Yayın Tarihi:14 09 2021 23:04(1736)

Boyabat’ta Tarihi Ev Rezaleti!

14 Eylül 2021 - Boyabat’ta yüzlerce tarihi ev yok olmaya yüz tutmuşken, Boyabat’a hizmet aşkı ile yanıp tutuşanlar, Boyabat’a hizmet yapsın diye gönderilenler bu görüntüleri görmek için makam araçlarınızdan inerek sağlığınız için ayak kaslarınızı hareket ettiriniz.

BU EVLERİN BİRÇOĞU TEHLİKE SAÇIYOR. İNSANLARIN CAN VE MAL GÜVENLİĞİ İÇİN BU EVLERE BİR AN ÖNCE ÇEKİ DÜZEN VERİLMELİDİR.

Boyabat’ın asıl sorunları hala devam ediyor. Lafa gelince tarihine sahip çıkanlar bu görüntüler sizler için seçtik. 5 yıldır, 10 yıldır, 20 yıldır kısaca yıllardır bu evler sizlerden az da olsa merhamet bekliyor. Her yere seferber ettiğiniz imkanlardan nasiplenmeyi onlarda bekliyor.

Boyabat Belediye başkanı 13 Ekim 2016 tarihinde bundan tam 5 yıl önce söyledi. ”Bu anlamda Boyabat’ı Kültür ve turizm şehri yapalım dedik. Artık Boyabat’ı kültür ve turizm şehri diye adlandırdık. Turizm şehrinin yanında sanayi, tarım ve eğitim şehri olur dedik. Turizmin bunların tamamını tetikleyecektir” sözlerine yer vermişti.

Aradan geçen 5 yıl zarfında hangi tarihi eve sahip çıkıldı? Hepsi birer birer çürümeye terk edildi. Hepsi birer metruk yer olarak duruyor.. "Safranbolu rakibimiz değildir" sözleri Boyabat Belediye başkanına aittir. Boyabat Belediye başkanı Boyabat’ı Marka şehir, turizm şehri olarak ilan ederken, Boyabat’tan tarihi evlerden bazı görüntüleri paylaşıyoruz.

Kamuoyu adına soruyoruz…

Boyabat’ta bu hizmetlere parmak basmak için, Boyabat’ta belediyecilik yapmak için 2053 tarihini mi  bekliyorsunuz?

“Bizim Şehrimiz BOYABAT” 2023 YILINA BU GÖRÜNTÜLERLE Mİ GİRECEKSİNİZ, BOYABAT’LI HEMŞEHRİLERİNİZİN GURUR DUYACAĞI BİR ŞEHRİ BÖYLE Mİ İNŞA EDECEKSİNİZ?

Kaynak: Boyabat Haber Gazetesi.com - Ezgi FM

Facebook'ta Paylaş
8. Yorum: tarihçi 21 09 2021 04:36
safranbolu’ya,kastamonu’y
a gidin bir sorun nasıl restore edip turist çekmişler. ekonomiye can vermişler. iki yıl önce manisa kulaya gitmiştim boyabat’tan küçük bir yer onlar bile restore etmiş. akın akın turist geliyordu. sizler yakıp 5-10 katlı apartman dikmeyi bilirsiniz. safranbolu yıllardır bu evler sayesinde yerli yabancı turist çekiyor. bizim onlardan eksiğimiz yok bilakis fazlamız kos koca tarihi kalemiz var.

7. Yorum: ibrahimcan_057 17 09 2021 14:05
boyabat abad şehirdir boyabat için kim 20 sene geri geldi
diyorsa yalan konuşuyor ben 45 yaşına girdim gram gelişme yok malisef doğrusu 40 yıl diyelim geriye doğru malisef

6. Yorum: boyabatli 16 09 2021 00:08
mehmet ermiş bu işlerle ilgileniyordu,bütün evlerin tek tek dosyaları vardi,ne oldu o dosyalar rafa mi kalktı.boyabat 20 sene geriye gitti.kabul edelim bunu artık!!!

5. Yorum: ramazan öztürk 15 09 2021 18:01
kanayan bi yara gündeme getirdiğiniz için teşekkürler..

4. Yorum: bahattin elmacı 15 09 2021 16:00
tarihi eser kapsamında bulunan kimsenin oturmadığı evlerin yenilenmesini ve sahip çıkılması gerekirken birde emlak vergisi ve su parası adı altında sayfalarca dolu liste gönderip ödenmesini ve ödenmediği taktirde icra yoluyla tahsil edileceğini belirten yazılar gönderilmektedir.
yazıktır günahtır

3. Yorum: tanıyan tanir 15 09 2021 08:19
yav güldürmeyin allah aşkına önce şu doğalgaz afetinden bir kurtulalım da sonra turizm e önem verelim araçlarda ne ön takım kaldı nede yolda gitmeye bir mecal he sunuda takdir etmeden geçemeyecek hayvan barınağı yapacam diye söz veren belediye başkaninimiz ne hikmetse karambole getirip atmaya çalıştığı başı boş köpeklere durağan buzluk mevkiinde muhtar veto vermiş ve oraya atılan köpekler geri geliyormuş sorma neden...

2. Yorum: feride 15 09 2021 04:18
boyabat belediyesi calismiyor sadece bos laf yapiyorlar cahiller tarafindan yonetiliyorlar.

1. Yorum: adsız 14 09 2021 23:27
bir tarih çürüyor,yok oluyor!başgan seyrediyor....


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Nisan ayı ziyaretci sayısı:

378951


Tasarım:DtGaNi