Yayın Tarihi:31 12 2013 21:05(2833)

 

Doğal Gaz İçin Süre Uzatımı Gerçekleşiyor..

Mevcut doğal gaz dağıtım bölgeleri lisans kapsamı dışında kalan ilçelere doğal gaz ulaştırılması amacıyla BOTAŞ'ın görevlerinin 28 Haziran 2014 tarihine kadar uzatılması gündeme geldi.

Mevcut doğal gaz dağıtım bölgeleri lisans kapsamı dışında kalan merkez nüfusu 10.000'in üzerindeki ilçelerden, ilçe merkezindeki toplam elektrik abone sayısının asgari %60'ına tekabül eden elektrik abonesinin, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından belirlenen abone bağlantı bedelini ilgili il özel idaresince belirlenecek bir banka hesabına yatırmış olan ilçelere doğal gaz ulaştırılmasını teminen inşa edilmesi gerekli şehir besleme hatları (bağlantı hatları) için gereken yatırımlar, Boru Hatları ile Petrol Taşıma Anonim Şirketi (BOTAŞ) tarafından gerçekleştirilecekti ancak ülke genelinde olduğu gibi ilçemiz Boyabat'ta talep toplanamamıştı.

Önceki aylarda bir süre uzatımının gündeme geleceğini belirten ve konu ile ilgili olarak bilgisine başvurduğumuz Milletvekili ERSOY yaptığı son değerlendirmesinde" dün (30 Aralık) yapılan Bakanlar Kurulu Toplantısında Botaş'ın konu ile ilgili görevlendirilme süresinin 28 Haziran 2014 tarihine kadar  uzatılmasının gündeme geldiğini" ifade etti.

 

Süreç, Bakanlar Kurulu Kararının resmi olarak yayınlanması ve sonrasında ilgili kuruluşlarının belirteceği resmi prosedüre göre işleyecek.

 

 

 

Facebook'ta Paylaş
5. Yorum: ayakkabıfabrikasıyanı 03 01 2014 19:09
doğalgazda dışa bağlıyız. elden gelen yemek öğün olmaz der atalar.yerli kömür kaynaklarımızıda değerlendirmeliyiz bence.ayrıca kasabamızın havası tertemizdir.ormanların koynunda misss gibim.

4. Yorum: kederli 02 01 2014 19:30
tamam yapılması lazım ama önce bağların yollarıda yapılsa fena olmaz sayın millet vekilim orda yasayanlar insan değilmi kışın camurdan geçilmiyo

3. Yorum: mustafa muslu 02 01 2014 18:27
doğalgaz yurdumuza karadeniz bölgesinden dağıtıma başlayalı yıllar oldu,sinop ilimiz,boyabat ilçemiz hala bağlanamadı.kış aylarında kasabamızın rakımı düşük olduğundan nefes alınmadığını nasıl görüp de yetkili kişiler ihmal eder anlamak mümkün değil,

2. Yorum: aga 01 01 2014 23:38
yok be ne gerek var dogalgaza arkadaşın dediği gibi daha çok zaman var yani

1. Yorum: hayalci 01 01 2014 21:24
çok acele etmeyin dogalgaz için 2087 kadar müsadeniz var millet aya çıktı biz halen daha yaya.....................
........


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Nisan ayı ziyaretci sayısı:

387587


Tasarım:DtGaNi