Yayın Tarihi:28 04 2010 07:31(1770)

 

Gerze Haykırdı: “Ölmek Var Dönmek Yok!”

 

Gerze İlçesi’ne yapılmak istenen Termik Santrale karşı düzenlenen dev mitinge katılanlar hep bir ağızdan haykırdı: TERMİĞE KARŞI ÖLMEK VAR DÖNMEK YOK!..

 

 

 

 

Gerze Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan mitinge Gerze halkının yanı sıra, Sinop ve İlçeleri ile çevre iller ve ilçelerinden toplam 10 binden fazla kişi katıldı.

 

 

 

 

Mitingde konuşan Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı,"Ben şahsım ve Gerze halkımla birlikte Termik Santralin yapılmasına karşı ölümüne mücadele edeceğim” dedi.

 

 

 

 

Daha sonra konuşan Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül de, "1.200 Megavat elektrik üretecek olan Gerze Termik Santrali yılda 4 milyon ton kömür yakacak. Bu arada çevreye çok büyük oranda kül ve zehir saçacak. Biz bunu hak ediyor muyuz?” diye sordu.

 

 

 

 

Gerze mitingine, 14 farklı ülkeden  30 kişilik Greenpeache’lılar da gemi ile limana gelip karaya çıkarak katıldılar. Bunların içerisinde Rusya’dan gelen enerji mühendisi Vladamir Çuprov da bir konuşma yaparak, “Nükleer endüstrisine güvenmeyin” dedi.

 

 

 

 

Mitinge katılan CHP İstanbul Milletvekili Çetin Soysal da yaptığı konuşmada, “Bugün burada Termik Santrale karşı Gerze’ye sahip çıkanlar, Vatan’a sahip çıkıyorlar. Tekel işçilerinin yaptığı gibi direne direne kazanacaklar. Çünkü, Çernobil’i ve başta Kazım Koyuncu olmak üzere yitirdiğimiz Karadeniz’in gençlerini unutmadık ve unutmayacağız. Biz Çernobil istemiyoruz. Temiz bir çevre, temiz bir vatan ve temiz bir toplum istiyoruz” dedi.

 

 

 

 


CHP Sinop Milletvekili Engin Altay da Gerze Mitingindeki konuşmasına, “Türkiye Barolar Birliği Başkanı değerli insan Özdemir Özok’u kaybetmiş olmanın acısını yüreğimde hissediyorum ve O’nu saygı ile anıyorum” diyerek başladı ve özetle şunları söyledi:
“Bugün Gerze’de toplanın bu kalabalığı gördükten sonra anladım ki bu iş bitmiştir. Miting Tertip Komitesini bu başarısından dolayı kutluyorum. Sinop gibi çağdaş insanların bulunduğu bir yere, çevreyi kirletecek termik santral yapmak hiç kimsenin işi ve haddine değildir. Sinop’ta yapılacak olan rüzgar santralleri ve hidroelektrik santralleri için çok büyük potansiyel bulunmaktadır. Bu AKP’nin ne ideolojisi kaldı, ne de Kıblesi kaldı. Cumhurbaşkanımız bile Sinop’a geldikten sonra bu olayın içine sinmediği anlaşıldı. Şunu herkes çok iyi bilsin ki, Halktan büyük hiçbir gücün olmadığını bugün Gerze’de gördük” dedi.

 

 

 

 

Haber – Fotoğraf: Hikmet KURADA

Facebook'ta Paylaş
9. Yorum: Fatih'e Soruyorum 01 05 2010 22:06
Yorumlarında Termik Santrali destekleyen ve öven Fatih, neden soyadını da yazmadın ki? Yoksa sen, Gerze'de yapılacak Termik Santrali destekleyen o Gerze'li gazeteci Fatih Uysal mısın? Eğer o isen, Termik Santrali yapacak firma ile senin diyalog içinde olduğunu herkes biliyor. Ancak bilinmeyen tek bir şey var. O da, senin bu diyaloğunun ve desteğinin karşılığı nedir?

8. Yorum: ???? 29 04 2010 18:40
2. Yorumcu vay senin gibilerin haline vay......................
........Çok bilen cahillerdensin sanırım...

7. Yorum: DAYI 29 04 2010 17:31
Net olmadığın apaçık ortada ama nasıl adam olduğun da tartışılır Kardeşşşş...Sana tavsiyem yiğenim termik santarleri ve nükleer santralleri sen bir araştırıver.Kurulu olan bölgelerde yaşam nasıl tarım,hayvancılık,çevre ve insan yaşamı mutlu refahmı yoksa isyanlardamı.Üretilen enerjiden sen ne kadar yararlanabiliyorson.Hani bir benzetme yaparız bizler bazen Çayın taşıyla çayın kuşunu vurma.İşte birileri gelecek en geri teknelojiyle senin bölgende enerji üretecek ve bu enerjiyi yine sana satacak Kardeşşş..Sollak kafalar benzetmendekiler vatanseverler yurtseverler ve insan severlerdir.Eğer sen buna karşıysan o zaman sende SALAK kafalı oluyorsun Yiğenimmmm...

