Yayın Tarihi:05 03 2016 03:15(2483)

YÖK Başkan Vekili Prof. Dr. KAPICIOĞLU, Sinop Üniversitesi Ailesiyle Buluştu

YÖK Başkan Vekili Prof. Dr. M. İ. Safa Kapıcıoğlu Sinop Üniversitesi bünyesinde düzenlenen söyleşi programında Akademik ve İdari Personel ile öğrencilerin sorularını yanıtladı.

Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen ve YÖK Başkan Vekili Prof. Dr. M. İ. Safa Kapıcıoğlu’nun konuşmacı olarak katıldığı programa, Sinop Valisi Dr. Yasemin Özata Çetinkaya, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Tabak, Genel Sekreterimiz Mehmet Atlı, Fakülte Dekanları, Yüksekokul Müdürleri, STK Temsilcileri, Akademik ve İdari personelimizin yanı sıra çok sayıda öğrenci katıldı.

Programın açılışında konuşan Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, yürütülen akademik çalışmalar ve Sinop Üniversitesi'nin mevcut yapısı hakkında katılımcılara bilgiler verdi.

2017-2018 Eğitim Öğretim yılı içinde Yükseköğretim Kurumu’nun desteği ve şehirdeki değişik sektör temsilcileriyle görüşme neticesinde bölgemize katma değeri olacak on yeni programın açılabilmesi için gayret gösterdiklerini belirten Sinop Üniversitesi Rektörü, “Şu an Üniversitemizin farklı birimlerinde 65-70 trilyonluk yatırım devam etmektedir. İnşallah iki üç yıl içerisinde fiziksel büyümemiz, onunla doğru orantılı olarak sayısal büyümemiz belli bir noktaya ulaşacaktır. Sonrasında büyüme hızımızı düşürerek, bir yandan bölgenin ekonomik ve sosyo kültürel yapısına katkı sağlamaya yoğunlaşırken, diğer taraftan üniversitemizdeki eğitim öğretim kalitesini arttırmak için bütün mesai arkadaşlarımla çalışma seferberliği yapmaya hazırız.” dedi.

Sinop Üniversitasi Rektörünün ardından sahneye gelen YÖK Başkan Vekili Prof. Dr. M. İ. Safa Kapıcıoğlu ise söyleşi öncesi, Yükseköğretim Kurumu ve işleyişi hakkında bilgiler verdi. Programın söyleşi bölümünde katılımcılar tarafından iletilen soruları cevaplayan Prof. Dr. Kapıcıoğlu, bir Sinoplu olarak Sinop Üniversitesinde olmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu ifade etti. Sinop Üniversitesi’nin gelişim açısından hızlı bir ivme kazandığını dile getiren Kapıcıoğlu, “İnanıyorum ki ileriki yıllarda Sinop Üniversitesi daha iyi bir noktada olacak” dedi.

Üniversitelerin bölgesel gelişime yoğunlaşması gerektiğini kaydeden YÖK Başkan Vekili Prof. Dr. Safa Kapıcıoğlu, Sinop Üniversitesinin de öncelikle bölgesel kalkınma ve gelişim sağlayacak çalışmalarla yoğunlaşmasını arzu ettiğini ifade etti.

Program sonunda Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, YÖK Başkan Vekili Prof. Dr. M. İ. Safa Kapıcıoğlu’ na içerisinde Cemil Meriç’in “İrfan, kemale açılan kapı, amelle taçlanan ilim.” sözünün yazılı olduğu tabloyu hediye etti.

Facebook'ta Paylaş

Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

114267


Tasarım:DtGaNi