Yayın Tarihi:28 10 2011 00:37(4902)

1027-sanli9.jpg

 

Şanlı Tekstil'den Avrupa'ya 60 bin parça ihracat

Boyabat Osmanköy mevkiinde faaliyet gösteren Şanlı Tekstil Fabrikası geçtiğimiz üç ay içinde Avrupa ağırlıklı olarak 60 bin parça ihracat yaptı. Halkla İlişkiler Sorumlusu Özay Karaağaçlı ve Üretim Müdürü Mustafa Sarı, ihraç mallarının 3,5 lira ile 14 lira arasında değiştiğini söylediler.

Fabrikanın genellikle ihracata dönük çalıştığını belirten yetkililer Avrupalıların özellikle de Almanların üretim kalitesine çok dikkat ettiklerini ve en küçük bir üretim hatasını dahi kabul etmediklerini söylüyorlar. Fabrikadan Almanya'ya ihraç edilen ürünler arasında en son olarak Alman Yöresel kıyafetleri üretilmiş. Bunların gerek kumaş kalitesi gerekse işçilik anlamında büyük bir dikkat ve titizlikle üretildiğine dikkat çektiler. Yetkililer bu fabrikada üretilerek ihraç edilen 60 bin parça ürünün parasal miktarına ilişkin olarak kesin bir bilgi veremeyeceklerini söylediler.

İşçiler maaşlarını düzenli olarak alıyorlar

Fabrikada çalıştırılan tüm işçilerin maaşlarının her ayın başında, Fabrikanın kurucusu ve sahibi Hüseyin Çelik tarafından düzenli olarak ödendiği bildirilen Şanlı Tekstil, Boyabat'ta bu sektörde faaliyete geçerek süreklilik arz eden birkaç işyerinden biri. 350 işçi kapasiteli fabrikada şu anda 55 işçi çalışıyor. Fabrikanın ilk iki katı üretim bantlarının bulunduğu bölümler. Üçüncü kat ise işçilerin çeşitli sosyal ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri ve yemekhane olarak kullanmaları için ayrılmış.

İşçilerin tümü sigortalı ve kıdemlerine, yeteneklerine ve yaptıkları üretime göre 450 lira ile 600 lira arasında maaş alıyorlar. Fabrikaya servis aracıyla getirilip götürülüyorlar. Yemekleri de fabrika tarafından veriliyor. Yakın bir gelecekte, fabrikada hazır bulunan mutfakta bir aşçı istihdam edilerek işçilerin sıcak yemek yeme imkanına kavuşturulacağı bildiriliyor.

İşçiler haftada 5 tam iş günü ve Cumartesi günleri ise öğleye kadar çalışıyorlar. Yoğun iş talebi olduğu durumlarda ise çalıştıkları her fazladan saat için mesai ücreti alıyorlar.

En az 50 işçiye daha ihtiyaç var

Fabrika yetkilileri daha fazla üretim yapma kapasitelerinin bulunduğunu, ancak işçi azlığı nedeniyle daha fazla sipariş kabul edemediklerini belirtiyorlar. İlk etapta 50 işçiye daha ihtiyaçları olduğunu söyleyen yetkililer bunun 100'e de çıkabileceğini vurguluyorlar.

Şanlı Tekstil Fabrikası'nı ilk kez kuruluş aşamasında olmak üzere daha önce iki kez daha ziyaret ettik. O günden bu yana halen yeterli işçiyi bularak tam kapasite çalışma imkanı yakalayamadılar. Oysa memleketimizde yüzlerce genç işsiz durumda. En azından daha iyi bir iş bulana kadar burada çalışabileceklerini ve vakitlerini boşa harcamamış olacaklarını düşünüyoruz. Fabrika yöneticileri de aynı görüşe katıldıklarını belirtirlerken "En azından burada çalışmak suretiyle kendilerine sunduğumuz çalışma ortamlarını görmelerini ve öğrenmelerini öneriyoruz" diyorlar.

 1027-sanli1.JPG1027-sanli2.JPG1027-sanli3.JPG1027-sanli4.JPG1027-sanli5.JPG1027-sanli6.JPG

1027-sanli7.JPG

Bir Alman yöresel kıyafeti

1027-sanli8.JPG

İhraç edilen ürünlerden birkaç örnek

 

 

Facebook'ta Paylaş
4. Yorum: özay 31 10 2011 16:14
evet emre herkes maaşlarını alıyor.ve sigortalar ödeniyor..bu tür endişeleri olan herkes fabrikayı ziyaret ederek kafalarındaki soru işaretlerine cevap bulabilirler

3. Yorum: özay 31 10 2011 16:11
madem muhtarsın kulaktan dolma sözlerle hareket edeceğine gel ilçende kurulmuş fabrikayı bir ziyaret et ondan sonra yorumunu yap doğrumu yanlışmı .sen mahalleni ve ya köyünü de böyle söylentilerle yönetiyorsan vay onların haline..evet saolsun boyabat gazetesi ki yorumlara cevap vermemize vesile oluyor

2. Yorum: muhtar 28 10 2011 03:48
işciler düzenli maaşlarını alıyor demişsiniz duydugumuza göre hic bi işci memnun degıl maaş cok az veriliyormus sagolsun boyabat gazetesi sesımızı duyurma imkanı verıyor tşk

1. Yorum: emre ırmak 28 10 2011 01:26
firmada calısan arkadaslar sıgorta ve para alamamaktan sıkayetcılerdı pekı bu sorunda çözum bulabıldımı


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut

Son mitingi AKP yaptı


Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Nisan ayı ziyaretci sayısı:

365517


Tasarım:DtGaNi