Yayın Tarihi:08 08 2014 17:03(2623)

Anızla başladı ormana sıçradı!

Gerze ilçesinde anız yangınıyla başlayan orman yangınında yaklaşık 1 hektarlık alan kül oldu.

Yangın İdemli mevkisinde meydana geldi. Edinilen ilgiye göre; henüz belirlenemeyen bir nedenden dolayı çıkan anız yangını, rüzgarında etkisiyle bir anda büyüdü. Ormanlık alana sıçrayan yangına Gerze Belediyesi'ne ait itfaiye ekiplerinin yanında Sinop Orman İşletme Müdürlüğüne ait 3 Arazöz ile Samsun Büyük Şehir Belediyesinden gelen takviye itfaiye ekipleriyle müdahale edildi. Yangın Sinop-Samsun karayoluna kadar ulaşırken, bir çok sürücü de araçlarından inerek, söndürme çalışmalarını izledi.

Güçlükle kontrol altına alınan yangında can kaybı ve yaralanma yaşanmazken, yangının daha da büyümeden söndürülmesi olası bir faciayı da engellemiş oldu. Yangında yaklaşık 1 hektarlık alan tahrip oldu.

Bu arada Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger ile Dikmen Kaymakamı ve Gerze Kaymakam Vekili Alparslan Altınışık, İlçe Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Murat Özcan, Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, İlçe Emniyet Müdürü Ünal Arslan, Gerze Orman İşletme Şefi Mustafa Ertekin yangın mahallinde incelemelerde bulundu.

Yangının çıkış nedeniyle ilgili soruşturma başlatıldı.

Haber: Vitrin Haber

Facebook'ta Paylaş

Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Nisan ayı ziyaretci sayısı:

375065


Tasarım:DtGaNi