Yayın Tarihi:27 11 2021 21:06(498)

Çok Beğenilen “Güz Türküleri” Konseri Sinop'ta Sahneleniyor

7’den 70’e herkesin diline pelesenk olmuş Anadolu coğrafyasının eşsiz melodilerinin seslendirildiği “Güz Türküleri” konseri 6 Aralık 2021 Pazartesi günü Sinop Kültür Merkezi’nde...

Samsun Devlet Opera ve Balesi, çok beğenilen “Güz Türküleri” konserini Sinoplu sanatseverler için sahnelemeye hazırlanıyor. Sinop Belediyesi ve Sinop İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü iş birliği içinde Samsun Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü ile organize edilen konserde Anadolu coğrafyasında oradan oraya gezerek günümüze kadar ulaşmayı başarmış türküler sanatseverlerin kalplerini ısıtmak için sahneleniyor.

6 Aralık 2021 Pazartesi akşamı saat 20.00’de Sinop Kültür Merkezi’nde sahnelenecek “Güz Türküleri” piyanolu ve orkestralı şan konserinde Piyanoda Simten Deniz Şenpolat, Kemanda A. Bengi Yardımlı, Klarnette Kıvanç Fındıklı, Vurmalı Sazlarda ise Okan Dolgunyürek, Soprano Eda Bingöl Gürkan’a eşlik ederken, Anlatıcı Murat Çamlıtepe seslendirilen türkülere dair detayları seyirciler ile paylaşacak.

Konserde Turgay Erdener’in bestelediği “İlle de” ve “Sen Sen Sen”, Fikret Amirov’un bestelediği “Baharımsan (Aygız)”, Kıvanç Fındıklı’nın düzenlemelerini yaptığı Gaziantep türküsü “Bahçalarda Mor Meni” ve Selanik türküsü “Çalın Davulları”, yine düzenlemeleri Kıvanç Fındıklı’ya ait olan Tofik Guliyev’in bestelediği “Sene de Galmaz (Yalgızam)”, Aşık Veysel’e ait “Uzun İnce Bir Yoldayım” ve “Kara Toprak”, Pir Sultan Abdal’a ait “Ötme Bülbül Ötme” ve Kıvanç Tepe’nin düzenlemesini yaptığı “Aman Avcı” gibi Anadolu’nun yüzyıllar boyunca işlediği motiflerin yer aldığı parçalar sanat severler için seslendirilecek.

Sanatseverlerin müzikle dolu bir gece yaşayacağı etkinliğin biletleri Sinop İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nden temin edilebilir.

Facebook'ta Paylaş

Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Nisan ayı ziyaretci sayısı:

386727


Tasarım:DtGaNi