Yayın Tarihi:28 03 2012 22:16(1855)

boyabatgazetesi.JPG

 

Denizci Oteli'ne Baykuş Kondu

 

Denizci Oteli'nde 20 gündür Dürdane Denizci tarafından itinayla bakılan BAYKUŞ, otelin maskotu oldu. 

Rıza Nur (1878) Sinop anılarında ; çocukluğunun geçtiği 1895 li yıllarda adada kafes kuşları iskete,  meriç, fulurye, saka, kanarya gibi ötücü, atmaca gibi avcı kuşların avlanıp evde bakıldığını kaydeder. 

Otel sahibi Mustafa Denizci, olayın öyküsünü anlatırken “ sabah işe gitmek üzere evden çıktım, Şehir Kulübün’den sonra kale kapısını geçtiğimde önüme kaleden yavru bir Baykuş düştü, uçamıyordu kedi, köpek parçalamasın diye aldım iş yerime getirdim.  Baykuşu ilk 15 gün mezgit yumurtasıyla, daha sonra kasaptan ince doğranmış ciğeri gagasına vererek besledik. 20 günlük olunca tavuk eti verdik ve artık yemeği önüne koyduğunda kendisi yiyebiliyor.  Otelimizde konaklayan 20 kişilik Koç Üniversite’si grubu ile beraber kalan yabancı kökenli öğretim elemanlarıda baykuşu çok sevdiler ve çoğu ilk kez yakından gördüklerini belirttiler” dedi.

Uçmaya başladığında Baykuşu tabiata bırakacağını ifade eden işadamı Mustafa Denizci “herhalde onu bıraktıktan sonra ararız” diye konuştu..




boyabatgazetesi.JPG

 

Facebook'ta Paylaş

Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Nisan ayı ziyaretci sayısı:

361850


Tasarım:DtGaNi