Yayın Tarihi:29 04 2010 05:05(2795)

 

Bilgi ve Kültür Yarışması Birincileri Belli Oldu

 

Ayancık Belediyesi tarafından sürdürülen kültürel etkinlikler kapsamında İlköğretim Okulları 4. ve 5. Sınıflar Arası Bilgi ve Kültür yarışması düzenlendi.

 

 

 


Halk Eğitim Merkezi Akşam Sanat Okulu salonunda gerçekleştirilen yarışmaya; Av. Hasan Hüsnü Kılıç İlköğretim Okulu, Cumhuriyet İlköğretim Okulu, Fatih İlköğretim Okulu, İnönü İlköğretim Okulu, Yenikonak  YİBO ve  Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulları katıldı.


Her okulun 3 öğrenciyle katıldığı yarışmada öğrencilere;  matematik, fen, sosyal, Türkçe, İngilizce, din kültürü, belediye hizmetleri, çevre, kültür, spor ve turizm konularında 30 adet soru yöneltildi.


Oldukça çekişmeli geçen yarışma sonunda Av. Hasan Hüsnü Kılıç İlköğretim Okulu ile İnönü İlköğretim Okulları 30 soruya 25'er doğru cevap vermeleri ile birbirlerine üstünlük sağlayamadı. Yarışma yedek sorularla devam etti. 3 yedek soruya da ekiplerin doğru cevap vermeleri sonunda birincinin belirlenmesi için kura çekimine karar verildi.

 

 

 


Ayancık Belediye Başkanı Ayhan ERGÜN ise öğrencilerin göstermiş oldukları performanslarından dolayı her iki okulunda birinci ilan edilmesini istedi.


Birinci olan Av. Hasan Hüsnü Kılıç İlköğretim Okulu ve İnönü İlköğretim Okullarına hediyelerini Ayancık Belediye Başkanı Ayhan ERGÜN takdim etti.


30 sorudan 17 doğru cevapla Yenikonak YİBO 6’ncı olurken, 18 Doğru cevapla Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu 5'ci, 21 doğru cevapla Cumhuriyet İlköğretim Okulu 4'ncü ve 23 doğru cevapla da Fatih İlköğretim Okulu 3'üncü oldu.

 

 

Facebook'ta Paylaş

Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

43705


Tasarım:DtGaNi