Yayın Tarihi:28 10 2011 20:47(2314)



Engin Altay,Sinop

Engin Altay: Cumhuriyetimizi kuranlardan af diliyorum"

CHP Sinop Milletvekili Engin Altay, Cumhuriyetinin kuruluşunun 88. Yıldönümü dolayısıyla, günümüz Türkiye'sinin arz ettiği genel manzarayı kısaca gözler önüne serdi. İçinde bulunduğumuz durumun cumhuriyet açısından hiç de iç açıcı olmadığına dikket çeken Altay, "Bu şartlar altında, Cumhuriyetimizi kuranlardan af diliyorum" dedi.

Milletvekili Engin Altay'ın mesajı şöyle:

"Cumhuriyetimiz 88. Yasına buruk ve kırgın giriyor.

Cumhuriyetin çocuklarının da bunun farkında olduğunu üzüntüyle izliyorum,

Demokrasiyi bir tramvaya benzetenlerin, cumhuriyeti içselleştiremeyenlerin sevk ve idaresindeki ülkemizin içinde bulunduğu durum kabul edilebilir değildir,

Demokrasi cumhuriyeti ortadan kaldıracak bir manivelaya dönüştürülmemelidir,

Buna seyirci kalmak, her şeyden önce demokratlıkla bağdaşmaz. Özgürlük, insan hakları ve demokrasi, cumhuriyet içselleştirilmeden tesis edilemez.

Servetlerinin kaynağının hesabını veremeyenlerin, hak ve özgürlük adına edecek lafı da icraatı da olamaz.

Bu duygu ve düşüncelerle ağır tahribata maruz kalmış cumhuriyetimizi kuranlardan af dileyerek ulusumuzun bu en kutlu gününü kutluyorum.

Saygılarımla."

Facebook'ta Paylaş
8. Yorum: anti ergenekon 30 10 2011 16:45
sayın altay malesef dediklerinize katılmıyorum. gördük sizin partinize yakınlığı ile bilinen askeriyenin tepedeki personellerinin cumhuriyeti nasıl koruduğunu. memleket toprağına kasıtlı mayın döşeyip sırf birileri gelip bassında atraksıyon olsun diyemi cumhuriyet korunuyor.şimdiye kadar attığınız her ama her adımda projesiz, sırf eleştirmek adına atılan adımları beğenmeme üzerine siyaset kurdunuz. ve sinopta aldığınız son seçim oylarıda ortada nerede ise kılpayı vekilliği aldınız. cumhuriyeti korumak balolarda partilerde dibine kadar içkiye vurmak mıdır? sizlere göre memlekette akp ye oy veren o kadar millet saf ve bidon kafalı sadece sizin partiye oy verenler aklı başında bırakınız artık bu siyaseti... şu sinopa boyabata ne yaptınız buradan gösterin hadi hodri meydan ne yaptınız?

7. Yorum: tam gaerçek 30 10 2011 07:32
sizemi kaldıüzülmek diyen zat atatürk gelse kime ne yapacağını çok iyi bilir ayrıca askerlerimizi şehit eden alçakların ayaklarına mahkemeleri gönderen onların konvoylarla karşılayan se ve senin zihniyetinde olanlardır birdaha yazarken ne yazdığını bil bu ülke üç beş çapulcuya papuç bırakmaz çünkü gerçek kemalistler buna izin vermez

6. Yorum: boyabat merkezden 29 10 2011 20:30
sayın vekil cumhuriyeti kuranlardan deil silivridekilerden dile

5. Yorum: sizemi kaldı üzülmek 29 10 2011 18:57
arkadaşlar ne oldu osmanlı gerimi geldi? bu üzüntü ne diye bunlar işte bu kadar ulusalcı bu kadar vatan perver üzülüyorlarmış özür diliyorlarmış o kişiler bu gün hayatta olsa sizin gibi takiyecilerin kellesini uçururlardı.bu ülkenin garip evlatları şehit düşüyor sizin gibi gravatlı cumhurüyet takiyelilerin izlemiş oldugu anlayış ve siyasetler içinde yapılan yapılar yıkılıyor binler oluyor sizler resepsiyon altında içmeyi düşünüyorsunuz.sizemi kaldı cumhuriyeti korumak biz korur gerekirse şanlı şerefli bayrağımıza sarılıp son yolculugumuza gideriz şerefimizle.sedece anelerimiz ağlar sizler saf tutup nemeler savurursunuz arkamızdan.

4. Yorum: 2023 29 10 2011 06:35
akp seçimlerde hedef 2023 demişti meğer asıl hedef 1923 'müş . 2023 de de halife falan olurlar.

3. Yorum: muammer ergan 29 10 2011 05:42
-sayın meslekdaşım ve sayın vekilim, sizin beyanınız üzerine bende 25 yıldır okuttuğum öğrencilerimden "çocuklar türkiye'de demokrasi var, bizi yönetenleri biz kendimiz seçiyoruz" veya " biz cumhuriyet ile yönetiliyoruz" diye onlara "maalasef bir masal anlattığımı" özellikle emekli olduktan sonra daha iyi anladığım için hepsinden "koca bir özür" diliyorum....sindire sindire bir şeylere alıştırılıyoruz her halde.....

2. Yorum: cumhuriyet ! 29 10 2011 04:07
cumhuriyetin erdem ve faziletlerinden yararlanarak mevcut her türlü konumlarda belli bir yere gelmiş kişilerin,kendilerine bu olanakları sağlayan sistemi alaşağı etmek,yıpratmak,zarar vermek,yok etmek için uğraş vermek nasıl bir düşüncedir, izahı nasıldır acaba? özgürce düşündüğün,inandıklarını uygulayabildiğin,kişilere
insanca bir yaşam yolu acan bu düzenlemelerden rahatsız olmak nedendir acaba?
cumhuriyetle özgür bir ulus olduk, birey olduk. bu ülkenin bir bireyi olarak her türlü haklardan yararlandık.
cumhuriyeti kirletmeye çalışmak,yemek yediğiniz kabı kirletmekle aynı anlamı taşır desem çok doğru olduğuna inananlardanım.

1. Yorum: evet 29 10 2011 03:09
biz cumhuriyet çocuğuyuz öyle doğduk yaşayıp öylecede ölmeyi düşünüyoruz gururla onurla dimdik ayakta cumhuriyetine sahip çıkabilen herkesle elele nice bayramlar kutlayabilme dileğiyle.


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut

Son mitingi AKP yaptı


Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Nisan ayı ziyaretci sayısı:

364008


Tasarım:DtGaNi