Yayın Tarihi:24 02 2021 21:18(2319)

Boyabatlı Didar Aşkın ve Serkan'a Portekizden Karikatür Ödülü

Portekiz-Tondela’da bu yıl 4.’sü yapılan Uluslararası Okul Karikatür Festivali’nde Boyabatlı genç çizerler Didar Aşkın Ayrancıoğlu ve Serkan Güdükoğlu’nun eserleri ödüle değer görüldü…

Her yıl farklı konularda dünyanın okuyan gençlerinin katılımına açık Okul Karikatür Festivali’nin bu yılki konusu “İnsan Haklarının İhlali” olarak belirlenmişti.

Karikatür sanatçıları Fawzy MORSY (Mısır), Omar PEREZ (İspanya), Biratan PORTO (Brezilya), Antono SANTOS (Portekiz) ve Ricardo FERREIRA (Portekiz)’dan oluşan festival jürisi üç eşit ödülün üçüne de bu yıl Türk çizerlerin eserlerini değer buldu. Üç ödülden ikisini “Barış” konulu eserleriyle Türkiye’ye, Sinop’a ve Boyabat’a kazandıran iki genç çizerimiz de Boyabatlı uluslararası karikatür sanatçısı Aşkın Ayrancıoğlu’nun öğrencisi…

Aşkın Ayrancıoğlu’nun aynı zamanda kızı olan Didar Aşkın Ayrancıoğlu, Sinop Bahçeşehir Koleji Anadolu Lisesi 9. Sınıf öğrencisi… Serkan Güdükoğlu da Boyabat Türk Telekom Fen Lisesi 12. Sınıf öğrencisi… Festivalde diğer ödülü Türkiye’ye kazandıran genç çizer ise Zonguldak’tan Paylaş Kiraz oldu.

Facebook'ta Paylaş

Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

2523


Tasarım:DtGaNi