Yayın Tarihi:21 05 2020 23:25(3252)

Belediye Koronavirüs Günlerinde Su Paralarının Peşine Düştü

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yeni tip Koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı bir çok önlem aldı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığının 19 Mart 2020 tarihli genelgesi gereğince alınan bu önlemlerin arasında en önemlilerinden bir tanesi de, belediyeler hiç bir gerekçeyle su abonelerine yönelik su kesintisi uygulayamayacaktır.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının genelgesi Boyabat Belediyesi tarafından hiçe mi sayılıyor?

Dünyanın ve ülkemizin Koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı verdiği mücadelede, virüse karşı en etkin yöntemin temizlik olduğunu, bunun da ancak su ile yapılabilmesinin mümkün olduğunu Boyabat Belediyesi yetkilileri bilmiyor mu?

Yapılan tüm haberlere ve uyarılara rağmen Boyabat belediye başkanlığının vatandaşlara su kesim ihbarnamesi göndermesi, Boyabat Belediye başkanlığının, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Koronavirüs ile mücadeleye verdiği önem ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığının genelgesi bizi bağlamaz, biz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığını takmayız anlamına mı geliyor?

Boyabat Belediye başkanılığının vatandaşa şu zor günlerde, su konusunda daha büyük kolaylıklar getirmesi geremez mi?

Boyabat Belediye başkanlığının Koronavirüsle mücadele esnasında Boyabat'ta su borcu olan vatandaşların suyunu kesmek istemesi, bazı vatandaşları geçmiş su borçlarını yapılandırmaya çağırması, ödemeye davet etmesi ve ihbarname göndermesinin sebebi, Boyabat Belediyesinde gerekli bütçenin olmaması nedeniyle midir?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının 19 Mart 2020 tarihli genelgesi ve Boyabat Belediyesinin 13 Mayıs 2020 tarihli Su Kesme İhbarnamesini sizinle paylaşıyoruz.

Önemli Not: Bizim için çok kıymetli bir Ak Partili büyüğümüzün ricası nedeniyle bu haber de Ramazan Ayı ve Bayramı sürecinde yayımlanmamıştır.

Facebook'ta Paylaş
8. Yorum: vatandaş 03 06 2020 17:48
maşallah maşallah faturadan "sayaç okuma kısmını kaldıran canlıyı tebrik etmek lazım. fatura başı 2.43 okuma bedeli alınıyor . yaklaşık 23.000 bin şu abonesi var . 2.43 x23.000 ???

7. Yorum: gönlübol 03 06 2020 00:25
bırakın şu boş işleri kimi suyu kesilmiş eğer kesilmişsse yıllardır su parasını ödememiştir ondan kesilmiştir suyu kullanmayı biliyorsa parasını ödemeyi bileceksin marketden yarım litre suya 2 tl yi vemeden alabiliyormusunuz

6. Yorum: misafir 02 06 2020 17:33
yorumcuların yorumların katılıyorum. benim burada kaf takıln husus şu bu tebligat neden isim kapatılabilinir ama diğer bilgiler de kapatılmış hadi adresi de kapat ama ödenmeyen dönem ve kaç tl olduğu da kaptılmış. sorum su belki adam 10 aydır ödemiyor borç oldu 1500 tl vs belki burası bir oto yıkamacı bilmiyorum tutar bilgilerini ve dönem bilgilerini de açıkca yayımlarsanız yorumlarımız daha sağlıklı olur.

5. Yorum: yk_57 02 06 2020 00:46
al bendende okadar reklama gelince milletin yanindalar kertmeye gelince milletin arkasindalar yaziklar olsun birde sanarsin ozel banka nasil gecikme faizi koyuyorlar üstüne üstlük haram zıkkım olsun

4. Yorum: atsız 01 06 2020 22:53
başgan işini bilir!!!

3. Yorum: kartal 01 06 2020 22:27
boyabat belediyesi'nin gelirden çok fazla harcaması olduğu için su faturalarından gelecek 1 liraya dahi acayip ihtiyaçlarının olduğunu biliyorum. bu pandemi süresince pazar da halka dezenfektan sıkmaktan hariç hiç bir şey yapamamasından belli 2,5 3 ay sonra camiilerde namaz kılındı sokaklarda cemaate tek kullanımlık seccade, maske vs. dağıtmaktan aciz bir belediye var şuan..
ama olsun 57.5 metrelik kulemiz var her boyabatlı bir parçasını ısırsa yeter!

2. Yorum: osman 01 06 2020 22:25
boyabat belediyesinde deniz bitti her bankada bir kredileri var ödeme de güçlük çekiyorlar tek gelecek paraları da su ücretleri onlarda ödenmese ne krediler ödenir nede alınan kredilerle maaşlar ödenir. düzensiz,plansız,denetims
iz harcamaların sorunları böyle olur işte kule güzel,kültür merkezi güzel ama gel gelelim dolapta zeytin yok. boşa harcanan ben yaptım oldu hizmetleri ile değil bıraktığınız kasa bıraktığınız borç sizin işinizi iyi yapıp yapmadığını gösterir. isterseniz her sokağı altın varaklı yapın ne fark eder.

1. Yorum: boyabatlı kağzım 01 06 2020 20:59
çevre ve şehircilik bakanlığının 2020/7 nolu genelgesi belediyece tatbik olunmalı ve vatandaş su parası için bunaltılmamalıdır.


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Nisan ayı ziyaretci sayısı:

365435


Tasarım:DtGaNi