Yayın Tarihi:02 09 2021 22:59(628)

KOSGEB Sel Felaketinin Yaralarını Saracak

ACİL DESTEK KREDİSİ PROGRAMI BAŞLADI

250 BİN TL ÜST LİMİTLİ KREDİ

KOSGEB, Batı ve Orta Karadeniz’i etkileyen sel felaketinden yaralarını saracak. Su baskınından zarar gören esnaf ve KOBİ’lere yönelik olarak Acil Destek Kredisi Programı başlatıldı. 250 bin lira üst limitli kredi, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın onayıyla yürürlüğe girdi.

EKONOMİK VE SOSYAL HAYAT ETKİLENDİ

KOSGEB, 9-11 Ağustos’ta yaşanan su baskınlarının ardından bölgede ekonomik ve sosyal hayatın süratle normale dönmesi için Acil Destek Kredisi Programı başlattı. Zor günler geçiren esnaf ve KOBİ’lere destek sağlayacak olan KOSGEB, afetlerden etkilenen işletmelerin yükünü azaltacak.

FİNANSMANA HIZLI ERİŞİM

İşletmelerin hızlı bir şekilde finansmana erişimi amaçlayan programdan, durumlarını valilik, kaymakamlık gibi resmi makamlardan belgeleyen işletmeler yararlanabilecek. Kredinin üst limiti 250 bin lira olarak belirlendi. 2020 yılı net satış hasılatı veya dönem içinde elde edilen hasılat tutarı 100 bin TL’nin altında olan işletmeler de 100 bin TL’ye kadar kredi kullanabilecek.

36 AY VADELİ FAİZSİZ KREDİ

Bankalar aracılığıyla kullandırılacak kredinin, ilk 12 ayı geri ödemesiz olacak. Ardından gelen 24 ayda ödemeler, 3’er aylık eşit taksitler halinde yapılacak. Toplam 36 ay vadeli krediyi kullanacak işletmeler, faiz veya kar payı ödemeyecek. Faiz veya kar payının tamamını KOSGEB karşılayacak. Teminat sıkıntısı çeken işletmeler için Kredi Garanti Fonu devrede olacak.

BAKAN VARANK ZİYARET ETMİŞTİ

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, yaşanan su baskınlarının ardından Sinop’un Ayancık, Kastamonu’nun Bozkurt ve Abana ilçesinde sanayi sitelerini ziyaret etmişti. Yürütülen çalışmaları yerinden inceleyen Bakan Varank, esnafı maddi desteklerle yeniden ayağa kaldırmak için çok hızlı şekilde çalıştıklarının da altını çizmişti. Ziyarette Bakan Varank’a KOSGEB Başkanı Hasan Basri Kurt da eşlik etmişti.

KOSGEB İŞLETMELERİN YANINDA

KOSGEB, 2021 yılı içerisinde Düzce, Rize ve Artvin’deki su baskınları ile Antalya, Muğla, Hatay, Osmaniye ve Mersin’deki yangınlar nedeniyle de Acil Destek Kredisi Programı başlatmıştı.

HANGİ BANKALAR KAPSAMDA?

Sel felaketinden etkilenen işletmeler, program kapsamında yer alan şu bankalara başvuru yapabilecek: Denizbank, QNB Finansbank, Garanti Bankası, Halk Bankası, İş Bankası, Türk Ekonomi Bankası, Vakıflar Bankası, Ziraat Bankası, Yapı ve Kredi Bankası ve Ziraat Katılım Bankası.

BAŞVURU

KOSGEB, sel felaketinden etkilenen ve bu durumu resmi makamlardan (Valilik /Kaymakamlık) belgeleyen, Türk Ticaret Kanununda tanımlı gerçek veya tüzel kişi statüsünde, KOSGEB tarafından desteklenen sektörlerde olan işletmeler başvurabilecektir.

Krediden yararlanmak isteyen işletmelerimiz KOSGEB'e kayıtlı olmalı ve 2020 KOSGEB KOBİ Beyannameleri onaylanmış olmalıdır. Bu işlemler tamamen internet üzerinden yapılabilmektedir. İşletmelerimiz, KOSGEB KOBİ Beyannamesi onayından sonra programa dahil bankalara başvurabileceklerdir.

Acil Destek Kredisi Programının kapanış tarihi 31.03.2022 olup işletmelerimiz için yeterli zaman sağlanmıştır. İşletmelerimiz, KOSGEB Sinop Müdürlüğümüz ve Ayancık ilçemize geçici olarak kurulan temsilciliğimizden bilgi ve yardım alabilirler. (Ayancık geçici temsilciliğimiz Küçük Sanayi Sitesi Kooperatif binasında hizmet vermektedir.)

Facebook'ta Paylaş

Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

103744


Tasarım:DtGaNi