Yayın Tarihi:20 01 2013 00:26(1423)

0119_gazeteciler.JPG

 

Boyabatlı gazeteciler yemekte buluştu

Boyabat Gazetesi’ne emek verenlerden gelebilenler bu gün (19 Ocak 2013 Cumartesi) Cadde lokantasında bir araya gelerek birlikte yemek yediler ve gazete ile ilgili bazı kararlar aldılar.

Bilindiği gibi Boyabat Gazetesi’ne yazar, yayıncı, araştırmacı ve muhabir olarak 35 kişi emek vermektedir. Boyabat Gazetesi internet ortamında yayınlandığı için bu 35 kişi birbirini uzun zaman görmeden işlerini yapabiliyorlar. Ancak zaman zaman bir araya geldikleri de oluyor ama şu ana kadar bütün kadro tam olarak bir araya gelemedi. Gelebilenler bu gün Cadde lokantasında buluşup yemek yediler ve geleceğe yönelik bazı prensip kararları aldılar.

Boyabat Gazetesi imtiyaz sahibi Hakkı Küçükbaş “Önümüzde mahalli seçimler var. Siyasi partiler propaganda dönemin de siyasi faaliyetlerde bulunacaklar. Bu faaliyetleri haber olarak değil de reklam olarak kabul edelim. Çünkü siyasi partilerin bu çalışmaları haber olmaktan çok propagandadır. Bu nedenle bu çalışmalarla gazetemizin Reklam Sorusu Ömer Aytekin ilgilensin. Başka arkadaşlar bu işe karışmasın” dedi.

Bu öneri toplantıya katılan tarafından benimsendi.

Hakkı Küçükbaş’ın ikinci olarak gazetede çeşitli makamlarca yayınlanan kutlama ve açıklama mesajları üzerine konuştu: “Biz gazete olarak özel günlerde vali kaymakam, belediye başkanı gibi makamların kutlama mesajları ile birlikte siyasi partilerin ilçe başkanlarının mesajlarını da yayınlıyoruz. Bunlar tamam da şu veya bu siyasi partinin gençlik kollarının veya kadın kollarının mesajlarını da yayınlamaya başladık. Bu işin sonu yok. Bu arkadaşlarımızın iş yükünü artırıyor. Bir siyasi parti için o partinin ilçe başkanın mesajını yayınlayalım, yan kuruluşların mesajlarını kabul etmeyelim” dedi. Hakkı Küçükbaş’ın bu önerisi de genel kabul gördü.

Boyabat Gazetesi imtiyaz sahibi Hakkı Küçükbaş yorumlar konusunda uyardı “Yorumların onaylanmasında arkadaşlar daha dikkatli olsunlar. Bazı kötü niyetli insanlar maksatlı yorumlar yaparak haksız yere bazı insanları rencide ediyorlar. Hatta işi hakarete kadar vardırıyorlar. Böyle durumlarda iş adliyeye intikal ediyor. Biz bu yorumcuların bilgilerini yetkililere vermek zorunda kalıyoruz. Böyle yorumlara onay vermeyelim” dedi.

Geçtiğimiz yıllarda gazete yönetimin aldığı bir kararla gazetede yayınlanan haber, yazı ve araştırmaların kopyalanmasını engelleyecek önlemler alınmıştı. Ahmet Küçükbaş bu engellemeyi kaldırıp kaldırmama üzerinde düşünmeyi önerdi. “O zaman aldığımız bu karar bir ölçüde etkili oldu. Artık bu önlem geçersiz kaldı. Haber ve yazıları almak isteyenler bir şekilde alabiliyorlar. İkincisi gazetede yayınladığımız bazı köşe yazıları ve bazı araştırma yazıları çok beğeniliyor, çok yararlı bulunuyor. Bu yazıları kopyalayarak başka insanlarla paylaşmak isteyenler oluyor. Bunlardan biri yazdığı bir yorumda gazetemizi bencillikle suçladı. Bu önlem ayrıca bizim de işlerimizi zorlaştırıyor. Bu yüzden o zaman aldığımız bu kararı yeniden gözden geçirelim” dedi.

Bu konuda görüş belirten İsmet Sezer bu engellemenin kaldırılmasını uygun buldu. Ancak ticari nitelik taşıdığı için reklamların kopyalanması istenmedi. Reklam bölümündeki fotoğraflardaki “Boyabat Gazetesi” damgasının resmin ortasına basılarak yayınlanabileceği çözümü getirildi.

