Yayın Tarihi:22 05 2020 22:29(2198)

Eleştiriye Açığız Ama Hakarete Verecek Cevabımız Vardır

CHP Durağan ilçe başkanı Mustafa Eker insanların sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımlardan sorumlu olduğunu vurgulayarak hakaret ve iftira ile yapılan paylaşımların kimseye fayda getirmeyeceğini söyledi.

Eleştiriye Açığız Ama Hakarete ve İftiraya Verecek Cevabımız Vardır!..

CHP Durağan İlçe Başkanı Mustafa Eker sosyal medyaya düşen ve basında yer alan CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında, Aşağıalınca köyü eski muhtarı Mecit Balıkçı tarafından söylenen ‘o terörist’ sözüne sert tepki gösterdi. Eker yaptığı yazılı açıklamada ; ‘Demokrasi, önüne gelene iftira atmak ve hakaret etmek değildir.’ dedi. Açıklamasında; “Ülkemizde son dönemlerde eleştiri ve hakaret birbirine karıştırılmaya, eleştirmeyi beceremeyenler tarafından ise iftiralara başlanmıştır. Özellikle Sayın Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bazı AKP’li üst düzey yönetici, milletvekilleri ile il başkanları ve trollerin söylemleri tabanda kendine yer bulmaya başlamıştır. Bu söylemlerden cesaret bulan bazı kendini bilmezler de Türkiye Cumhuriyeti devletinin yasaları ile seçilen ve haklarında bir mahkeme kararı bile olmayan milyonlarca oy almış isimleri hedeflerine koyarak ‘terörist’ yaftasını vurmaktan çekinmedikleri görülmektedir. Genel merkezlerden başlayan ve tabanda karşılık bulan bu kutuplaştırıcı dil bu ülkede kimseye fayda sağlamaz. Tüm vatandaşlarımızın ve siyasi partilerin, özellikle de iktidar partisi ve temsilcilerinin görevi, birlik ve beraberliğimizin sağlanması, kutuplaştırıcı, ötekileştirici dilden uzak durması gerektiği görülmektedir. İlçemizde de son dönemlerde partililerimiz hak etmedikleri suçlama ve tanımlamalara maruz kalmaktadırlar. Parti olarak adabınca ve üslubunca yapılan iftira içermeyen her türlü eleştiriye açığız. Demokrasi kişi ya da kurumları eleştirdikçe ve eleştiriye tahammül gösterdikçe gelişir. Demokrasinin nimetlerinden yararlanarak muhtar seçilmiş olan eski bir muhtarımızın milyonlarca oy alan Türkiye’nin en büyük kenti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu hakkında söylemiş olduğu, iftira içeren hiçbir hukuki dayanağı olmayan ‘o terörist’ sözü kabul edilebilir bir durum değildir.

CHP olarak bizler insan haklarından, hukuktan haktan ve adaletten yana tavır alırız. Karşıt görüşlülerde de olsa hukuksuz yapılan demokrasi dışı ve şiddet içeren hiçbir eyleme destek vermemiz söz konusu olmamıştır. CHP teröristlerle birlikte anılabilecek en son partidir. Çünkü CHP’nin geçmişinde Kuva-i Milliye vardır, şehit kanı vardır, Mustafa Kemal Atatürk vardır, bu ülkenin kurucu iradesinin şekillendiği demokrasiye ve Cumhuriyete verilen değer vardır. Bu nedenle bizleri de terörist destekleyicisi gibi algılatan kamuoyuna bu subliminal mesajı vererek terörle eşleştiren bu söylemi kınıyorum. Sayın Ekrem İmamoğlu’nun avukatları da söz konusu sözlerle ilgili olarak inceleme başlatmış olup gerekli görürlerse mahkeme sürecini başlatacaklardır,” dedi.

Eker, sosyal medya da veya yazılı basında eleştiriyi aşan hakaret içeren, iftira taşıyan her türlü paylaşımın bundan böyle hukuk mercilerine taşınacağını belirterek, “eleştiriye varız ama hakareti, iftirayı kabul edemeyiz” açıklamasında bulundu.

Durağanlı Çiftçinin Derdine Bugün Derman Olmayacaksın, Ne Zaman Olacaksınız?

Eker açıklamasında; Durağan’da yaşanan su kıtlığına da vurgu yaparak ; “İlçemizin geçim kaynağı olan çeltik ekimi başlamıştır. Çiftçilerimize üreticilerimize bereketli bir sezon dilerken gelmekte olan su kıtlığının da üreticimizi vuracağını görüyoruz. Özellikle Toprak Su ve Ziraat Odası Başkanlarının uyarılarını dikkate almayan iktidar temsilcileri bu yıl Karayazı mevkiinde su kıtlığı nedeniyle ekilemeyecek ya da hasada dönüşmeyecek olumsuzluklardan birinci derecede sorumludur. Önce yıllardır devam eden ve çözülmeyen kamulaştırma sorunu nedeni ile İkiz Göletleri besleyen su kaynağı boşa akmıştır. Sonrasında ise temsilcilerin talebi olan Yasıalan Göletinden su desteği sağlanamadığı için İkiz Göletler yeterli su miktarına ulaşamamıştır. Bu nedenle Karacaören ve Karayazı mevkiinde yüzlerce dönüm tarla ekilemeyecek, çiftçimiz üreticimiz hasat kaldıramayacak, borcunu ödeyemez hale gelecektir. Bugün buna çare aramayan, Yassıalan Göletinden su saldırmayan iktidar suyu ne zaman salacak? Çiftçinin derdine derman olacak? merak ediyoruz. Yoksa onlar hem çile çeker ama bize oy verir diyerek sorunu görmezden mi geleceksiniz” dedi.

Eker tüm uyarılara rağmen geciken kamulaştırmada DSİ’nin ihmali ve sorunları görmezden gelmesi nedeniyle mağdur olan üreticinin,hukuktan doğan haklarını kullanarak zararlarının telafisi için bir mücadeleyi başlatmak adına hukuki yolların zorlanması gerektiğini söyledi.

Facebook'ta Paylaş
2. Yorum: boyabatlı kağzım 24 05 2020 03:14
chp durağan ilçe başkanı sayın mustafa eker daima durağanlı çifcinin dertleriyle haşır neşir oluyor. durağan için birşeyler yapmaya cabalıyor. durağan köylü ve çifcisinin bu cabaları takdir etmesi lazım.

1. Yorum: gökbörü 22 05 2020 23:08
aman milletın aklıyla kımse alay etmesın ha alay edılıyo zaten yıllardır pkk ile osloda başlayan süreçte masaya oturan kım? fetö ile yıllarca beraber yuruyen kım? daha neler neler , mazıye bı bakın çabuk unutmak bu mılletın en büyük handıkapıdır , unutmayın arkadaşlar , chp ye gelınce orası da ulusal kanadı gevşetmış durumda chp de aslına dönmelıdır , herkes özeleştırı vercek kardeşim !!!!!!!!!!!


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Nisan ayı ziyaretci sayısı:

406519


Tasarım:DtGaNi