Yayın Tarihi:22 01 2021 21:18(2559)

Sinop'a Orman Bölge Müdürlüğü kuruluyor

AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Sinop'a Orman Bölge Müdürlüğü kurulmasına ilişkin talimat verdiğini söyledi.

AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş, 15 Eylül Gazeteciler Cemiyetinde Sinop ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Maviş: "Cumhurbaşkanımızın verdiği talimatla Sinop’a yeniden Orman Bölge Müdürlüğü açılma kararı verilmiş oldu” dedi.

AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş ve AK Parti Sinop İl Başkanı Uğur Giresun 15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti. Burada gazetecilerle buluşan Milletvekili Nazım Maviş, Cemiyet Başkanı Cengiz Demirel ile istişarede bulundu. Cemiyetin yeni binasının hayırlı olmasını dileyen Maviş, Başkan Demirel’e kurulması planlanan Basın Müzesi için elinden gelen desteği vereceğini dile getirdi.

Sinop için önemli bir haber de veren Maviş öncesinde devam eden projeler hakkında şu bilgileri verdi: “Sinop Şehir Stadyumumuz hızla yükseliyor. Tamamlanmak üzere. Cezaevi restorasyonumuz devam ediyor. Aynı zamanda cezaevimizin etrafındaki surları da restorasyon kapsamına aldırdık. TOKİ konutlarımız ihale aşamasına geldi. Meydan projemiz ihale aşamasına geldi. Çevre yolumuzla ilgili güzel gelişmeler var. Daha birçok yaptık. Cuma günü hayırlı bir gün ve Sinop içinde hayırlı bir haberi paylaşacağız.”

Uzun zamandı uğraşılan bir meseleyi daha çözüme kavuşturduklarını belirten Nazım Maviş, “Dün AK Parti İl Başkanları Toplantısı’nda İl Başkanımızın gündeme getirmesiyle ve Cumhurbaşkanımızın gündeme gelen konuyla ilgili verdiği talimatla Sinop’a Orman Bölge Müdürlüğü yeniden açılma kararı verilmiş oldu. Sinop hepinizin bildiği gibi bir orman kenti. Dolayısıyla bu orman kentinin 471 köyünün 464’ü de orman köyü. Bu açıdan bakıldığında Sinop'umuz için çok önemli bir katma değer oluşturacak. Sinop’umuzun orman köylüsü için çok önemli katkılar sağlayacak” diye konuştu.

Müdürlüğün açılışını Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile yapmak üzere sözleştiklerini belirten Milletvekili Maviş, “Sinop’umuzda üretilen orman emvalinden elde edilen kar Sinop’ta kalacak. Sinoplu hemşehrimiz Dikmen’in bir köyünden kalkarak Kastamonu’da işini yapması ortadan kalkacak. Gerçekten ilimiz için bir ve beraber olursak inanın bereketli oluyor. Dün itibarıyla Cumhurbaşkanımız, ‘Bu konu bitmiştir. Sinop’a hayırlı uğurlu olsun’ demiştir. Orman bakanımızla da görüştük İnşallah Müdürlüğümüzün tabelasını da Bekir Pakdemirli ile birlikte takmak üzere anlaştık” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın verdiği kararla 2011 yılında Orman Bölge Müdürlüğü’nü kaybeden Sinop tekrar buna kavuşmuş olacak. Bu konuda söz alan AK Parti İl Başkanı Uğur Giresun’da verilen bu kararın Sinop için hayırlı olmasını diledi. Uzun zamandır talep edilen bir konunun bu şekilde çözülmesinde ötürü duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Yapılan ziyarette Pazartesi günü Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun Sinop’u ziyaret ederek çevre yolu ile ilgili çalışmaları olacağı da duyuruldu. Milletvekili Maviş’e Sinop surlarının bir fotoğrafının hediye edilmesiyle ziyaret son buldu.

Kaynak: Vitrinhaber.com

Facebook'ta Paylaş
10. Yorum: vatandaş 24 01 2021 22:41
ormanda mantar toplamak yasaklandımı, yasaklanmadımı.

9. Yorum: yenimahalleli 24 01 2021 21:22
kendi mahallesi olan yenimahalleye civi bile cakmayan maviş şov peşinde ne oldu orman bölge müdürlüğünü yaşar topcumu kapatmıştı sen kapattın toplanan imzayı bile dikkate almadın şimdide acıyoruz diyorsun karşında cocukyok vekilim

8. Yorum: boyabatlı kağzım 24 01 2021 04:26
hayırlı uğurlu ola.

7. Yorum: saffet 23 01 2021 21:10
desenize artik sinop'ta orman kanunlarina gore millete gecirecekler.

6. Yorum: meraklı 23 01 2021 18:19
gözel abeyim orman il müdürlüğünü kim kapatmıştı ahanda şimcik açıveriyo

5. Yorum: gökbörü 23 01 2021 09:26
bunu chp kaldırdıydı
bu chp yokmu bu chp

4. Yorum: boyabatlı 23 01 2021 05:06
ormandan mantar toplamak yasakmı değilmi.

3. Yorum: ormandar 23 01 2021 03:12
artık eski türkiye yok.. gerçi kim kapatmıştı tam hatırlayamadım...

2. Yorum: boyabatli 23 01 2021 00:49
kastamonu ya armağan ettiğiniz orman bölge müdürlüğü şimdi ne oldu da sinop a kuruluyor.

1. Yorum: ormancı 22 01 2021 22:45
yaklaşık 4-5 yıl önce sinop orman bölge müdürlüğü idi. akp hükümeti tarafından bölge müdürlüğü kaldırılıp kastamonu orman bölge müdürlüğüne dahil edildi. anlayacağınız akp hükümeti önce eşşeği kaybettiriyor sonra buldum sevinin diyor. bunun adına da hizmet diyor. yersen tabi


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

46806


Tasarım:DtGaNi