Yayın Tarihi:12 10 2021 21:40(489)

Durağan Sanayi Esnafına; ‘Dışarıdan Gelecek Var’ Tehdidi!!

CHP Durağan ilçe Başkanı Mustafa Eker; Durağan da yapılması düşünülen küçük sanayi sitesi için yapılan toplantıyı olumlu değerlendirdi. Eker toplantıda konuşma yapan AKP ilçe başkanı Hasan Yıldırım’ın sözlerini ise çok sert sözlerle eleştirdi. Eker yaptığı açıklamada Yıldırım’ın “siz almasanız dışardan alacaklar var’ sözlerine gösterdiği tepki de “Durağan’dan oy alan bir siyasetin ve siyasetçinin yıllarca bu ilçeye hizmet eden esnafa söyleyeceği sözler değil bunlar” dedi.

Eker; Aba altından sanayi esnafına sopa göstermek yakışmamıştır dediği açıklamasında; “AKP’nin kendi eriyişini durdurmak için ilçeye dışarıdan getireceği oylarla açığı kapatmak istiyorsa Durağan sanayi esnafını buna alet etmesin” dedi.

BU TÜR TOPLANTILAR İLÇEMİZ ADINA ÖNEMLİ!...

Eker; uzun zamandır yaptığı uyarıların dikkate alınmasını Durağan esnafı adına olumlu bulduklarını ifade ettiği açıklamasında “Şayet kendinize Durağan dışından ortaklar bulduysanız ya da küçük sanayi sitesini de dışarıdan bulduğunuz yeni ortaklara mı ihale edecekseniz, sizlerin bu rant anlayışını Durağanlıların vicdanına havale ediyorum. Bu gün ilçede geciken ama yapılması için şeffaflığın üst düzeyde olması gerektiği siyasetin değil esnafın söz sahibi olduğu siyasetçinin desteklediği bir yapının oluşması gerekiyor. Tüm sivil toplum örgütlerini kontrol etmeye kalkmak, bürokrasi ile siyasetle işler hale getirmeye çalışmak sadece ilçeye zarar verir. Asıl olan sivil toplum örgütlerini bağımsız kılmak, destek olmaktır. Ama ilçemizde daha önemli olan birileri için sivil toplum örgütleri üzerinden yeni rant alanları oluşturmak, siyaseti bu alanlarda rant için kullanıma açmak mıdır?” diye sordu.

AKP DURAĞAN’DA DIŞARIDAN GELECEK SANAYİ ESNAFINA MI UMUT BAĞLADI!

Eker; AKP ilçe başkanı Hasan Yıldırım’ın kooperatif toplantısında yaptığı ‘biz ilk önce Durağandaki sanayi sitesi esnafının almasını istiyoruz. Siz almazsanız dışarıdan alacak insanlar var’ konuşmasını sanayi esnafının da eleştirdiğine dikkat çekerek; “Bizler dışarıdan gelen yatırımcıya karşı değiliz ama bu dile ve Durağan sanayi esnafını yok sayan, ötekileştiren söyleme karşıyız. Sözünü söyle sanayi esnafı elbette değerlendirir gerekeni yapar aklı selimdir. Ama size tavsiyem madem dışarıdan gelenler; sizin için muteber o zaman oyunuzu da dışarıdan gelenlerden alırsınız.. Bizim için muteber olan; yıllardır bu ilçede çivi çakmadığınız, derdine derman olmadığınız, şimdi hep yönettiğiniz, ama hatırını hiç sormadığınız Durağan sanayi esnafı da, diğer esnaf kardeşlerimiz de muteberdir ve değerlidir.. Durağan AKP ilçe teşkilatı ilçe dışından gelen sanayi esnafına mı umut bağladı? Yoksa sanayi sitesini ilçe dışından birilerine yaptırmak üzere yeni bir rant kapısı ya da antlaşmamı sağladı” diye sordu.

MALİYET HESAPLARI DİLERİM Kİ TUTAR!

Eker; yapılması düşünülen 100 m2 alan 50 m2 asma tavan 5.5 m. Yüksekliği bulunan sanayi sitesinin toplantıda bahsedildiği gibi 160 ile 180 bin TL. arasında olmayacağını, maliyetlerinin örnekleri dikkate alındığında 250 bin TL’nin altına inmeyeceğini iddia etti. Sanayi sitesinin yapılması halinde kendilerine teşekkür edeceklerini ifade eden Eker, dükkan sahibi olmak isteyen ve şartları tutan kooperatif üyesi esnafın projedeki maliyetin %30’unu bankaya ödeyerek 5 yıl kredili dükkan sahibi olması düşünülen bu yapının Durağan esnafı için uygun olup olmadığını ise sürecin göstereceğini söyledi.

Facebook'ta Paylaş
1. Yorum: kumluklu veli 15 10 2021 03:59
sayın mustafa eker giderek bastırıyor doğrusu beyler.bravo.gelecekte durağanlara belediye başkanı olur bence.helal olsun.


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

43982


Tasarım:DtGaNi