Yayın Tarihi:15 09 2020 21:48(3411)

Boyabat’ta Covid-19 Gerçeği

Resmi açıklamaya göre, ülkemizde 1 Ağustos 2020 günü yeni vaka sayısı 996 kişi, 15 Ağustos 2020 günü yeni vaka sayısı 1256 kişi, 1 Eylül 2020 günü yeni vaka sayısı 1572 kişi olurken, 14 Eylül 2020 günü açıklanan sayı ise 1716 kişi oldu. Son rakama baktığımızda 1 Ağustos 2020 gününden bu yana yaklaşık % 73 artış olduğunu gösteriyor. Zaman ilerledikçe vaka sayısı da hızla artıyor.

Bütün Türkiye’de yaşanan vaka sayısındaki yükselişi ile birlikte ilçemizde de vaka sayısına büyük bir artış olduğu görüldü. Hatta Boyabat İlçe Hıfzıssıhha Umumi Kurulu kararlarına imza atan ve tüm uyarılara rağmen kural tanımayan Boyabat Belediye başkanı ve Boyabat Ak parti İl Genel Meclis üyelerinden iki tanesinin Covid-19 testinin pozitif çıkması ve hastanede tedavi altına alınmaları durumun ne kadar vahim olduğunu gösterdi.

5 Mayıs 2020 tarihinde "Vatandaşlarımızı Uyarıyoruz! Boyabat Belediye Başkanı Virüs Yayıyor Olabilir mi?" haberimiz gerçek çıktı.

Belediye başkanının testinin pozitif çıkması ne anlama geliyor?

Haber merkezlerinin tüm uyarılarına  rağmen düğünlerde, cenaze evlerinde, taziye ortamlarında, tuğla fabrikalarında, karantinada olan köylerde, karantinayı delerek virüsü daha çok yaymanın sorumluluğu kime ait?

Basın yayın kuruluşlarının uyarılarını hiçe sayıp, karantinayı delenler (acil şifalar dileriz) bugün hastanedeler. Ya temas ettikleri kişiler ne durumdalar.

Dezenfekte Neden Yapılmıyor?

Koronavirüs tehdidine rağmen halk sağlığının bu kadar önemli olduğu şu günlerde, Boyabat hal yerinde, parklarda, bahçelerde, çocuk oyun alanlarında, dolmuş duraklarında dezenfekte çalışmaları yapılmadığını görüyoruz. Hiçbir şekilde yeterli tedbir alınmadığı gibi, herkesin virüs yokmuş gibi davranması da akılları durgunluk veriyor.

Vakaların gittikçe artması halk arasında endişeye neden olurken, Boyabat'ta hiç kimsenin ne dediğini anlamadığı belediyeye ait berbat anons sisteminden ve camilerden anons yaparak bu virüsün yayılmasını önleyemezsiniz.

14 Eylül 2020 Pazartesi günü Boyabat İlçe Emniyet Müdürü tek başına hal yeri, köy pazarı ve Adnan Menderes bulvarı üzerinde maske ve virüse karşı önlemler konusunda Zabıta amiri ile birlikte gezerek vatandaşlara uyarı yaptı. Uyarının olumlu sonuç verdiği ortaya çıktı. Haber merkezi olarak gün boyu takip ettik. Boyabat İlçe Emniyet Müdürünün gezdiği ve uyarıda bulunduğu yerlerde maskesiz kimsel kalmadı ve kurallara uyulduğu görüldü.

Vatandaşların bilinçlenmesi için yetkililerin zorunlu yayınlar hariç (RTÜK bağlı kuruluşlar hariç) yerel bazda yayın yapan basın ve yayın kuruluşlarıyla bir çalışma yapmaması da olayın farklı ama vahim olan bir boyutu değil mi?

Yetkililere sesleniyoruz, lütfen önlemlerinizi daha sıkı alın ve denetimlerinizi dahada sıklaştırın, unutmayın bu virüs nedeniyle vatandaşların hayatını kaybetmesini önlemek, vatandaşları bilinçlendirme, kamuoyunda gerçek dışı haberlerin yayılmasını önlemek sizin elinizde.

