Yayın Tarihi:25 01 2012 16:31()

0125_NihatGenc5.JPG

 

Nihat Genç, “Gerçek olan yoksulluk!..”


Sinop Belediyesi tarafından, Liman Yayınları ve Dost Kitabevi’nin de destekleriyle düzenlenen “2.Sinop Kitap Fuarı” 16 Ocak 2012 Pazartesi günü saat 11.00’de, eski Konservatuar binası olan Âşıklar Düğün Salonu’nda açıldı.

Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül bu konuda yaptığı açıklamada, İlimizde kitap okuma alışkanlığını geliştirmek, çocuklarımıza kitap sevgisini aşılamak ve herkesin istediği kitaplara daha kolayca ulaşabilmesini sağlamak amacıyla bu etkinliği düzenlediklerini belirtti.

Kitap Fuarının ilk günlerinde, Sinoplu yazar Soner Pektaş,”Kelebeğin Kanadında Allah’ın Delisi” adlı kitabını ve Sinoplu gazeteci Mete Çağdaş da,”Sabıkalı Düşler” adlı kitabını imzaladılar.

21 Ocak 2012 Cumartesi günü saat 14.30’da ise; tanınmış konuk yazar Nihat Genç söyleşisi ve imza günü ile kitapseverlerle birlikte oldu. Ünlü yazar Nihat Genç söyleşisinde özetle şunları söyledi:
“Bedeli kanla, canla ödenmiş olan bu kutsal Anadolu toprağının, Gazi Mustafa Kemal Atatürk gibi bir önderi vardır. Gençlerimiz bundan ışık almalı ve O’nun gösterdiği yolda yürümelidirler. Kardeşlerim, şunu söylemek istiyorum; ülkelere baktığınız zaman, bizi bir arada tutan değerler vardır. Bu topraklarda hepimizin mezhebi, dini, etnik farklılıkları olabilir. Ama hepimizi bir araya getiren bir şey var. O da, yabancı tahakkümüne karşı olmaktır. Ama bize yabancılar bazı şeyleri kabul ettirmek istiyorlar. Oysa bizim yüzyıllardan beri bu topraklarda kendimize özgü apayrı bir kültürümüz, gelenek ve göreneklerimiz, şiirlerimiz var. Yunus Emre’miz, Hacı Bektaş Veli’miz, Mevlana’mız var. Bizim tarihimiz sömürülmeye karşı bir tarihtir. Bizde efendilik vardır, kendini beğenmişlik yoktur. Biz, batılıları kendini beğenmiş insan olarak görürüz. İşte, tarihte birçok ülkeleri köleleştirdiler. Ama bizi köleleştiremezler. Bizde, Mevlana’lardan, Hacıbektaşlardan gelen, herkesin eşit olduğu, herkesin kardeş olduğu bir kültür vardır. Ve bütün bunları birleştiren Mustafa Kemal, “Yurttaş” demiştir. Ne demektir Yurttaş? Sen; Laz olsan da, Gürcü olsan da, Kürt olsan da, Türk olsan da, köylü olsan da, şehirli olsan da toplum önünde eşitsin demektir. Son zamanlarda bakıyoruz bizi etnik kökenlere bölmek istiyorlar. Diğer bazı ülkeleri böldüler, etnik kafesler yarattılar, hayvan kafesleri gibi. Bizi de etnik kafeslere bölmek istiyorlar. Etnik mahalleler yaratmak istiyorlar. Kurtlar bu tarafa, çakallar bu tarafa gibi. Bunun adına da, allem edip, gallem edip demokrasi diyorlar. Yok yahu! Ne alakası var?  Bütün bunların hepsi yalan! Doğru olan, gerçek olan; Yoksulluk!.. Yoksulluk!.. Yoksulluk!.. Üretemeyen insanların eline işte böyle etnik gibi oyuncaklar verirler. Oysa biz, yoksulluğu konuşalım, üretmeyi konuşalım. Ürettiklerimizi de çuval çuval yabancılara satıp, onların bize marketlerde küçücük paketler halinde geri dönmesiyle değil, ürettiklerimizin sanayisini kurarak kalkınalım. Bizim en büyük sorunumuz sosyal ve siyasal eşitsizliklerdir. Yaşanan çeşitli olaylar bize sosyal ve siyasal eşitsizliği unutturmak içindir. Sosyal ve siyasal eşitlik nedir? Bir ülke üretecek ve ürettiğini de eşit şekilde dağıtacak. Senin çocuğun da burs alacak, o da alacak, aynı yüksek okuldan faydalanacak. Hiç böyle oluyor mu? Olmuyor!” dedi.

Haber – Fotoğraf: Hikmet Kurada / Sinop


 

0125_NihatGenc2.JPG0125_NihatGenc3.JPG0125_NihatGenc4.JPG0125_NihatGenc6.JPG0125_NihatGenc7.JPG0125_NihatGenc8.JPG
Facebook'ta Paylaş

Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Nisan ayı ziyaretci sayısı:

357653


Tasarım:DtGaNi