Yayın Tarihi:09 03 2015 22:14(3257)


Boyabat Belediyesinden "ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİ ANMA PROGRAMI"na DAVET

Bir Hürriyet Türküsü
ÇANAKKALE DESTANI

Boyabat Belediyesi, Çanakkale Zaferinin 100. Yılında çok büyük bir projeye ev sahipliği yapıyor.  100. Yılın en büyük projesi olan  ‘’ Bir Hürriyet Türküsü ÇANAKKALE DESTANI ‘’ adlı program, 10 mart Salı saat 19.30 da Boyabat Kapalı Spor Salonunda gerçekleşecek.

Sanat Yönetmenliğini Recep ERGÜL’ün  yaptığı programda tümü Çanakkale Savaşı orijinal fotoğraflarından oluşan fotoğraf sergisi, belgesel film, türküler ve ilahilerden oluşan konser ve taş plaktan Çanakkale gazeli adlı eserden oluşan oldukça zengin içerikli bir program. Boyabat’lı şehitler için slayt gösterisinin yer alacağı programda Boyabat’ lı şehitler isimleriyle anılacaklardır.

Çanakkale Savaşı’nda BOYABAT ‘ ın önemi.

Çok sayıda Boyabat’lı şehidin olduğu Çanakkale Savaşı’n da, Boyabat’lı Ömer Oğlu Mustafa , Seyit Onbaşı gibi Çanakkale ‘ nin büyük bir kahramanı olarak efsaneleşti.
Boyabat’lı Ömer Oğlu Mustafa, Arıburnu’ nda Şehit düştüğünde, cebinden çıkan bir şiir tarihe büyük bir eser olarak kaldı. Bu eser, Sanatçı Recep ERGÜL tarafından bestelenerek Çanakkale Savaşı’nın ölümsüz eserleri arasına girdi.


 

Facebook'ta Paylaş

Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Nisan ayı ziyaretci sayısı:

395914


Tasarım:DtGaNi