Kaynak: Boyabat Haber Gazetesi.com - Ezgi FM

Facebook'ta Paylaş
16. Yorum: sanayiden 17 09 2020 04:36
gökbörü sana helal olsun ne güzel yazmışsın en doğrusu bu olsa gerek akp bu pandemiyi yönetemiyor ayrıca son zamanları ülkeyide yönetemiyor

15. Yorum: gökbörü 16 09 2020 23:41
yandaş muteahıtlere mılyarları akıt onları hazıneden para ıle kurtar işçi garıban gurabaya 500/1000 lıra ver pandemı yönet ne güzel dunya değilmi ,

14. Yorum: gökbörü 16 09 2020 23:32
pandemide bağış kampanyası açan başka hangı ıktıdar var ha mısafır kardeş asıl sen at gözlüklerını çıkar da bı düşün kendıne gel mılyonlarca yanlış var ama gerek yok , gerçekler acıdır ve herkesi acıtır bır gün , 17 yıldır lafla peynır gemısı yürütülmenın en güzel örneği bu ıktıdar !

13. Yorum: gökbörü 16 09 2020 23:16
misafir kardeş misafire hurmet türk geleneğindendir o yüzden dinle :ben objektıf yorum yaparım rte ta beledıye başkanlığından beri takıp ederım ne akp ne ona kın vs yok lakın :iktıdar artık güç sarhoşudur ilk iki dönemı hariç yönetim bozulmuştur.güç ve para adamı bozar kardeşim , o yüzden sen bı bak son 7/8 yıla ulkede iyi olan ne var karar ver zaten doların 7 tl olduğu bır ulkede bız neyı konuşuyoruzkı bu bıle tek başına herşeyı özetlıyor , syg. pandemı işinide yönetemedıler kapalı kapılar ardında olmaz bu işler ama mızrap çuvala sığmıyor artık !

12. Yorum: evet 16 09 2020 21:22
sokakta hava atmak için gezen makyajlı kızlarla dangalak oğlanları toplayıp ceza yazın bakın o zaman koviti kim yayıyor çekin elinizi 65 yaştan onlar zaten evde siz gençlere bakın gerçek tehlike onlar...

11. Yorum: boyabatlı kağzım 16 09 2020 17:43
koronolara karşı cahil tutum ve davranışlardan kaçınılmalıdır.bu zıkkımın acıması yok dostlar.adamı yavaş yavaş boğarak öldürüyor bu zıkkım.

10. Yorum: casper 16 09 2020 06:15
hala maskesiz gezenler var ne yazık ki ya da yaş itibariyle zaten bir ayağım çukurda deyip sorumsuzca davrananlar ... lütfen dikkat edelim lütfen allah muhafaza eylesin bizleri.

9. Yorum: olması gerekenlerden 16 09 2020 05:09
güzel bir yazı ama eklenmesi gereken birşey söylemek istiyorum.
belediye anons sisteminden yapılan cenaze ve gelin alma gibi anonsların yapılmaması gerekmektedir.insanları bir araya toplanmasını öyle yada böyle sağlıyor. belediye yetkililerinin dikkatine

8. Yorum: misafir 16 09 2020 04:47
gökbörü adlı yorumcu o kadar dar görüşlü ve kindar birisinki asıl gerçekleri görmekte zorlanıyorsun görüyorsun ama sırf akparti ve erdoğan düşmanlığın ve kinin gerçekleri söylemene engel. hükümet kalkıp gidin piknik mi yapın diyor gidin denize mi girin diyor hükümet sokakata maskesiz mi dolaşın diyor hükmet mi misafirliğe gidin diyor hükümet mi bunları yaptırıyor insanlarımız önce kendi tedbirini kendisi alacak maskesini takacak kurallara uyacak ki bu hastalıktan korunsun adam maske takmıyor pikniklerde denizde vs. birde senin gibiler var maske takmaz mesafe temizlik kuralına uymaz orada burada gezer sonrada devletin polisi beni denetlesin der. bu kafa bizi buraya götürüyor tekrar yazıyorum umarım anlarsın önce kendi tedbirini kendin al.

