Yayın Tarihi:28 04 2017 20:20(3418)

Boyabat Manşet İnternet Haber sitesini savcılığa şikayet ettiler..!

AK Parti eski İl Başkanı ve Eski Milletvekili Cengiz Tokmak, Müsiad Sinop Temsilcisi Ahmet Hilmi Gökmen, Boyabat Manşet İnternet Haber sitesini savcılığa şikayet ettiler.

Boyabat Manşet İnternet Haber Sitesini ve Facebook sayfasında Tokmak ve Gökmen kendilerini itibarsızlaştırmaya yönelik iftiraya yönelik asılsız gerçek dışı yayınlar, ​haberler, yorumlar paylaşıldığını, Boyabat Manşet İnternet Haber Sitesinde her hangi bir iletişim adresi bulunmadığından yasal hakkı olan cevap ve düzeltme ve tekzip hakkını kullanamadıklarını belirterek Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunup, Boyabat Manşet Haber Sitesinin yayınının durdurulmasını ve kaldırılmasını talep ettiler.

Suç Duyurusunda Bahsi Geçen Haberler:

-http://www.boyabatmanset.com/gulumsemek-basari-demek/5986/

-http://www.boyabatmanset.com/kim-bunlar/5984/

-http://www.boyabatmanset.com/muhtesem-uclu/5975/

-http://www.boyabatmanset.com/ali-copcu-ve-nazim-mavise-savas-mi-actilar/5987/

Boyabat Manşet Yöneticisinin Açıklamasında: Bu ve benzeri haberler ve köşe yazılarında Sinop kamuoyundaki iddiaları muhataplarına sormuş ve hakaret etmeden basın özgürlüğü kapsamında hatta yapıcı eleştiri hakkını kullanarak halkımızla paylaştığını Boyabat Cumhuriyet Savcılığında verdiği ifadede suçlamaları asla kabul etmediğini belirtterek, bu konu ile ilgili yasal süreç devam ediyor ve hakkımızı hukuki boyutta sonuna kadar arayacağız dedi.

Boyabat Cumhuriyet Savcılığının soruşturması sonucunda açıklanan kararda:

‘’Kovuşturma Yapılmasına Yer Olmadığı’ ’Kararı çıkmış, Boyabat Manşet İnternet Haber Sitesinin yayımlamış olduğu haber ve yazılarda suç unsuruna rastlanmamıştır.Karar sonrasında Cengiz Tokmak itiraz hakkını kullanmamış olup fakat Ahmet Hilmi Gökmen karara itiraz ederek dosya Boyabat Sulh Ceza Hakimliğine iletilmiştir.

Bu gelişmelerden sonra Boyabat Manşet İnternet Haber Sitesi bir basın açıklaması yaparak, tüm olaylara açıklık getirdi.

Boyabat Manşet Basın Açıklaması..!

Sinop Kamuoyunun Dikkatine...

Boyabat Manşet İnternet Haber Sitesi ve Kırık Kalem Köşe Yazıları okurlarımız yıllardır üslubumuzu biliyor ve yakından takip ediyor. Nezaket ölçülerindeki hassasiyetimizin de farkındadır. Buradaki bahsi geçen haberlerde "yalan ve iftira" asla söz konusu dahi olamaz. Kamuoyundaki iddialara açıklık getirmek ve basın özgürlüğü çerçevesinde eleştiri hakkımıza dayanarak saygı içerisinde hakaret etmeden yayımlanmıştır.

Boyabat Manşet Cengiz Tokmak ve Ahmet Hilmi Gökmen'e iftira atmıştır düşüncesi aslında iftiranın ta kendisidir.

Tekzip ve açıklamalar konusunda ise cevap hakkına saygı önceliğimizdir. İsmi geçen kişilerin hiç bir şekilde sitemizde e-mail adresi olmasına rağmen veya Facebook'tan mesaj ‘lada ulaşabilmelerine rağmen bu girişimde bulunmadan suçlamalarda bulunmuşlardır. Kendi haberleri için Boyabat Manşet İnternet Haber Sitesine üç buçuk senedir ulaştıkları ve haberleri yapılmasına rağmen tekzip için nasıl ulaşamadıklarını soruyoruz..!

İşte Boyabat Manşet e-mail adresine gönderdikleri son haberi sizlerle paylaşıyoruz..!

Kul Hakkı Yemeyin ve Kul Hakkına Riayet Edin..!

Boyabat Manşet basın özgürlüğünü görüş ve düşüncelerini açıklayabilme ve yayabilme hakkını kullanmıştır. Kendi yayıncılık politikalarına binaen, gerek ülkesindeki gelişmeleri, gerek Sinop’taki gelişmeleri ve gerekse dünyadaki gelişmeleri; kendi okurlarına, takipçilerine ve bahsi geçen gelişmelerden haberdar olmak isteyenlere dair ulaştırma çabasındadır.

Basın özgürlüğü tabi ki milletin en önemli haklarından biridir. Her birey haber alma özgürlüğüne sahiptir. Düşünce ve ifade özgürlüğü, bu özgürlüğü kullanan kişiden ve şiddet çağrısı, hakaret içermemek koşulu ile bir haktır. Düşünce ve ifade özgürlüğünün ve aynı zamanda eleştiriye tahammülün demokratik bir toplum için vazgeçilmez olduğunu hatırlatıyoruz.

