Yayın Tarihi:03 05 2014 18:10(2495)


Altay Bakan Avcı'dan cevap istedi

CHP Grup Başkan Vekili ve Sinop Milletvekili Engin Altay, ortaöğretime giriş sisteminde yapılan değişiklik ve bu konuda gördüğü eksiklikler konusunda Mili Eğitim Bakanı Nabi Avcı'dan cevap istedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkan Vekili ve Sinop Milletvekili Engin Altay, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na yazılı soru önergesi verdi.

Engin Altay yazılı soru önergesinde şu ifadelere yer verdi; "2013-2014 eğitim öğretim yılında ortaöğretime giriş sistemi değiştirilmiştir.  28-29 Kasım 2013 tarihinde ilki, 28-29 Nisan 2014 tarihinde ikincisi yapılan TEOG sınavlarına 1 271 273 öğrenci,      91 008 salonda gerçekleştirilmiştir. Yeni sistem okul sonrası tek sınavdan okul içi yazılı sınavları esas alan bir ölçme değerlendirme sistemi üzerine kurulmuştur. Ancak gerek soru sayılarının azlığı, yanlış-doğru götürmemesi gibi ölçme değerlendirme bilimine dayanmaması, öğretmenlere karşı duyulan güvensizlik, yerleştirme sisteminin belirsizliği gibi çok sayıda soru işaretlerini barındıran bir sistem olarak başta velilerden, öğretmenlerden ve kamuoyundan eleştiri almaktadır.

Kasım ayında yapılan birinci TEOG sınavının sonuçları ne olmuştur? Sonuçların analizi yapılmış mıdır? Sonuçları  ( il-ilçe, branşlar itibariyle ) kamuoyuyla paylaşacak mısınız?

TEOG sınavı sonucu yerleştirmeler nasıl yapılacaktır? Özel ortaöğretim kurumları bu sisteme ne şekilde dâhil olacaktır?

TEOG sınavlarında branş öğretmenlerinin görevlendirilmemesinin gerekçesi nedir? Bakanlığınızca branş öğretmenlerine karşı bir güvensizlik mi vardır?

Sınav sisteminin ölçme değerlendirme boyutu değişecek midir? Soru sayılarının arttırılarak yanlış cevabın doğru cevabı sildiği bir ölçme değerlendirme sistemi daha adil değil midir? Birinci sınav sonucu bir ölçme değerlendirme analizi yapılmış mıdır?

Dünyanın en kısa eğitim sürelerinden birisini sürdüren eğitim sistemimizin 8. Sınıf öğrencileri dışında kalan 1-7. Sınıf öğrencilerinin TEOG sınav günlerinde tatil yapmalarının gerekçesi nedir?  Sınavlar neden hafta sonu yapılmamaktadır?

Sınav sonuçlarının sorumluluğunun öğretmenlere yükleneceği ( terfi cezası vb) gibi bir çalışma var mıdır? Sistem başarısızlığın sorumlusu olarak öğretmenlerini mi görmektedir?


www. vitrinhaber. com





Facebook'ta Paylaş
1. Yorum: aslan 05 05 2014 03:59
sinoplularin vekili sayin altan'in meb'ina yonelttigi sorular hususunda gorus bildiren ogretmen arkadasimizin olmayisi cok tuhaf!


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

108595


Tasarım:DtGaNi