Gazetede yayınlanan reklamları çok olduğu iki haber arasına hemen bir reklam girdiği,  bu konuda ziyaretçilerden şikayet geldiği için reklam yayını işine bir düzen getirilmesi istendi. Bu konuda söz alan Reklam Sorumlusu Ömer Aytekin "zaman zaman ya da belli dönemlerde yoğun bir reklam talebi oluyor. Bu talebi karşılamakta sıkıntıya düşüyorum. Böyle durumlarda iki haber arasına bir reklam koyuyorum. Ama genel olarak 4, 5 haber de bir reklam koyuyorum” dedi. Ahmet Küçükbaş bu konuda “Evet bazen reklamlar çok sık oluyor ama bir yerde de reklam isteklerine karşılık vermemiz lazım. Reklam konusunda Boyabat değil, Sinop ve Çevre illerindeki internet siteleri içinde gerçek anlamda reklam alabilen tek siteyiz. Bu Boyabat Gazetesi’nin etkinliğinin bir göstergesidir. Ayrıca şikayet edilen reklamlar, birçok haber ve köşe yazısından bile daha fazla ilgi görüyor. Boyabat Gazetesi’ndeki reklamların çokluğundan şikayet eden ziyaretçilerimiz okudukları basılı gazete ve seyrettikleri televizyonları bir izlesinler bakalım. Biz onlar kadar bu işi aşırıya götürüyor olamayız. Ama gene de 4-5 haber arasına bir reklam uygulamasına devam edelim. Sıkışık durumlarda 3 haber arasına bir reklam konmasına da karşı çıkmayalım” dedi.

Toplantının en ilginç önerisini de Halit Samsa getirdi. Halit Samsa: “Formatını televizyonlarda gördüğümüz, “Kırmızı Koltuk” veya “Çapraz Ateş” gibi uygulama yapalım. Önemli görevlerde bulunan kişilerle oturup onlara çeşitli sorular soralım. Hatta bu soruları gazete ziyaretçileri önceden hazır etsinler. Böyle bir çalışma sanıyorum Boyabatlıların ilgisi çeker” dedi.

Bu önerinin de gerçekleştirilebilir bulundu ve önümüzdeki bir zamanda uygulanması kararlaştırıldı.

Bu konuşmalardan sonra toplantı sona erdi.

 

 

Facebook'ta Paylaş
26. Yorum: evet 22 01 2013 03:02
site yetkilileri haber yapmak zordur bunu öğrenemediniz sade yalın anlaşılır olsun neyinize bilgi verme yazın et yiduk pilaf yidük olsun bitsin şunuda öğrenememişsiniz koca lokantada yer kalmamış gibi yan masayı dinlemek için oturan koca kulaklardan uzak durmayıda öğrenememişsiniz kısacası öğrenememişsiniz.

25. Yorum: evet 22 01 2013 03:02
site yetkilileri haber yapmak zordur bunu öğrenemediniz sade yalın anlaşılır olsun neyinize bilgi verme yazın et yiduk pilaf yidük olsun bitsin şunuda öğrenememişsiniz koca lokantada yer kalmamış gibi yan masayı dinlemek için oturan koca kulaklardan uzak durmayıda öğrenememişsiniz kısacası öğrenememişsiniz.

24. Yorum: evet 22 01 2013 03:01
site yetkilileri haber yapmak zordur bunu öğrenemediniz sade yalın anlaşılır olsun neyinize bilgi verme yazın et yiduk pilaf yidük olsun bitsin şunuda öğrenememişsiniz koca lokantada yer kalmamış gibi yan masayı dinlemek için oturan koca kulaklardan uzak durmayıda öğrenememişsiniz kısacası öğrenememişsiniz.

23. Yorum: dev aynasında 21 01 2013 16:05
siz kendinizi dev aynasında görmeye devam edin bakalım, önceden bu sitede akp haberleri göremiyorduk... sitenizde akp haberleri sıklaşınca özellikle hakkı beyin zoruna gitti. eline aldığı şifrelerle ne oldum delisi olan reklamcı arkadaşta bu haber trafiğini paraya cevirelim fikrini ortaya attı.. ve şimdide utanmadan sıkılmadan siyasi haberlerden para isteriz diye haber yapmışşsınız. bu nasıl hizmet anlayışıdır bundan sonra boyabatlıların il dışında bir derneğin başkanı olarak ne sizin yanınıza uğrarım nede selam veririm..

22. Yorum: ne ala 21 01 2013 05:45
21 nolu yorumcuya boyabat ta kaç tesis açıldı hangi hizmetler yapılabildi bilgilendir de öğrenelim

21. Yorum: ak 21 01 2013 02:13
vekilimizin bu kadar çalışması ve yatırım yapması teşkilatınında bu hizmetlerin takipçisi olması birilerinin işine gelmiyor anlaşılan...

