Yayın Tarihi:07 08 2014 22:17(2737)

İhsanoğlu: "Sessiz yığınların pazar günü gerçek oyunu göstereceğinden eminim"

Türkiye’nin Cumhurbaşkanı adayı Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu Samsun’da Sivil Toplum Kuruluşları ile görüştü: “Bu bir milli mutabakat projesidir. Bu bir istikbal mücadelesidir. Sessiz yığınların pazar günü gerçek oyunu göstereceğinden eminim”

Türkiye’nin cumhurbaşkanı adayı Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu seçim çalışmaları kapsamında Samsun’daydı. Büyük Samsun Oteli’nde düzenlenen basın toplantısında konuşan İhsanoğlu, “Cumhurbaşkanı köprü, okul, cami açmaz. Onu hükümetin başı yani başbakan yapar. Cumhurbaşkanı yol yapmaz yol gösterir. Anayasada bellidir. Kuvvetler ayrılığı vardır. Hepsinin tek adamda toplandığı sisteme diktatörlük derler” dedi ve Türkiye’nin rejim arayışında olmadığının altını çizdi.

İhsanoğlu dış politika meselelerine de değinerek, “Türkiye kendi dış politika prensiplerinden biraz ayrıldı. Çünkü bunlardan biri Arap kardeşlerimizin kavgalarına taraf olmamak idi. Bu çok doğru bir prensiptir. Başka ülkeler bunu yapıyor. Biz de böyle yapıyorduk. Ama bozuldu. Bu düzeltilmesi gereken bir husustur” açıklamasını yaptı.

TBMM’deki partilerin dışında 14 partinin desteğini aldığını vurgulayan İhsanoğlu, “TBMM’deki 2 parti benim adıma mutabık kaldılar. Biri CHP gibi Türkiye’nin en eski partisi, diğeri MHP gibi çok uzun yıllardan bu yana Türk milliyetçiliğini temsil eden parti. Bu iki partinin bu konuda uzlaşması tarihi bir gelişmedir, takdire şayandır” dedi.

70’li yıllarda cumhurbaşkanı konusunda anlaşılamadığı için Türkiye’nin büyük bir siyasi kriz yaşadığını hatırlatan İhsanoğlu, “12 Eylül bunun sonucudur. Meclisteki 2 partinin yanı sıra bağımsız milletvekilleri de desteklerini ilan ettiler. Bu ülkede mevcut tüm partiler yetkili kurullarını toplayıp destek açıkladılar. Çok sevindirici. İnşallah pazar günü ipi göğüsleyeceğim. Buna proje diyorlar. Evet, bu bir milli mutabakat projesi.“ dedi

İnsanların korku içinde olduğunu, düşüncelerini özgürce ifade edemediğini belirten İhsanoğlu, “İnsanlar rahat konuşamıyor. Millette ayrışma korkusu var. Alevisin, Zaza’sın vs diye sesler çıkmaya başlamış. Milletimiz bunu duymak istemiyor. Bu topraklarda bu millet bin senedir huzur içinde yaşıyor. Bu endişeleri kadın, erkek, genç, yaşlı herkesin ağzından dinliyorum. Türkiye’nin bundan kurtulması lazım diyorlar. Bunun bir istikbal mücadelesi olduğunu görüyorum. Sessiz yığınların pazar günü gerçek oyunu göstereceğinden eminim“ dedi.

Facebook'ta Paylaş
4. Yorum: şalcı agam 09 08 2014 00:19
bu gazınan epey yol gider şalda yakışmış bu şalınan giderse evin yolunu belki bulur .

3. Yorum: :) 08 08 2014 20:04
bu sefer kazanacak gibi derken; adamın zaten ilk adaylığı bu, daha önce kaybettiği bir seçim varmıydı ki? :) ayrıca ekmeleddin ihsanoğlunun bu seçimi gerçekten kazanabileceğine inanmak büyük bir hayal gibi geliyor bana.idris doğru söylemiş görünen köy kılavuz ister mi?

2. Yorum: yenimahlölü 08 08 2014 18:07
ekmek için ekmeleddin gümgür gümbür geliyor beyler. bu sefer kazanacak gibi.bekleyelim görelim sonucu.

1. Yorum: idris 08 08 2014 15:59
"görünen köy kılavuz istemez, seçimi kaybedeceğiz" diye düşünen bi siyasetçinin en bildik beyanıdır bu. "sessiz yığınların gerçek oyu" iyide kimse sessiz kalmıyor ki. herkez meydanlarda, tayyib erdoğanı, ekmeleddin ihsanoğlunu ve selahattin demirtaşı destekleyen herkez meydanlarda, sosyal paylaşım sitelerinde millet rengisi belli ediyor, ben sessiz bi yığın olduğunu zannetmiyorum. ama ekemeleddin beyin tesbiti doğru. "görünen köy kılavuz istemez". saygılar, sevgiler...


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Nisan ayı ziyaretci sayısı:

374749


Tasarım:DtGaNi