Yayın Tarihi:01 08 2020 06:34(2609)

Atatürk büstünün üstünü bezle örttüler

CHP eski Milletvekili Barış Yarkadaş, sosyal medya hesabından dikkat çekici bir paylaşımda bulundu. Yarkadaş, Sinop'un Boyabat ilçesindeki bir okulun bahçesinde namaz kılan grubun Atatürk büstünü bezle kapattıklarını belirterek, "Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Atatürk'e hakaret ederse, tarikat da bunu yapar!" diye yazdı. Bu paylaşımının ardından örtünün kaldırıldığını ifade eden Yarkadaş, kendisine ulaşan köylülerin kasıt olmadığını, yanlış anlaşılmaktan dolayı üzgün olduklarını kaydetti.

CHP 26’ncı dönem Milletvekili Barış Yarkadaş, sosyal medya hesabından kendisine Sinop’tan gönderilen bir fotoğrafı paylaşarak tepki gösterdi. Yarkadaş, köyde cami olmasına rağmen bir grup tarikat mensubunun okulun bahçesinde namaz kıldığını belirtti.

Yarkadaş konuyla ilgili paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

* Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Atatürk’e hakaret ederse, tarikat da bunu yapar! Sinop Boyabat Bağlıca Köyündeki okulun bahçesinde namaz kılan bir grup tarikat mensubu, Atatürk heykelinin üstünü bezle örttü. Köyde cami olmasına rağmen, okulun bahçesinde namaz kıldılar.

CAMİ VAR AMA OKULUN BAHÇESİNDE KILDILAR

* Bu fotoğrafı bana gönderen köylü yurttaşımız telefonda adeta isyan etti ve Cami dururken, bilinçli olarak okulun bahçesine geliyorlar ve Atatürk büstünün üstünü örterek saf tutuyorlar. Bez dünden beri örtülü. Bunlar bir tarikat. Atatürk’e yapılanı sindiremiyoruz.

“NİYETİMİZ ATATÜRK’E SAYGISIZLIK DEĞİLDİ”

Bir süre sonra sosyal medya hesabından örtünün kaldırıldığını duyuran Barış Yarkadaş, şunları kaydetti:

* Bu tweetlerimden sonra köyden arayan bir yurttaşımız şunu söyledi: ‘Alevilerin yoğun yaşadığı bir köye tarikat girmeye çalışıyor. Ancak köylüler izin vermiyor. Namaz kılanlar da örtüyü tweetlerden sonra kaldırdı.

* Yanlış anlaşıldıkları için üzgünler. Atatürk’e saygısızlık niyetlerinin olmadığını söylüyorlar. Bunu da kamuoyuna duyurmanızı istediler. Örtünün yanlış anlaşılmasından ve ortaya çıkan tablodan onlar da rahatsız olmuş.

Örtü, Atatürk büstünün üstünden kaldırıldı. Köydeki büst eski haline döndü. Herkesin bayramını kutluyorlar.

İMAM ÖRTTÜRDÜ

Açıklamasına devam eden Yarkadaş,”Bilgi veren bir başka yurttaş: ‘Örtüyü imam örttürdü. Muhtemelen kötü niyetle yapmadı. Biz bu köyü çevrelemek isteyen tarikatlara izin vermeyiz. Bugün sadece bir yanlış anlaşılma oldu. Köylüler fotoğrafı görünce rahatsızlık yaşandı ve örtü kaldırıldı. Mesele bundan ibaret’ dedi” ifadesini kullandı.

Kaynak: Sözcü

Facebook'ta Paylaş
8. Yorum: 11 köy 08 08 2020 17:06
bu ülkeyi kurtarmasaydı bu soytarılıgı yapamazlardı.

7. Yorum: boyabatlı 03 08 2020 15:01
barış yarkadaş bu kadar atatürkçüsün aynı zamanda gazetecisiniz ama
atatürkün kurduğu partinin mensublarına ittifak ortağınız tarafından
mustafa kemalın itleri diyorlar hiç sesin çıkmıyor kongrelerinde atatürkünresmini salona asmıyorlar istikla marşı söylemiyorlar türk bayrağını salonda göremiyorsunuz bir deyim vardır kendi gözündeki merteği
gömüyor başkasının gözündeki çöpü görüyor sizler menfaat atatükçüsünüz
bu köye siz bekliyoruz bir gece misafirimiz olun kim atatürkçü kim değil
size ispatlıyalım oysaki köyün muhtarı var ilçenin kaymakamı var oralardan bilgi alıp haber yapsaydın

6. Yorum: kontrolör 03 08 2020 05:03
bayram namazında , bayram yoğunluğundan ve sosyal mesafe kuralından kaynaklanan yer sıkıntısı ihtimaline karşı, namaz kılanların bulunduğu mekânda da resim ve benzeri ritüellerin bulunmasının sakıncası dikkate alınarak akla en yakın önlem alınmış ve geçici olarak heykel örtülmüştür. aynı gün cuma olduğundan örtü hemen kaldırılmamış, arada bulunan boş zamanda ise buradan bir atatürk düşmanlığı emaresi çıkarılmaya çalışılmıştır. yoksa, bildiğimiz bağlıca köyü'nde ne din ne de atatürk düşmanı yoktur.

5. Yorum: evet 01 08 2020 22:33
biz bağlıca köylülerinin dürüst namuslu atatürk cumhuriyet ilkelerine bağlı olduklarını düşünürdük ama atatürk’ün heykeline yapılan bu davranış bu düşüncemizi yerle bir etti derseniz bu belli bir grubun işi o zaman atatürk ve cumhuriyet sevdalısı bağlıcalı vatandaşların tepki vermeleri gerekirdi bunu yapmamış olmaları bizleri daha faxla üzdü

4. Yorum: aslan 01 08 2020 21:09
baglica'yi da emeviler mi fethediyorlar? mezar ve türbe taslari ile eskiden putlarin mekani olan yapilar önünde dua edenlere; ülkeyi yeniden türk milletine kazandiran atasinin atasinin resmi ve heykelinden utanmanin yakisik almadigini birisi ögretsin artik su insanlara!

3. Yorum: osman 01 08 2020 18:48
dünya da kurucu liderlerine bu kadar nefretle bakan ondan haz etmeyen başka bir millet göremezsiniz. hiçbir afro-amerikalı, amerika da doğmuş çinli,siyahi vs. kurucularına bu kadar haz duymamazlık etmez hepsi bir görür ama maalesef bizim ülkemiz de her iktidarın kendi liderini ortaya fırlatma gibi bir alışkanlığı olduğu için böyle olaylar yaşanıyor. atatürk düşmanının gözümde dağda ki pkk'lıdan bir farkı yoktur.

2. Yorum: bağkıca köyünden vatandaş 01 08 2020 18:37
ülkemizin coranavirüsle mücadele ettiği böyle bir dönemde caminin kurban bayramı münasebetiyle köyümüz halkının sehir dışından gelen misafirlerimizi sosyal mesafe kurallarına göre saf tutulduğunda yetersiz kalacagından geniş olan okul bahcesinde bayram namazının ve cuma namazının kılınması covid salgınına karsı önlem olarak yapılmıştır. tarikat seklinde acıklamalar yersizdir. burada herhangi bir siyasi düşünce yoktur. lütfen biraz duuarlı olalım.

1. Yorum: ahmettt 01 08 2020 17:49
bence doğru yapmışlar bre


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Nisan ayı ziyaretci sayısı:

396905


Tasarım:DtGaNi