Yayın Tarihi:21 01 2020 20:15(5404)

İstimlak Bedelleri Ortaya Çıktı! Mülk Sahipleri Ateş Püskürüyor!

Boyabat'ta 6306 Sayılı kanun kapsamında yapılacak olan 1. Etap Riskli Alan çalışması kapsamında değerlendirilecek yapıların istimlak bedelleri ortaya çıktı.

Edinilen bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 'ın onay verdiği ve Boyabat Belediyesi tarafından değerlendirmesi yapıların 1. Etap Riskli Alanın istimlak bedelleri ortaya çıktı.

Buna göre, Ziraat Bankası'nın yerine 1 milyon 90 bin 500 lira, eski Cömert Otel yerine 927 bin lira değer tesbit edildi. Berberoğlu Pasajında cadde kenarındaki dükkanlara 46 bin 194 lira, Berberoğlu pasaj içi dükkanlara ise, 15 bin lira ile 39 bin lira arasında değerler verildi. Berberoğlu Pasajı karşısında bulunan dükkanlara ise, 13 bin lira ile 50 bin lira arasında değer tesbit edilmesi mülk sahipleri tarafından tepkiyle karşılandı.

Ateş püsküren mülk sahipleri haber merkezimize şu soruları sordu;
- ”Sayın başkan, sana bizim mülklerimize verdiğin bedelin iki katını veriyorum. Bana Kasaplar çarşısından eş değerde dükkanı satabiliyor musun?”
- ”Bir sürü mülk sahibinin onlarca kazanımları yok pahasına elinden alınınca, Boyabat ve orta çarşı canlandırılmış mı oluyor, yoksa öldürülmüş mü?”
- “Geçtiğimiz günlerde açıklama yapan Sinop Milletvekili Nazım Maviş , Ziraat Bankası'nın kalkacağını söyledi. Sözde tarihi dokuyu öne çıkarmak amacından bahsetmiş, sayın vekil Büyük Cami'nin karşısındaki üç evi ve yanında bulunan tarihi evi restorasyon yaptırmamış, metruk halleriyle duran bu evlerle mi güzelleştirdiği sanıyorsa aldanıyor. Sayın vekil bu konuya bir açıklık getirmesi gerekmez mi?"
- “Boyabat Belediye başkanı bizlerle görüşmeden, kafasına göre, mülklerimize değer biçiyor. Ben yaptım oldu bitti demek mi istiyor?”
- "Kendine ait 11 katlı binaları kurtarmak için olmadık işler yapan başkan, vatandaşın mülkünü elinden yok pahasına almaya çalışıyor, bu nasıl hak ve adalet?"

RİSKLİ ALAN HARİTASINDA, RİSKLİ ALAN DIŞINDA BIRAKILMIŞ, YÜZ YILDAN FAZLA KULLANILAN ve KULLANILMAYAN HARABE YAPILAR BULUNUYOR

MÜLK SAHİPLERİNE VERİLEN KOMİK RAKAMLAR ve KROKİ ÇİZER GİBİ ÇİZİLMİŞ RİSK BÖLGESİ

Kaynak: Boyabat Haber Gazetesi.com - Ezgi FM

Facebook'ta Paylaş

Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Nisan ayı ziyaretci sayısı:

365348


Tasarım:DtGaNi