Yayın Tarihi:18 09 2013 18:56(5967)

0911_balik2.jpg


Okullardaki Personel Sıkıntısı İşkur ile Çözülecek


Boyabat Kaymakamı Bilal Bozdemir, 2012–2013 eğitim öğretim yılında olduğu gibi bu yılda okullardaki personel sıkıntısını İŞKUR destekli alınan işçilerle çözeceklerini söyledi.

Yeni eğitim yılının başlaması ile birlikte okullarda ihtiyaç duyulan personel sıkıntısı Türkiye İş Kurumu'nun (İŞKUR) her yıl Toplum Yararına Çalışma Projesi kapsamında aldığı işçilerle çözülecek. Sinop Çalışma ve İş Kurumu'nun bu yıl bin 500 kişiyi daha proje kapsamında işe alacak olması ile gündeme gelen işçi alımı en çok okullara yarayacak.

Geçen yıl Boyabat Kaymakamlığı'nın tasarrufuna verilen işçilerle birçoğu okulların personel sıkıntısı giderilmiş ve verim alınmıştı. Konuyla alakalı bir açıklama yapan Boyabat Kaymakamı Bilal Bozdemir, İŞKUR tarafından işçi alımının yapılması ile birlikte personel sıkıntısı olan tüm okullara işçi verileceğini söyledi. Bozdemir, "Okullara verilen işçiler hem okulların temizlik işlerinden hem de okuldaki farklı görevlerde kullanılabilecek. Eğitim öğretim sezonu boyunca okullarımızın pırıl pırıl olmasını istiyoruz." dedi.

İŞKUR İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada Toplum Yararına Çalışma Projesi kapsamında 2013-2014 yılında bin 500 kişilik bir istihdam yapılmasının planlandığı belirtildi. Projeden yararlanmak isteyen katılımcıların bizzat İŞKUR İl Müdürlüğü ya da internet üzerinden başvuru yapabilecek.

Facebook'ta Paylaş
5. Yorum: esrsoyun eseri 20 09 2013 16:02
bu proje milletvekilinin eseridir,helal olsun vekil beye,durmak yok yola devam,daha nice hizmetlere inşallah .

4. Yorum: nadir kaya 20 09 2013 04:11
sayın arkadaşlar iş kur adı altında bir kuruluş kuruldu faydalımıdır bazen evet bazen hayır neden evet bu ülkede işsizlik sorunu yok denıyor ama bir iş kur iş verecek dedinmi sadece boyabatta yüzlerce kişi baş vuruyor demekki işsilik bu ülkede hala sorun olarak duruyor dıger bir konu en önemlisi bu sakın ola hak yemeyın diyorsunuz topluma ama ılk iş senin adamın benim adamim hani hak edenler oysa orada calışan bir cok kadın tanıyorum kocaları binlece lira vergi veriyor yani zenginler listesinde oysa bircok fakirinsan dışarıda bence bir araştırsanız iyi olur diye düşünüyorum şayet bu uygulama devam ederse tek başımada olsa takipcisi olcagım bu konunun

3. Yorum: aziz köse 20 09 2013 03:23
işkur projesi tamamen sayın vekilimiz mehmet ersoy'un çabalarıyla gerçekleşmiştir.bu mücadele başarı ile sonuçlanmış olup boyabatımıza süreç az da olsa iş imkanı sağlamıştır.vekilimiz elin gelen imkanları sağlamaktatır .projenin devamını bekleriz saygılarımızla aziz köse

2. Yorum: saçmalamak...... 20 09 2013 00:53
ya kardeşim; geçici olarak suni iş-lendirmek yerine adam gibi kadro açarak insanları işe alsanıza, 9 aylık işe alım ile "sözde işsizlik " yarat sonra işten çıkar. ne anlamı kalıyor. bu insanlar kalan 3 ayda taşmı yiyecek? neyle evini geçindirecek? ayrıca; bu işin sn. mehmet ersoy'la ne alakası var? omu veriyor maaşları cebinden? teşekkür edilecek bir durum olursa hep beraber teşekkür edelim

1. Yorum: ersoya teşekkür 19 09 2013 16:51
milletvekilimiz mehmet ersoy beye bu hizmeti sinopa ve ayrıca kendi memleketi olan boyabata kazandırdığı için teşekkür ederek helal olsun aldığın oylar için sayın vekilim diyorum .


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Nisan ayı ziyaretci sayısı:

386728


Tasarım:DtGaNi