Yayın Tarihi:30 07 2020 21:02(1435)

Kurban Bayramı Tedbirleri

Yaklaşmakta olan Kurban Bayramı dolayısıyla, Emniyet Müdürlüğümüzce vatandaşlarımızın Bayram tatillerini huzurlu ve güvenli bir şekilde geçirmelerini sağlamak için çalışmalarımız aralıksız olarak sürdürülmektedir.

Vatandaşlarımızın yoğun olarak bulunduğu yerlerde, havalimanı, otogar, kurbanlık satış yerleri, parklar ve ana arterlerde, ATM cihazları ve tatil amacıyla kapalı olan işyerleri çevresinde ve meydana gelebilecek muhtemel hırsızlık, sahte para, kapkaç, yankesicilik ve dolandırıcılık olaylarına karşı gerekli tedbirler alınmaktadır. Görevli personelimiz tarafından denetim ve kontroller sürdürülmektedir.

Ayrıca vatandaşlarımızın seyahatlerinde, trafik kurallarına azami derecede riayet etmeli, yorgun ve uykusuz olarak trafiğe çıkmamaları, araçları üzerinde gerekli bakım ve kontrollerini yapmaları, trafik güvenliğini tehlikeye düşürecek bozuk ve standart dışı donanım kullanmamaları, emniyet kemeri ve çocuk bağlama sistemleri (koltukları) konusunda duyarlı olmaları, görevlilerimizin ikazlarına ve trafik işaretlerine uymaları, araç kullanımı sırasında cep telefonu kullanmamaları, hatalı sollama yapmamaları ve hız limitlerine uymaları büyük önem arz etmektedir.

Bu kapsamda, şehir içi ve bölge trafik ekiplerimiz tarafından vatandaşlarımızın seyahatlerini sağlıklı bir şekilde sürdürebilmeleri için araçlar ve sürücüler üzerindeki gerekli kontrol ve denetimler aralıksız olarak sürdürülmektedir.

Vatandaşlarımızın telefonla dolandırıcılık olaylarına karşı dikkatli olmaları, sağlık veya hayat sigortanızın yenilenmesi için para yatırmasını isteyenlere itibar etmemeleri, telefona gelen SMS metinlerinde aranılması istenilen numaraları aramamaları, kimlik ve kredi kartı bilgilerini kesinlikle paylaşmamaları, kendisini polis, savcı, asker olarak tanıtıp, adınız darbeye karıştı, darbeciler listesinde diyerek para veya altın isteyenlere karşı kesinlikle itibar etmemeleri, bankaya para yatırılması veya bir yere para, altın bırakmasını isteyenlere asla inanmamaları, telefon görüşmeleri esnasında arka plandan gelen telsiz seslerine ve korku, panik yaratma amaçlı senaryolara kesinlikle itibar etmemeleri gerekmektedir.

Çin’de ortaya çıkan ve birçok ülkede olduğu gibi ülkemizde de insan hayatı açısından son derece tehlikeli olan "Covıd-19 (Koronavirüs)" ile mücadele çerçevesinde yaz aylarının gelmesi ve havaların ısınması ile alınan tedbirlerin azalmaması ve vatandaşlarımızı salgından korumak için kurban satış alanları, pazar yerleri, plajlar, ibadethane vb. gibi alanlarda maske kullanımı, kişisel temizlik ve sosyal mesafe kurallarına riayet edilmesi gerekmektedir.

İl Emniyet Müdürlüğü olarak tüm vatandaşlarımızın Kurban Bayramlarını kutlar, sağlık, huzur ve güven içerisinde bayramlarını geçirmeleri temenni ederiz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

SİNOP İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ

Facebook'ta Paylaş

Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Nisan ayı ziyaretci sayısı:

379262


Tasarım:DtGaNi