7. Yorum: aslan 16 09 2020 04:29
"gökbörü"nün dediklerine itiraz eden var mi???

6. Yorum: sanayiden 16 09 2020 04:10
boyabat gazetesinin bu yazısı güzel ve anlamlı olmuş
1. ve 2. yorumcuda tam benim yazmak istediğim yazıyı yazmış

5. Yorum: evet 16 09 2020 03:26
tek uyaran siz değildiniz doğayı katletmeyin hayvanları öldürmeyin yeşil ağacı kesmeyin kuşları yuvasız bırakmayın bunların intikamı kötü olur dedik ama dinlemediniz şimdi anladınızmı can korkusu ne yok olmak ne aç yaşamak susuz yaşamak nefes alamamak nasıl bir duygu umarım dersinizi aldınız tüm canlıların yaşama haklarına saygı duyarsınız sizin yaşamınız nasıl değerliyse onların yaşamlarıda o kadar değerli anladınız hayat ders almayı öğrenirseniz güzel devam eder kaldığınız yerden devam ederim derseniz onuda siz bilirsiniz biz her zaman insani duyguları yoğun yaşadık ve kötü duygular beslemeyi beceremedik tüm canlılar kadar sizleride sevdik son söz olarak acil şifalar diliyoruz...

4. Yorum: gökbörü 16 09 2020 01:08
son bışeyler ekleyım , daha öncede bu konuda yorumlar yaptım :kralıçe elızabeth sürü bağışıklığı dedi kıyamet koptu ilk zaman ama o illumınatının başı olarak bunu boşa soylememıştı çünkü herşeyı bılen o , eee ne oldu amerıka avrupa asya vs sürü bağışıklığına dondu çünkü çare yok -aşı yok ılaç şöyle boyle vs.dostlar 6 ayı yanı baharı bulalım kışı atlatalım kısmen duzelme olur tam bıtmesı 2022 ama şu 6/7 ay çok krıtık yakınlarımız kendımız ölmeyelım , tanrı en başta türkü korusun ve yuceltsın , suçsuz yere bu bıyolojık savşta ölen masum ınsanların ruhu şad olsun , allah buyuk şeytanı ve onun uşaklarını perışan etsın !derın syg.

3. Yorum: dezenfekte neden yapılmıy ... 15 09 2020 23:21
cahilane bir soru. virüs insandan bulaşıyor, insan olan yere gitmemek gerekiyor yani parklar zaten çalışmamalı.

sokakları sabunlamak ta tam bir cahillik örneği zaten.

2. Yorum: gökbörü 15 09 2020 23:20
arkadaş sarayda dk bır test yaptırıyor neymış ölümden korkmazmış kefen gıymışmiş vs. hep palavra vatandaşı saldı ölen ölsün kimin umrunda ama ben ona kızmıyorum körü körüne buna bağlanıp oy verenlere kızıyorum , pandemıyı en ıyı yoneten ülkelerden bırı palavrası da cabası neyı yonettın tek avantajın genç nufus olman , avrupa gibi yaşlı nufus olsa onların 10 katı ölüm olurdu !!!!!!!!!3 ay delı gibi gezmenın sonucu bunlar ekım kasımda tam patlama olacak !

1. Yorum: gökbörü 15 09 2020 22:28
iktıdar her zaman olduğu gibi can ile bedel ödenmesıne neden oluyor bu işi de berbat bır şekılde yönetmıştır. boyabatta iktidarın laçka uygulamalarının bır sonucu her yer uçmuş durumda vaka ve ölümde , bu arada vatandaşta gezmıycek gerçekten mecbur olanlar harış evınde ...nı çakıp oturacak , ne kendısı ölecek ne de başkalarının kanına girecek !!!!!!!


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Nisan ayı ziyaretci sayısı:

369461


Tasarım:DtGaNi