Yayın Tarihi:30 12 2013 21:06(2714)

 

Kahvaltıda Biraraya Geldiler

Gerze Fakülte ve Yüksekokul Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği mensupları dün (29 Aralık) düzenlemiş oldukları kahvaltı etkinliğinde Vali Yavuz Selim Köşger ve Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bircan ile biraraya geldiler.

Düzenlenen etkinlikte Gerze'de bulunan üniversite birimlerinin şuanki durumu ve ileriye yönelik olarak yapılabilecek olanlar üzerinde değerlendirmeler yapıldı. Dernek Başkanı Fatih Ergün dernek yönetimi olarak Gerze'de üniversitenin daha da ileriye gitmesi için ellerinden gelen her türlü desteği vereceklerini ifade etti ve düşündükleri projeleri Vali KÖŞGER ve Rektör BİRCAN'a iletti.

Uygulama Otelinde gerçekleştirilen kahvaltıya; Sinop Valisi Yavuz Selim KÖŞGER, Rektör Prof. Dr. Recep BİRCAN, Gerze Kaymakamı Bülent BAYRAKTAR, Gerze Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Halil TURGUT, Yüksekokul Yönetimi, Gerze İlçesi Fakülte ve Yüksekokul Geliştirme, Kalkındırma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Fatih ERGÜN ile dernek yönetimi katıldı.

Kahvaltı öncesinde bir konuşma yapan Dernek Başkanı Fatih ERGÜN, Gerze Meslek Yüksekokulunun büyümesi ve gelişmesi için dernek olarak aşkla çalıştıklarını ve Gerze için projeleri olduğunu ifade etti. ERGÜN planladıkları projeleri şöyle sıraladı: Gerze’ye kız-erkek öğrenci için yurt, Gençlik Merkezi ve Gerze MYO’nun yanında bulunan yerin tahsisi.

 Ardından söz alan Rektör Prof. Dr. Recep BİRCAN, Üniversitenin tüm birimlerinin gelişimi için gösterilen çabanın Gerze MYO için de gösterildiğini ve bu doğrultuda derneğin çalışmalarını da takdirle karşıladığını ifade etti.

Kahvaltı öncesinde son konuşmayı yapan Vali Yavuz Selim KÖŞGER, Üniversitenin şehrin gelişimi açısından büyük önem arz ettiğini ve Valilik olarak üzerlerine her ne düşüyorsa yerine getirmeye hazır olduklarını belirtti.

Toplantıya dair görüşlerini aldığımız Gerze Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Halil TURGUT şunları söyledi: “Gerze MYO olarak önümüzdeki dönemlerin kısa ve uzun vadeli planlamaları üzerinde hassasiyetle çalışarak gerek alt yapı gerek fiziki ve teknik donanım gerekse de akademik kadro anlamında tüm hazırlıklarımızı tamamlayarak Yüksekokulumuzu sağlıklı bir şekilde büyütmeye devam ediyoruz. Açtığımız ve açacağımız yeni programlarla ilçemize ve Üniversitemize olan talebi daha çok artıracağımızı düşünüyoruz. Göreve geldiğimiz günden beri akademik kadromuz ve öğrenci sayımızda sağladığımız nitelikli artış da doğru yolda olduğumuzu gösteriyor ancak, ilçemizdeki ve ilimizdeki diğer mercilerin de bize ayak uydurabilmesi gerekiyor. Mesela hala çözülemeyen yurt ve barınma problemimiz hızımızı kesiyor. Bu noktada, Gerze İlçesi Fakülte ve Yüksekokul Geliştirme, Kalkındırma ve Yardımlaşma Derneğimizin girişimleri de devam ediyor.” Okul yönetimi olarak gerek derneğin gerek diğer sivil toplum kuruluşlarının kurumsal kimlikleriyle Yüksekokula önemli katkılar sağlayacaklarını düşündüğünü ifade eden Doç. Dr. Halil TURGUT: “Milletvekilimiz Sayın Mehmet ERSOY’un daha önce bir araya geldiğimizde dile getirdiği “Gerze’nin yurt sorunu benim sorunumdur.” sözünün de verdiği güçle en kısa sürede çözüme ulaşacağımızı ümit ediyoruz. Bizler, bugün burada bir araya gelebilmemizin bu yönde sergilenecek birliktelik açısından önemli olduğunu düşünüyoruz. Dernek Başkanımız Fatih ERGÜN’e ve yönetim kurulundaki diğer arkadaşlarımıza da bugüne vesile oldukları için tekrar teşekkür ediyoruz.” dedi.

 

 

 

 

Facebook'ta Paylaş

Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Nisan ayı ziyaretci sayısı:

388403


Tasarım:DtGaNi