Yayın Tarihi:04 01 2021 21:43(1798)

Soğuk Havalarda Boyabat’ta Sokak Hayvanları

3 Ocak 2021 - İster kışı, ister yazı sevin; hepimizin bildiği bir şey var: Kış mevsimi, sokaklarda yaşamak zorunda olan küçük dostlarımız için çok kolay geçmiyor. Bu küçük dostlarımız içimizde yaşayanlar. Birde 8-9 aydır yağmayan yağmurda, kurak gecen bir 2020 yılında doğada yaşayanlar var.

Kış Aylarında Sokak Hayvanlarına Yardım Etmek Neden Önemli?

Soğuktan korunmak sadece insanlar için değil, tüm canlılar için önemli! Soğuk hava şartlarının etkisini azaltacak uygulamalar yapmanın yanı sıra kış aylarında yapmamız gerekenler ile sokak hayvanlarının hayatlarını kurtarabiliriz. Evet, durum bu kadar ciddi. Çünkü uzmanlara göre; kış aylarında kediler için 6 saat, köpekler için ise 17 saat ve daha fazla açlık hayati risk taşıyor. Oysa onlara yardım etmek sanılandan çok daha kolay!

Bir Kap Yemek ve Bir Kap Su Hayat Kurtarır

Evimizin, iş yerimizin kapısı önüne bir kap yemek ve bir kap su koymak her mevsim önemli, ama kış şartlarında sokak hayvanlarının yemek bulma imkânı daha düşük olduğu için bu konu daha da önem kazanıyor. Yiyecek ihtiyaçlarını karşılayıp hayatlarını kurtarmak için onlara yemek ve su vermeyi ihmal etmemek gerekiyor. Her ne kadar Boyabat belediyemiz hayvan barınağı sözü verip yerine getiremese de sokak hayvanları için yaptırdığı bu kaplara su koymak, Boyabat belediyesi kadar bizlerinde görevidir.

Evde yaptığınız ve yemeyeceğiniz yemekleri çöpe atmak yerine plastik kaplara koyarak sokak hayvanlarına verebiliriz. . Buradaki en önemli nokta ise yemek artıklarının bozulmamış olması.

Karton Kutudan Sokak Hayvanlarına Ev Yapabilirsiniz

İlçemizde hayvan barınağı sözü hala hayallerde duruyor. Afişlerde duruyor. İlçemiz maalesef beton yığını haline geldiği için kış şartlarında sokak hayvanları yatacak yer sıkıntısı da yaşatıyor. Yakmak veya çöpe atmak yerine ev ve iş yerlerimiz önünde karton kutu bırakarak veya karton evler yaparak sokak hayvanlarının üşümelerini engelleyebilirsiniz.

Et suyu ya da tavuk suyunun içerisine bayat ekmek doğrayabilir ve sokak hayvanların doymalarını sağlayabilirsiniz. Dilerseniz sakatatları da tercih edebilirsiniz. Kuşları da unutmamak lazım! Yarısını kestiğiniz pet şişelerin içine buğday ya da ıslatılmış ekmek koyabiliriz.

Aracınızı Çalıştırmadan Önce Kaputa Vurmayı Unutmayın

Kedilerin, ısınma ihtiyacını karşılamak için en sık tercih ettiği yerlerden biri arabaların kaputların altı. Motorun sıcaklığından yararlanmak için kaputun altına ya da tekerleklerin üstüne sığınan küçük dostların zarar görmesini engellemek için yapmanız gereken ise oldukça basit: Aracınızı çalıştırmadan önce kaputa vurun! Kaputa vurduğunuzda küçük dostumuz uyarınızı anlayacak ve güvenliği için bulunduğu yeri terk edecektir.

BOYABAT’TA SOKAK HAYVANLARINDAN MANZARALAR

DUYARLI SÜRÜCÜ SU İÇEN GÜVERCİNLERİ DAĞITMADAN KUŞLAR ARASINDAN GEÇTİ

SUSAYAN KEDİ ÇEŞMENİN AÇILMASINI BEKLEDİ

YAPILDI FAKAT DOLDURACAK KONTROL EDECEK GÖREVLİSİ OLMADIĞI İÇİN BOŞ SU KAPLARI GÖREV VATANDAŞIN

Kaynak: Boyabat Haber Gazetesi.com - Ezgi FM

Facebook'ta Paylaş
4. Yorum: omer 14 01 2021 18:57
allah'ın sessiz kullarına zarar verenler bakmayanlar iyi bilin ki allah'ın da bir hesabı vardır

3. Yorum: neşe 05 01 2021 17:02
hayvanları koruyup, kolluyoruz evet ama onları sevmeyen istemeyen insanlarda var, en azından zarar vermesinler kapılardan zarar vermediği müddetçe kovmasınlar ,itelemesinler, kavga çıkarmasınlar. insan olsunlar... yani 1.yorumdaki arkadaşa katılıyorum hayvan sevmeyen insan sevmez insan sevmeyen hayvan sevemez...

2. Yorum: saffet 05 01 2021 00:25
hicbir avrupa ulkesinde basibos hayvan yoktur. bu sadece turkiye'ye ait bir ozelliktir cunku buradaki sozde hayvanseverler o basibos hayvanlari evlerine alip bakmiyorlar sadece sokakta o soguk havada resmen kaderleriyle bas basa birakmislar. hayvanseverlerin hayvanlari cok sevdigini degil tam tersi kotuluk yaptiklarini dusunuyorum. bu hayvanlara evlerinde bakin sonra sabah oglen aksam disari cikartip onlarin tuvalet ihtiyaclarini giderin, yiyecek ile besleyin. oyle sokaktaki kopeklere laf ile degil icraat ile evinize alip sahip cikin.

1. Yorum: evet 04 01 2021 22:02
biz onları korur kollarız yeterli kötü niyetli insanlar onlara zarar vermesin özellikle hayvan sevmeyen ruh hastalarının sözüne inanıp onları yok eden ve belediye yetkilileri ve mahalle muhtarlarına kötülük kimseye kar olmaz zarar olarak geri döner hayvan sevmeyen insan sevmez bunuda bir köşeye yazın


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Nisan ayı ziyaretci sayısı:

369790


Tasarım:DtGaNi