Yayın Tarihi:04 09 2021 22:39(1581)

Yeni Islah Edilen Sel Kanalında Acı Gerçek Apaçık Ortada

1948 yılında meydana gelen ve 3 kişinin ölümüne sebep olan selden sonra öncelikle Kolaz Çayı'nın yatağı genişletilmiş, sonrasında ise Döme Dağı'ndan şehir içine gelen sellerden Boyabat'ı korumak amacıyla kanal inşa edilmişti. Hatta çayın yatağının bu şekilde yapılması ve kanalın inşasında 9.Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in görev aldığı bilinmektedir.

Geçtiğimiz aylarda ise Boyabat Şehir Stadı üzerinden başlayarak Bağlar Mevkiinden Kolaz Çayı'na bağlanan tarihi sel kanalı belli noktalarda kapatılarak yok edildi. Sel Kanalı içindeki çöpleri ve çevreye kötü kokular veren kanalizasyon karışmış suları yok etmeyi sağlayamayanlar, çevre düzenlemesi çalışmaları adı altında kanalı kapatarak, olası bir taşkın yaşanması halinde vatandaşların can ve mal güvenliğini tehlikeye atacak şekilde yok ettiler.

Boyabat Belediyesi yetkililerinin her ne kadar hoşlarına gitmese de Boyabat'ta her sağanak yağışta çeşitli noktalarda seller ve sel baskınları meydana geldiğini basın-yayın kuruluşları tarafından haber yapılmaktadır. Bu sellerin oluşmasının nedeni ise plansız, bilinçsiz, çarpık kentleşme sonucunda yerleşim yerleri içinden geçen dere yataklarında yapılaşma, dere kesitinin daraltılması, dere yatağına fen ve sanat kaidelerine aykırı ve gelişi güzel menfez veya köprü inşa edilmesi, tekniğine dolgu yapımı, molozların bilinçsizce dökülmesi, yanlış kanalizasyon şebekesi döşenmesi, göstermelik yeterliği gelmeyeceğini bile bile kanallar yapmak gibi nedenler sebep olmaktadır.

Yetkililer bunun farkında olsalar dahi rant sağlamak uğruna bu uygunsuz yapıların yapımına devam edilmektedir.

Tarihi sel kanalının önce Camikebir Mahallesi ile Çamlıca Mahallesi arasında kalan kesimi yok edilmişti. Şimdi ise Tarihi sel kanalının Kumluk Mahallesi ile Yıldız Mahallesi arasında kalan kesimi, kim tarafından ıslah edildiği bilinmese de Tarihi sel kanalının daraltılması, adeta yok edilmesi, olası bir sel tehlikesinde yaşanacaklar, bazı siyasilerin marka şehir olarak adlandırdığı Boyabat için acı bir gerçek olarak apaçık ortadadır.

Yıllar önce yapılan ve Döme Dağı'ndan şehir içine gelen seli Kolaz Çayı'na aktaran Tarihi sel kanalı, şimdi sel kanalı olmaktan çıkarılarak, vatandaşın can ve mal güvenliğini tehlikeye atacak şekilde küçücük bir menfez yapıldı. Yapılan bu menfezin olası bir selde tıkanması halinde, vatandaşın can ve mal güvenliğini kim koruyacak?

Hatta Tarihi sel kanalının Kolaz Çayına suları aktaran son bölümünün önü de kapatılmıştır. 2015 yılında gelen selde yeterli gelmeyen bu kanal taşkınlara neden olmuştu.

Kamuoyu adına Soruyoruz...

Boyabat Kumluk Mahallesi ile Yıldız Mahallesi arasında bulunan Tarihi sel kanalının ıslah çalışması için nereden izin alındı?

Yapılan bu sel kanalının projesi de derenin yapılış şekli gibi altı şişhane, üstü tophane gibi birbirine uyumsuz mu?

Tarihi sel kanala gelen sel yaptığınız küçücük menfezle mi Kolaz Çayına ulaşacak?

Sayın yetkililer, kapattığınız ve ranta teslim ettiğiniz bu Tarihi sel kanalının, ilerde oluşacak bir selde vereceği can ve mal kaybından sizlerin sorumlu olacağınızı, biz biliyoruz. Umarız sizlerde biliyorsunuzdur. 2015 yılında bu sel kanalı yaşanan basit bir sele yetmemişti, şimdi oluşacak bir sel sizin yaptığınız bir kaç metrelik menfez mi yetecek?

2015 yılında sel kanalına gelen selin miktarı kadar gelecek bir sel dahi burada ciddi sorunlar yaratacaktır. Bir sel felaketi yaşanırsa bunun sorumlusu kimler olacaktır?

Kaynak: Boyabat Haber Gazetesi.com - Ezgi FM

Sel Kanalın Gerçek Hali

Sel Kanalın Şimdiki Daraltılmış Hali

Facebook'ta Paylaş
3. Yorum: çoraklı 10 09 2021 00:14
bilimin mühendisliğin kamu yararının birkenara bırakılarak,sadece ben yaptım oldu mantalitesi ile yapılanların abana,bozkurt,ayancık ve daha bor çok yerdenelere mâl olduğunu gördük. yandaş müteahhitlere para kazandırma politikası ve klasik dönem mantığı türkiye ne kazandırdı ki bunca yıldır simd8 ne kazandıracak. yazık... uyumaya devam boyabat ve boyabatli, uyumaya devam.

2. Yorum: jonturk 09 09 2021 16:34
kanalın içine dikey menfez inşa etmek acaba hangi sivri akıllının işi...ayrıca belli ki o menfez bir mühendislik yapısı değil çünkü hem menfez duvarlarının kesit genişliği hem de kullanılan donatının çap ve sıklığı son derece yetersiz! allah boyabatın başına liyakatli yöneticiler nasip etsin.

1. Yorum: cevreci 09 09 2021 02:56
11 katlilar dere yatağına yapılmıştır.buranin sahiplerinin ve oturanların aklına aciyim.


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

50053


Tasarım:DtGaNi