Yayın Tarihi:08 03 2013 22:50(1630)

0308_poster1.jpg

 

Hedef 1 Milyon Sayfa

Türk Telekom Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencileri “Okuma Zinciri” adı altında bir proje başlattı. Okul içi bir proje olarak başlayan projeye 36 öğrenci katıldı ve toplamda 155 bin sayfa kitap okundu.

Projeyi başarı ile uygulayan üyeler şimdi de projeyi daha geniş bir okuyucu kitlesine ulaştırmak istiyorlar. proje üyeleri Tüm Sinop ilini kapsayacak şekilde bir Proje yapmayı düşündüler ve “Hedef 1 Milyon Sayfa- Okuma Zinciri Projesi”ni hayata geçirdiler. Proje her yaş grubundan gönüllülük esası ile tüm Sinop halkını içermektedir.

Projeye katılmak isteyen gönüllüler projenin hedefi olan bir milyon sayfaya ulaşmak için grup desteği verirken hem projenin bir parçası olacaklar, hem de kayıt altına alınan 2012 yılında okudukları sayfa sayısı toplamını 2013 yılı hedefi olarak belirleyerek kendi hedeflerini aşmaya çalışacaklardır.

Projeyi gerçekleştiren öğrenciler Emine KÜSKÜN, Fatinur GÖRGÜN, Hicran MIZRAK ve Proje Rehber Öğretmeni Mehmet Nuri YILMAZ, kitaplar çeşitli kalınlıklarda olduğu için okuma miktarının aslında reel olarak ölçülemediğini, ancak sayfa sayısı esas alındığında bunun daha objektif bir ölçüm olarak ortaya çıktığını tespit ettiklerini ifade ettiler.

Projenin her yaş ve meslekten durumu ne olursa olsun tüm Sinop halkına açık olduğunu ve söyleyen Proje ekibi aşağıda adı verilen siteye üye olmak suretiyle bu projede yer alabileceklerini, bu seneki grup başarısının gelecek yılki hedefi belirleyeceğini, umutlarının her yıl sayfa hedefinin daha çoğalarak devam etmesi olduğunu ifade ettiler.

Okulda proje ekibi ve öğrencilerin katılımıyla start verilen proje toplantısında; Okul Müdürü Saygın ATİNKAYA, toplumda okuma seviyesini yükseltilmesi gerektiğini belirterek, kitap okumaktan çok kitle iletişim araçlarının etkisinde kalan bir toplum olduğumuzu, bu ve benzeri yapılan projelerle toplumun her kesiminin okumaya yönlendirilip,  okumayı sevdirilip, kitap okumanın davranış haline getirilebileceğini söyledi.

Bu projenin evlerimizde tüm ailenin katılımıyla desteklenmesinin de önemli olduğunu vurgulayan, okul müdürü projeye yoğun bir katılım umduğunu söyledi. Ayrıca Proje ekibine, teknik desteklerini esirgemeyen Müdür Yardımcısı Musa BİLGİN ve Bilgisayar Formatör Öğretmeni İsmail Hakkı ŞAHİN’ e teşekkür etti.

Facebook'ta Paylaş

Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut

Atatürkçülerin dahi unuttuğu Atatürk Devrimi


Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Nisan ayı ziyaretci sayısı:

347277


Tasarım:DtGaNi