6. Yorum: Fatih 29 04 2010 06:55
Arkadaşlar bakın ne diorum dubai diyorum,paris diyorum buralar dünyanın en güzide yerleri buralarda çevre katliamı mı oluyor hayır.Kandırmayalım lütfen kimseyi,doğruları söyleyin,provoke etmeyelim kimseyi.

5. Yorum: şermin 29 04 2010 02:15
İnsanın kendine bu kadar uzaklaşmasına, böylesi ihanet etmesine şaşıyorum ben. Nasıl olur da insanı göz göre zehirleyen termik santraller, nükleer santraller gelsin dersiniz. Zehir gibi mühendisleri var bu ülkenin. Güneş enerjisiyle binayı ısıtacak teknolojiyi üretiyorlar. İzin verin yapsınlar. Sudan, güneşten, rüzgardan faydalanıp enerji üretsinler. Doğaya zarar vermek kolay görünüyor "çağdaş" şehir insanlarına; ama doğanın intikamı acı olur. Kirli havayla boğar; asit yağmuruyla yakar. Doğaya hainlik etmek kendi idam ipini çekmek demektir.

4. Yorum: seyfi 28 04 2010 22:49
Malum güdümlü ''adamlar'' sizden termik santralin günde 40 kamyon kömür yakacağını ,küllerinin asit yağmuru şeklinde yağdığında yeşil alanlarımızın yokolacağını söylemeye gerek var mı.Netadam yalaması o solak kafalar diye aşağıladığın kişiler olmasaydı bu ülke ya Afganistan'ın talibanına dönerdi ya da Irak gibi bölünürdü.Siz ki ülkenin herşeyini satan zihniyetlere yamanmış kopamazsınız bel ki ama o solak dediğin onurlu yurtsever insanlar bu ülkeyi çıkarları için değil gelecek nesillerin güzel ,yeşil bir ülkede yaşaması için seviyorlar.Ayrıca araştırma yapmadan diye yazmışsınız siz termik santral olan bölgelerdeki çevre katliamını ve yöre halkının neden göç ettiğini bir öğrenin de belki uyanırsınız.

3. Yorum: Mithat 28 04 2010 20:11
Haklısın canım kardeşim.Onlar kirlenmeyi seçmiş bizde kirlenelim ne olacak demi.Öndeki adam uçurumdan atlamış bizde peşinden gidelim.Teşekkür ederim.

2. Yorum: netadam 28 04 2010 20:08
-Bu mitinge katilanlarin %100`üne sorun enufak 1arastirma yapmislarmi bu konuyla ilgili _yok-hayir_peki neye karsi geliyorsun?tamemen provakasyon
birakin acliktan....diyesi geliyor adamin lakin onlarda bizim insanimiz,
ancak sunu diyorum akilli olun akilli...
-Önce bu kafalarain izinden giderek Sinobu ve sinoplulari ne hale getirdiginize bakin...Türkiyenin engeri kalmis ili...sanayi 0,
-Soruldugunda Sinopluyum demeye utaniyorum ama alnimi gererek Boyabatliyim
diyorum elhamdülillah,
-Zira Boyabat olmassa hepden yok Sinop,ayrica Boyabatin gelismesinin önünde sinop 1handikapdir.
-siz devam edin sollak kafalarin size ninni söylemelerini dinlemeye...
-alir gider hükümet kurar doguda biryere,ondan sonra bangir bangir bagirmaya baslarsin buseferde,yatirimmi yapdiiinnn!acim ölüyom hep göc veyyoon...vs...vs...

1. Yorum: Fatih 28 04 2010 10:56
Bu yapılanlar boş boş boş.İnsanları kandırmayın,Gerze'ye Sinop'a yazık ediyorsunuz.Dünyanın her yerinde Nükleer ,Termik santral var.Sinop belediye başkanının açıklamalarını çok cahilce buldum bir belediye başkanı bunu nasıl diyebilir görünce inanamadım.Gerçi Sinopun durumuda görüyoruz ki içler acısı.Ya kardeşim Dubaide var Pariste var Madridde var var var nasıl anlamazsınız nasıl yaa.Tamamen provokasyon, sizlere hak vermek mümkün deil.
Sinop ve Gerze'nin hatta Boyabat'ın gelişmesi için Termik Santral,Nükleer santral kurulmalı.
Tekel işçilerine hayır Nükleer ve Termik Santrale evet.


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

45928


Tasarım:DtGaNi