Yayın Tarihi:18 01 2020 23:18(1790)

Sinop nükleer protestosu olayından Belediye Başkanı ve Milletvekili dâhil 17 kişi yargılanacak

Sinop’ta 6 Şubat 2018’de yaşanan Nükleer protestosu olayından, Sinop Belediyesi, milletvekili ve sivil toplum kuruluşları dahil 17 kişi yargılanacak. Yürütülen mahkeme 21 Ocak 2020’de Sinop’ta görülecek.

Sinop’ta yapılması planlanan Nükleer Güç Santrali’ne ilişkin 6 Şubat 2018 tarihinde düzenlenen ÇED toplantısına katılmak isteyen 400 kişilik Nükleer Karşıtı Platform üyesi ve Sinop halkından oluşan grup, toplantıya girmek istemişti, ancak toplantı bölgesinin bin 500 metre çevresine güvenlik güçlerince barikat kurularak katılımları engellenmişti. Yaşanan bu olayla ilgili TMMOB Temsilcisi, milletvekilleri, avukatlar ve sözcülerden oluşan 174 kişi, Sinop Valiliğine durumla ilgili şikayet dilekçesi sunmuştu.

Olaydan 18 ay sonra nükleer karşıtlarına “2911 Toplantı ve Gösteri Kanunu” üzerinden “Toplantı ve gösteri yasasına muhalefet etmek” suçundan dava açıldı. Yürütülen davada içinde çeşitli oda başkanlıkları, sivil toplum kuruluşları, ve Sinop Belediyesi dâhil olmak üzere Sinop 1. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yargılanacak.

21 Ocak 2020’de Sinop 1. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülecek davayla ilgili Sinop Nükleer Karşıtı Platform dönem sözcüsü Zeki Karataş, düzenlenen basın toplantısında; “Bu davayı basit bir 2911’e muhalefet davası olarak görmüyoruz; ÇED davası olarak görüyoruz. Ayrıca bizi saf dışı etmek için 10 Aralık 2019’da Ankara’da yürütülen Sinop Nükleer Güç Santrali ÇED Toplantısıyla projeyi Sinop halkına zorla kabul ettirmeye çalışılmaktadır. Halkın ÇED toplantısına katılımını engelleyenler yargılanması gerekirken, yargılanan taraf Sinop halkı oluyor. 21 Ocak tarihi, Türkiye’de adaletsizlik günü olarak anılacaktır” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber57.com.tr

Facebook'ta Paylaş

Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Nisan ayı ziyaretci sayısı:

376253


Tasarım:DtGaNi