Yayın Tarihi:27 11 2021 20:50(466)

"Geçinemiyoruz! Hükümet İstifa!"

Sinop Emek Barış Demokrasi Platformu, 26 Kasım 2021 Cuma günü saat 18.00'de Uğur Mumcu Meydanı'nda "Geçinemiyoruz! Hükümet İstifa!" konulu basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını Sinop Emek Barış Demokrasi Platformu Dönem Sözcüsü Kadir Demir okudu.

"Geçinemiyoruz! Hükümet İstifa!"

AKP/MHP iktidar bloğunun tekçi, muhafazakar ,sermaye yanlısı politikaları ülkemizi uçurumun kenarına getirmiş durumdadır.

Ortaya çıkan ekonomik kriz beraberinde siyasi krize de yol açarak iç içe geçerek ve her geçen gün daha da derinleşmekte ve bir birini besleyerek büyümektedir.

Sonuç olarak bu ikili kriz durumu artık büyük bir kaosa da dönüşmüş durumdadır. Dolayısı ile yaşanan sadece bir döviz kuru fırtınası değil aynı zamanda yoksulluğun, sefaletin, açlığın ,işsizliğin, güvencesizliğin derinleşmesi ve geleceğimizin bir bütün olarak ipotek altına alınması durumudur.

Ülke de tüm bunlar yaşanıyor ken yoksul halk kesimleri panik içinde ne yapacağını bilemez bir şekilde gününü kurtarmaya çalışırken AKP/MHP iktidar bloğu hiçbir şey olmamışçasına adeta yangından mal kaçırır gibi Mecliste 2022 bütçesini yapmaya çalışıyor.

Bu acelenin sebebinin ise 2022 yılı bütçesinin de bundan öncekilerde olduğu gibi ülke kaynaklarının, emekçilerden, halktan alınan vergilerin sermayeye, patronlara ve yandaşlara aktarılmasının bir aracı haline dönüşmüş olmasından olduğu açıktır.

Bununla birlikte son günlerde dövizin aşırı bir şekilde yükselmesinin sonucu olarak TL nin tam boy dibe çakılması sonucu ürünlere yapılan fahiş zamlarla alım gücümüz her geçen gün biraz daha düşmekte adeta erimektedir. Yapılan bu zamlarla her gün çarşıda, pazarda , markette ve manavda ürün fiyatlandırmalarının saat saat nasıl değiştiğini, bazı ürünlere kota uygulandığını her gün yaşadıklarımızla görüyoruz ve biliyoruz.

Gelinen noktada her gece yatağa yarın nelere zam gelecek, eriyen ücretlerimizle nasıl geçineceğiz, kapıya dayanan kara kışı nasıl atlatacağız endişesiyle giriyoruz. Sabaha ise paramızın döviz ve yapılan zamlar karşısında adeta pula döndüğü, yoksulluğun ve işsizliğin arttığı bir günle uyanıyoruz.

İşsizliğin boyutlarını her geçen gün yeni işsizlerin ortaya çıkması ile nasıl arttığını, hemen her evde olan işsizlerden görüyoruz. Tüm bunların sonucunda toplumsal kesimlerin genelinde biriken öfke ve karamsar ruh halinin aşılmaması halinde gelecek günlerin daha da kötü yaşanması kaçınılmaz olacaktır. Yani bıçak kemiktedir. Bu günkü koşullarda geçinmemiz mümkün değildir. Hükümet toplumsal kesimlerin öfkesini dindirip karamsar ruh halinden çıkması yönünde ki önlemleri en acil biçimde almalıdır. Her geçen gün yoksullaşan, açlık ve sefaletle karşı karşıya bırakılan geniş halk kesimlerini bu cendereden kurtaracak önlemleri alamıyor bu iradeyi ortaya koyamıyorsa da derhal ve en kısa zaman da istifa etmelidir.

Buradan hükümeti bir kez daha uyarıyoruz.

Ve diyoruz ki bizi açlık ve yoksullukla sınamaya kalkmayın.

Diyoruz ki bizim cebimizden aldıklarınızı işverenlere-patronlara, yandaş müteahhitlere teşvik, prim desteği, ‘hazine garantisi’ veya faiz olarak aktarmaktan vaz geçin.

Halkın emeğinden ,alın terinden alınanları, eğitime, sağlığa, sosyal güvenliğe değil silahlanmaya ve iktidarın destek beklediği silah tüccarı devletlere aktarmaktan vaz geçin,

Halkın emeğinden ,alın terinden alınanları, bir avuç yandaşın aldığı beş rakamlı üçer beşer maaşa, itibar adı altındaki şatafata, yandaş vakıflara-cemaatlere aktarmaktan vaz geçin.

Ve bütçeyi işçilerin, emekçilerin, işsizlerin, emeklilerin, küçük esnafın, çiftçilerin, dar gelirlilerin, yani bu halkın “geçinemiyoruz” diyen büyük çoğunluğunun nefes alması için kullanın.

SİNOP EMEK,BARIŞ VE DEMOKRASİ PLATFORMU

Facebook'ta Paylaş
1. Yorum: sarı çizmeli 30 11 2021 06:23
sen geçinemiyorsan hükümet ne yapsın biraz fazla çalış amerika’ya git belki orada geçirirsin


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Nisan ayı ziyaretci sayısı:

394786


Tasarım:DtGaNi