20. Yorum: ulusalcı 20 01 2013 23:56
köşe yazarları bir kaçı hariç hepsi ulusalcı.darebeleri destekleyen 28 şubat medyası gibi.tüm yazıları ak parti karşıtlığı,bir yerlerin avukatı.dhkp c lileri ziyaret eden ilhan çihaner gibi onun yanındada kim varmış biliyormusunuz,kılıçdaroğ
lunun teyzesinin oğlu aygün.sonra derler alakasız insanlar nasıl bir araya gelir.birde dhckp li töröristlere destek.son operasyonda çıktı hepsi.neyse ulusalcı,aydınlıkcı,perin
çekci bu yazarlardan oluşan ekibe başarılar dilerim ama şunu unutmasınlar söyledikleri ve düşümdüklerinin bizler nazarında kıymeti yok.sözcü gazetesi gibi haydarbaşın tv si gibi devam etsinler.14.yorumcu zaten yazmış, isabetli bir görüş bencede

19. Yorum: en iyisi 20 01 2013 23:07
en îyisi haber yayinlamayin o,bu,su diyerekten ayrim yapacaksaniz

18. Yorum: boyabatreklam 20 01 2013 21:58
gazetenin ismini de boyabatreklam.....vs. gibi değiştirmeyi de düşünüyormusunuz.seçimler
e daha 14-15 ay varken bu kararı aldığınıza göre rahatsızlık sadece ak parti ve onun icraatlarına olsa gerek. boyabat'a bir çevre yolu yapılsa nasıl olsa sizce haber hükmünde olmayacağına göre ya da 20 yıldır çivi çakılmayan organize sanayinin son bir yıl içinde bitme aşamasına gelmesiyle burada fabrika kuracak yatırımcılara yer teslimleri ve yüzlerce işçi çalıştırılması da haber sayılmayacağına göre hangi hizmet ya da çalışmalar haber sayılacak bilsek fena olmayacak.

17. Yorum: medya patronu :) 20 01 2013 20:13
medya patronu hakkı küçükbaş gazete sahibi büyük üstad yazar yorumcu haberci vs. duyduğuma göre ulusal basının medya patronları sizinle görüşmek istiyormuş ama kabul etmiyormuşsunuz neden merak ediyoruz. ama haklısın taş yerinde ağırdır abi. niye akp den başka haber yapacağın siyasi bir kuruluş yok bu da sana zor geliyor memleketi haberlendirmek işine gelmiyor hasan kara nasıl prim yapacak demi mehmet ersoy çalışınca duyurmamak lazım ben mehmet ersoy lazım hemen bir haber sitesi kurdurur herkesi de oraya da yönlendiririm yetti sizin yanlılığınız

16. Yorum: derken ? 20 01 2013 20:10
şu siyasi partinin gençlik kollarının ve kadın kollarının mesajlarını yayınlamayada başladık derken

15. Yorum: vatadaş 20 01 2013 19:30
toplantının gündemi gençlik kolları üstüne olmuş bir gazete yayın yapıyorsa gerçekten gençlik kolları kadın kolları s.t.k aynımı yapmadan gerek ücretli gerek ücretsiz haber niteliği taşıyan metinleri haber olarak yayınlamalı

14. Yorum: çıkar 20 01 2013 19:25
sizin çıkarlarınız memleket çıkarlarının üstüne çıkmış ne yazık ki. iki üç kişiniz hariç hiç sevilmiyorsunuz bunu da çok iyi biliyorsunuz ama naparsın işte keçi koyun hikayesi. bunu da yayınlamayın olur mu işinize gelmiyor ya

13. Yorum: bırakın 20 01 2013 19:21
kapatın bence bu siteyi olsun bitsin sizinkisi artık haberciliği aşmış başka boyut kazanmış. ben boyabatlı olarak sizi kınıyorum ve artık boyabatgazetesi.com u ziyaret etmeyeceğim ve çevremdekilere de ettirmeyeceğim sanki bi site sizsiniz sabah gazetesinde milliyet te hürriyet te vs ulusal basında sizdeki hava yok yazık çok yazık

12. Yorum: habercilik anlayışı 20 01 2013 19:17
şu alınan kararlarda habercilik anlayışına uyan hangi konu var soruyorum yetkililere. işinize gelmeyen yorumları yayımlamazsınız tamam işinize gelmeyen haberi 3 gün sonra yayınlarsınız ona da tamam ama ilçede gerçekleşen olaylardan herkesi haberdar etmelisiniz er ya da geç ya da bırakmalısınız haberciliği gerçek haberciliği ya da devam edin işinize geldiği gibi

11. Yorum: yorum için... 20 01 2013 19:02
birçok sitelerde yorum için karakter sayıları verilmiştir. yorum yazanlar karakter sayılarına göre yorumlarını planlayarak yazarlarsa anlamda bir bütünlük verebilirler. 1000 (bin) karakter çok uzun değildir.

