Yayın Tarihi:31 12 2013 03:08(3055)

Sağlıkta Yolsuzlukların Üstü Örtüldü

Türk Sağlık-Sen Sinop Şube Başkanı Hüseyin Ulusoy, Atatürk Devlet Hastanesi’nde 2012 yılı ve öncesinde ihaleler ile ilgili olarak sendikaları tarafından ileri sürülen ‘ihalelerdeki yolsuzlukların’ üzerinin örtülmeye çalışıldığı iddialarını tekrarladı.

Hüseyin Ulusoy yaptığı açıklamasında, “Sinop Atatürk Devlet Hastanesinde 2012 yılı ve öncesinde yapılan ihaleler ile ilgili olarak Sendikamız tarafından ihalelerde meydana gelen yolsuzlukları anlatan şikayet dilekçemizi belgeleriyle birlikte Valilik Makamına sunmuştuk. Yapılan inceleme ve soruşturma sonucu suç unsurları tespit edilmesine rağmen, birileri tarafından siyasi baskılarla dönemin ihale komisyonu başkanı olan Ramazan Açıkgöz ve ilgili idareciler dışında herkes suçlu bulunarak görev yerleri değiştirilmiş ve çeşitli disiplin cezalarına çarptırılmışlardır.” dedi.

Türk Sağlık-Sen Sinop Şube Başkanı Hüseyin Ulusoy, iddialarını sürdürüken; ”Ancak olayın ucu Ramazan Açıkgöz ve diğer idarecilere dokununca olay örtbas edilmiştir. Yaklaşık 10 yıldır Atatürk Devlet Hastanesinde yapılan ihalelerle ilgili çok pis kokular gelmektedir. Genellikle yapım be tamirat işlerinin AKP Merkez İlçe Başkanı Ahmet Soysal’a verildiği yönünde, bu noktada ihale kanunları devre dışı bırakılarak ve yıl içinde doğrudan temin ihale limitleri de aşılmak suretiyle birçok ihale yapılmıştır. Ak parti hükümetini kullanarak sendika kisvesi altında hastane idarecilerini baskı altında tutarak birçok ihalede suiistimal, görevi kötüye kullanma, ihaleye fesat ve edimin ifasına fesat suçları gibi yasa dışı durumlar yaşanıldığı yapılan iç soruşturmada da kesinleşmiş ilgililere idari cezalar verilmiştir. Bu da göstermektedir ki usulsüzlük delillendirilmiştir. Bu durumla ilgili savcılık soruşturması neden yapılmamıştır. İlgili savcıları göreve davet ediyoruz.” diye konuştu.

Hüseyin Ulusoy iddialarını “Ayrıca Ramazan Açıkgöz’ün Hastane Müdür Yardımcılığı görevinin şartlarını taşımamasına rağmen, Hastane Baştabipliğince Müdür Yardımcısı olarak görevlendirilmiştir. Mevzuata aykırı olarak yapılan bu görevlendirme neticesinde; Ramazan Açıkgöz’ün ihale komisyon başkanlığı yapması yasalara aykırı olup, bu kişinin komisyon başkanı olarak yaptığı ihalelerde hukuken geçersizdir. Ramazan Açıkgöz bu olaylar meydana çıkmaya başlayınca ihale komisyon başkanlığı görevini bırakmıştır. İlgilinin döneminde yapılan tüm ihaleler incelendiğinde bu durum ortaya çıkacaktır. Kamu Hastaneleri Birliği Binasının kiralama ve tadilat işlerinde de usulsüzlükler meydana gelmiştir. Binanın elektrik, telefon ve internet hattını yapan firma taahhüt ettiği ve sözleşme imzaladığı işleri yerine getirmemesine rağmen, iş eksik haliyle kabul edilerek firmaya ödeme yapılarak suç işlenmiştir. “ diye sürdürdü.

Facebook'ta Paylaş
2. Yorum: kürşat 31 12 2013 04:55
ayakkabı kutularından paralar çıkıyor tebrik ederim sizi daha neler çıkacak nelerr

1. Yorum: 057 31 12 2013 04:28
başkan sen vatan millet diye yırtın dur imamhatipli genel müdür ve bakan cocukları hamuduylan götürüyor cil cil usd dolarları


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Nisan ayı ziyaretci sayısı:

388232


Tasarım:DtGaNi