Yayın Tarihi:20 01 2020 19:57(1723)

Hamsilos Mücadelesi Sonuçlandı!

Sinop’un doğa harikası Akliman ve Hamsilos gezi bölgesinin girişinin kapatılarak ücretli hale getirilmişti. Mahkeme, geçtiğimiz ay yürütmeyi durdurma kararı vermişti. Şimdi ise ‘ihalenin iptali’ kararı verildi.

Hamsilos’un ihalesiz bir şekilde şahsa verilmesi ve ücrete tabi tutulması, halk tarafından büyük tepki topladı. Başta Abalı köyü Muhtarı Hüseyin Demircan, Belediye Başkanı Barış Ayhan, milletvekilleri ve Sinop halkı da bu duruma itiraz etmişti. Durumla ilgili açılan birçok davada mücadeleler sürüyordu.

İhalenin iptal edilmesinin ardından ilk açıklama Abalı Muhtarı Hüseyin Demircan’dan geldi. Demircan, yaptığı konuşmada; “31 Mart seçimlerin de muhtar olduğum Abalı Köyümün üst üste gelen sorunlardan dolayı biraz yoruldum tabi ki başardıkça çok mutlu oldum. “Hamsilos ne olacak” diye yoğun görüşmeler yaşadım ve dava açtık. Önce yürütme durduruldu şimdi ise ihalenin iptaline karar verildi şükürler olsun. Bu konuda bana destek olan ve davayı benimle birlikte sonuna kadar takip eden Avukat Mert Acar’a ve diğer tüm avukatlarımıza Abalı Köyü adına teşekkür ediyorum. Hamsilos artık özgür!” dedi.

Kaynak: Haber57.com.tr

Facebook'ta Paylaş

Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

63661


Tasarım:DtGaNi