Yayın Tarihi:28 04 2010 07:54(2258)

 

Haydi, hep beraber HİS’lenelim

 


Herkes İçin Spor Federasyonu HİS: "Mutluluğunuz için harekete geçin..." diyor.

 

 

 


Geçen ay HİS Sinop İl Temsilcisi Ali İhsan Karakuş ile bir görüşme yaptık ve kendisinden HİS’i anlatmasını istedik.

 

 

 

"Amacımız herkesin spor yapmasıdır"

 

Ali İhsan Karakuş Bey bize “HİS; Herkes İçin Spor Federasyonunun kısa adıdır” diye açıkladı ve sözlerinin devamında “Federasyonumuzun amacı 7 yaşından 80 yaşına kadar herkesin sportif aktivitelere katılmasını sağlamaktır. Ülkemizde yedi yaşında bile obez sayılacak çocuklar görüyoruz. Bunun nedeni dengesiz beslenme ve bilgisayar başında geçen hareketsiz saatlerdir. Sinop’ta yaptığımız araştırmada obez çocukların sayılarının hiç de az olmadığını gösteriyor. Bu çocukların hayata sağlıklı başlayabilmeleri için fiziksel aktivitelere katılmaları gerekiyor. Sadece çocukların değil, orta ve ileri yaşlardaki kişilerinde sağlıklı ve mutlu bir hayat sürebilmeleri fiziksel aktivitelere katılmaları ile mümkün olabilir. Fiziksel aktivitelerin insan yaşamında çok yararlı etkileri oluyor. Ergenlik çağındaki gençlerin ergenlik sorunları ile baş edebilmelerinde de yardımı oluyor.

 

 

 


Federasyon olarak herkesin sportif aktivitelere katımlını sağlamak için çeşitli meslek guruplarından, akademisyenlerden il yönetimi oluşturduk. Yönetimimiz amacımıza yönelik projeler üretecek, kurumlar arasında işbirliği imkânlarını arayacaktır. 

 

 

"Mahkumlara seminer verdik"


Geçtiğimiz günlerde Sinop Kapalı Cezaevinde mahkûmlara fiziksel aktivitenin önemi ve yararları konusunda bir seminer düzenledik. Oldukça yoğun ilgi gördük. Yapılan araştırmalarda fiziksel aktivitelere katılan mahkûmların şiddet olaylarına karışmadıkları görülmüş. Ceza evi yöneticileri spor yapmayan mahkûmların daha sıkıntılı olduklarını ifade etmişlerdi.


Spor toplum barışının sağlanmasında da etkin bir güçtür. Çalışmalarımızda yerel basından da büyük ilgi ve yardım görüyoruz. Çalışmalarımız uluslar arası kuruluşlar tarafından da takip edilmektedir.

 

 

"Boyabat yöresinde yürüyüş parkurları tespit edeceğiz"


Önümüzdeki tarihlerde Boyabat yöresinde bir gezi düzenlemek Herkes İçin Spor Federasyonunu tanıtmak ve Boyabat yöresindeki yürüyüş parkurlarının tespitini yapmaktır. Bunları tespit ettikten sonra bu parkurların tanıtımını yapmaktır. İnsanların hafta sonları doğaya çıkıp kırlarda ağaçlar arasında yürüyüş yapabilecekleri yerleri tanıtmaktır.


Yürüyüşler için Sinop ve ilçeleri çok mükemmel. Bilenen yerlerin dışında daha keşfedilmemiş birçok yer var. Ben Sinop’a 2002 yılında geldim. Sinop’un görülecek gezilecek birçok yerini gezdim. Ama hala oraları gezmemiş görmemiş insanlar var. Benim tek gitmediğim yer Saraydüzü, ağaçlandırma çalışmaları için oraya gideceğiz ve orayı da görmüş olacağım” dedi.


Ali İhsan Bey’e “HİS ne zaman kuruldu? Biz adını niye duymadık?” diye sorduk.


Bize “HİS 1990 yılında kuruldu. O zamanki amaçlarından biri yürüyüş yapmaktı. Ama şimdi yürüyüş yapmak kadar o bölgelerin tarihi ve doğal güzelliklerinin tanıtımını yapmak ve insanlara spor yapmak imkânlarını sağlamaktır.  Bu yüzden hedef kitlemiz yedi yaşından seksen yaşına kadar herkesin fiziksel aktivitelere katılımını sağlamaktır. Bölgenin kültürel yapısı ile doğal yapısını birleştirerek bunu insanlara sunup onların harekete geçmelerini sağlamaktır. Bu amacımıza ulaşabilmek içinde ilçelerde de örgütleniyoruz” diye cevap verdi.

 


Tekrar sorduk: “HİS Sinop’ta hangi çalışmaları yaptı?”

 

 

 


Ali İhsan Bey “Sinop F Tipi Cezaevinde 5 Şubat 2010 tarihinde mahkûm ve infaz koruma memurlarına sporun ve fiziksel aktivitenin önemi ve yararları konusunda bir seminer verdik. Bu seminerde Cezaevi Müdürü ile Gençlik ve Spor İl Müdürü de hazır bulundu. Bu çalışmamız yerel basında da ilgi gördü.

 

 

 


Sinop İzcileri 12–13–14 Şubat tarihlerinde, Ilgaz Kış Kampında HİS’e destek amacı ile Ilgaz dağında zirve yürüyüşü yaptı.

 

 

 


Kastamonu Uzun Konak İzci Kampında izcilere fiziksel aktivite ve sporun önemi hakkında seminer verildi.

 

Sinop’un yeni yerleşim yeri olan TOKİ İÖO bahçesine 21 Şubat 2010 tarihinde ağaç dikimi yaptık. Bu çalışmaya HİS Sinop İl Temsilciliği, Toplum Sağlığı Merkezi, İl Çevre ve Orman Müdürlüğü ve Sinop Belediyesi destek ve katkı sağladı. Topluma sporun ve fiziksel aktivitenin önemini vurgulamak için yaptığımız ağaç dikimine Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül de katıldı. Bu çalışmamızda yerel ve ulusal basın mensupları tarafından izlendi” diye bizi bilgilendirdi.

 

 

 

İki projeyi birleştirdik


Herkes İçin Spor Federasyonunun Sinop İl Temsilcisi Ali İhsan Karakuş ile sonraki günlerde de görüşmelerimizi devam ettirdik. Bu görüşmeler sonucunda HİS’in projesi ile Boyabat Gazetesi’nin tasarladığı doğa yürüyüşü etkinliğini birleştirdik. HİS Nisan ayı sonlarında bir yürüyüş planlamaktaydı. Biz de bir ya da iki Mayıs’ta bir doğa yürüyüşü düşünüyorduk. Bu iki projeyi birleştirerek Boyabat Gazetesi de HİS’lenmiş oldu.

 

“Herkes İçin Spor” düşüncesi sonuna kadar desteklenecek ve kişisel olarak da katılınılacak  bir proje olduğu kanısındayız. Biz de Boyabat Gazetesi olarak HİS’in etkinliklerinde yer almayı ve HİS’in bütün çalışmalarını haber olarak duyurmayı istiyoruz. Karşılık gözetmeden toplum yararına çalışmalar yapan başta İl Temsilcisi Ali İhsan Karakuş olmak üzere bütün HİS’cileri tebrik ediyor, çalışmalarında başarılar diliyoruz.


 

Facebook'ta Paylaş

Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

35748


Tasarım:DtGaNi