10. Yorum: gerçek yüzünüz 20 01 2013 17:05
evet siz bu haberde gerçek yüzünuzu ortaya koydunuz. para sizide bozmuş ki ne bozmuş. utanmadan birde haberin içinde siyasileri reklamcı kişiye yönlendiriyor sunuz. tamam karakteriniz bunu yapmaya elverir olabilir ama bari milletin önüne bunu haberin içinde yazarak servis etmek ne oluyor. sokakta yururken bundan sonra itibarınız olmayacak.

9. Yorum: çok yazık 20 01 2013 17:03
ülkemiz için, memleketimiz için yapılan siyasi çalışmaları,geliştirilen ve takipçisi olunan projelerle yatırımları boyabat halkıyla paylaşmayı reklam gibi algıladığınızı esefle okudum. bu memleket hepimizin.yapılan okulları, spor komplekslerini, barajları, yolları, otobanları, işsizliği önleme adına ve toplum yararına yapılan çalışmaları ve bunlarla üretilen hizmetleri siyasiler üzerine tapu etmiyor, alıp başka yerlere götürmüyorlar, burada ve boyabat'ımızda kalıyor.
bu çalışmaları ve hizmetleri duyduğunda heyecanlanması gerektiği halde; bunları haber olarak bile değil de reklam olarak algılayan ve bu tür haberlerin boyabat halkı ve ilgilileri ile paylaşılmasından rahatsızlığı hissedilen bu haberinizden bir boyabat'lı olarak üzüntü duydum.çok yazık

8. Yorum: yakismadi 20 01 2013 08:04
etrafinizdaki insanlara satasarak, ayari yapilmamis bir ses tonu ile insanlari rahatsiz etmek yeni bir toplanti anlayisi midir?

7. Yorum: boybatlı 20 01 2013 06:43
sayfa koruması anlamsız.ben ctrl+a yapıp sayfayı kople seçtikten sonra.ister yazı ister resim oldun word e yapıştırıyorum oradan bilgileri alabiliyorum.boyabat gazetesini bazen yazarların yazısını hakaret olmadan eleştiriyor,kızıyoruz ama lakin ben çok faydlanaıyorum,takdirde ediyorum ama hep ak parti tayyip muhlafetei yapmasalar bence.kopyala yapıştır yorumunundan dolayı belki yorumumu yayınlamazsınız ama.herkeze kolya gelsin diyorum.

6. Yorum: ümit 20 01 2013 06:34
ne kadar ücret alıyorlar acaba eğer para vermiyorsanız özellikle köşe yazarlarından özgün yazılar yazan yazarlara en ufak site bile yazı başı 15 tl verir.

5. Yorum: ziyaretçi 20 01 2013 06:13
yılladır kullanılan bu temanın değiştirilme vakti geldi artık bence , pisaya da ücretli veya ücretsiz yüzlerce gelişmiş haber teması var.yeni bir temaya geçiş yapılmalı ;)

4. Yorum: köylü 20 01 2013 06:04
sayın boyabatlı gazeteciler,sizden iki isteğim var,birincisi yazdığınız bir yazıyı okuyup öyle yayınlayın,gerek haberlerde olsun gerek reklamlarda olsun çok kelime yanlışı oluyor.insanın yazıyı okuma isteği kayboluyor.ikincisi,bir haberi verirken çok abartmadan verin,normal olan bir haberi çok ilginçmiş gibi gösterdiğiniz zaman haber incelendiğinde zaten çok anormal bir durum olmadığı anlaşılıyor.örnek verirsek,gerzede ilginç trafik kazası benim ne demek istediğimi anlatıyor.kolay gelsin başarılar dilerim.

3. Yorum: hakkı bey 20 01 2013 03:54
milletvekili haberlerinden para alacakmısınız
tüm parti haberlerinden para alacakmısınız
düğün haberlerinden para alacakmısınız
cenaze haberlerinden para alacakmısınız
ücretiniz kaç paradır.

cevap verirseniz sevinirim.

2. Yorum: kınama 20 01 2013 03:28
reklam sorumlusu birinin haber niteliği olmayan yazıları yazmasını kınıyorum

1. Yorum: cevap verin 20 01 2013 01:38
boybatta doktor neden durmutyor isimli haberin yorumlarını neden sidiniz haberi yoruma kapattınız size birileri ayarmı veriyor cevap verin haberi yapan şahış cevap ver


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut

Atatürkçülerin dahi unuttuğu Atatürk Devrimi


Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Nisan ayı ziyaretci sayısı:

348259


Tasarım:DtGaNi