Yayın Tarihi:17 02 2014 21:31(2846)


İŞKUR Temsilciliği Üniversitede Faaliyete Geçti

Meslek edindirmeye yönelik olarak faaliyet gösteren İşkur, pilot bir uygulamayla Sinop Üniversitesinde temsilcilik açtı.
“Mesleği olmayanlara meslek edindirmek, mevcut mesleğinde iş bulamayanlara yeni bir meslek öğretmek, mesleki becerileri geliştirmek” gibi çalışmalar yürüten ve üniversitelerde yapılanmak gibi yeni bir uygulama yolunda adım atan İşkur, pilot okul olarak seçilen Sinop Üniversitesinde de temsilcilik oluşturdu. Pilot uygulamanın nihayetinde tüm üniversitelerde yapılanacak olan İşkur, mevcut uygulamayla üniversite öğrencilerini mesleki anlamda bilgilendirmeyi ve bilinçlendirmeyi planlıyor.
İşkur, İş ve Meslek danışmanları, her Çarşamba Üniversitede danışmanlık hizmeti verirlerken bahar dönemi itibarıyla da Üniversitenin akademik birimlerinde temsilciliği tanıtma maksadıyla sunumlar da gerçekleştirecekler.  
İş arayanla işveren arasında köprü vazifesi gören İşkur temsilciliği, Üniversite öğrencilerinin özel sektörde nasıl yönlendirilebilecekleri, ilimizde ne şekilde istihdam edilebilecekleri gibi noktalarda bilinç oluşturmak üzere çalışmalarını sürdürüyor. 






Facebook'ta Paylaş
3. Yorum: vatandaş nuri 18 02 2014 15:28
iş kur demek iki üç kişin iş kura elemen alacak kişileri belirleyen iş kura alınacak elamanları işe alinmasını belirleyen kişilere denir nasıl işe alınır kimler secili nasıl torpil yapılır nasıl kişilere torpil yapılrne gibi üskağıtçılık yapılıyor neye göre adam alınıyor belli değil herkez zannediyor vah tüh be bana çıkmadı diyor kurada çıkmadı diye herkezi oyalıyorlar başı bazı memurlar çekiyor ama kimse hesap sormuyor yaptıkları düzenlerden millete haklarını nasıl ödetecekler toprağın altı var boyabat için geçerli

2. Yorum: işci 18 02 2014 07:47
1 nolu yorumcuya katılıyorum ayın 18 i oldu daha ocak ayının maaşını alamadık bu gidişle mart ayında öderler galiba

1. Yorum: haklının yanın dayım 18 02 2014 04:55
kısaca yazmak istiyorum işkur ne demek elli günde maaş almak demek işkurdan girenler bir ayda maaş alan varmı


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

229042


Tasarım:DtGaNi