Sinop kamuoyunda her haberi ile 3 buçuk senedir sosyal medyada gündemi belirleyen önemli yeri olan, saygınlığı bulunan Boyabat Manşet ve Kırık Kalem yazıları ise farklı üslubu ve söyleşi ,espri tarzında gündemi değerlendirerek Sinop'ta sosyal medyada yeni bir sayfa açmıştır.Yazılmayanı, aslında yazılamayanı, yani hakikati yazdığı için rahatsız olanlar Boyabat Manşet'in arkasında kim var kim haber yaptırıyor,Kırık Kalem kim merakına kapılıp araştırma yaptıklarını da biliyoruz.

Bu düşünceler de olanlar için sözümüz şudur:

Öncelikle sizler dönüp bir aynaya bakın. Bizim abdestimizden şüphemiz yok ki, namazımızdan şüphemiz olsun.

Boyabat Manşet hiç bir kişi ve kişilerin doğrultusunda asla haber yapmaz. Hiç bir kuvvette yaptıramaz. Boş yere kimsenin günahına girmeyin. Ne maddi nede siyasi bir beklenti içinde de olmamıştır. Kimseye de ayrıcalık yapmamış ve asla da yapmaz. Boyabat Manşet ‘in yöneticisi kimdir nasıl bir kişidir ciddi anlamda biraz araştırılırsa hakikati göreceklerdir.

İspat Edemeyen Müfteridir..!

Boyabat Manşet Evet Taraftır.

Sinop'ta gündemi belirlenen değil, gündem belirleyen olmuştur ve olmaya da devam edecektir.

Devletin, Milletin ve Türkiye'nin tarafındadır. Milli basın politikasını uygular milli menfaatleri savunur. Ülkenin dolayısıyla Sinop'un kalkınması ve itibarının artması adına çalışma yapar. Boyabat Manşet ‘in Yöneticisi Ali KOCA'dır. Boyabat Manşet ‘in arkasında da sadece Millet vardır.

SİZLERİ VE SİZİN GİBİ DÜŞÜNENLERİ BOYABAT MANŞET VE KIRIK KALEM YAZILARI NEDEN RAHATSIZ ETTİ?

Bütün haberlerimiz hala arşivlerimizde ‘’Halkın İradesi’ ’diye başladığımız bu yolda sosyal medya ve Boyabat Manşet sitemizde mevcuttur tekrar tekrar okuyun. Üç buçuk senedir güncel haberler hariç Boyabat Manşet ve Kırık Kalem yazılarının bazılarını kısaca özetlersek;

1-Boyabat Manşet yayın hayatına başladığında dönemin Milletvekili Mehmet Ersoy’a Sinop sorunlarında ve yatırımlarında destek olmaya çalıştı. Yeri geldiğinde ise eksiklikleri de eleştiri yaparak dile getirdi.

2- ‘’30 Mart 2014’’ yerel seçimlerinde yapmış olduğu analiz çalışmaları sonucunda Sinop’ta Belediye Başkan adaylarının resmi sonuçlar açıklanmadan 4 saat öncesinde yapmış olduğu aday listesiyle sonucu bilen tek haber sitesi oldu.

3-Boyabat Belediye Başkanı Şefik Çakıcıya, Boyabat’ta artık 20 senedir devam eden kısır döngünün değişmesini savunarak artık değişim olmalı dedi ve destek oldu. Yeri geldiğin de ise eksikliklere karşı gerekli eleştiriyi de yaptı.

4-Cumhurbaşkanlığı seçiminde ''Köşkü Hak Eden Kim'' adlı yazı dizisiyle Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a nedenleriyle açık net destek oldu. Seçim sonuçlarını da yine Sinop’ta tek bilen haber sitesi oldu.

5- 09-02-2015’te bile Başkanlık sistemini anlatan ve destekleyen, Sinop’ta nükleer santral projesini destekleyen tek haber sitesi oldu. Sinop siyasetindeki yanlışları dile getirdi. Sinop’un ve Sinoplu’nun menfaatleri noktasında milletimizin yanında oldu. Sinop’un gerçek sorunlarını sürekli kamuoyunda halkımızla paylaştı.

6-Haziran ve Kasım genel seçimlerinin değerlendirmesini yaptı hakikatleri vatandaşlarımıza anlatmaya çalıştı.

7- 15 Temmuzda gece saat 22.30 ‘’Hâkimiyet Milletindir’’ dedi milletin yanında olarak Sinop’ta bu hain darbe kalkışmasına ilk tepki koyan tek haber sitesi oldu.FETÖ Terör örgütü ile Boyabat Manşet Haber Sitesinin kurulduğu günden önce ve sonrasında hiçbir bağı olmadı. FETÖ ve tüm terör örgütleri karşısında Devletimize tam destek oldu. Olmaya da devam edecektir.

8-Sinop’taki tüm siyasilerin ve siyasi partilerin haberlerini halkımıza ulaştırmaya çalıştı.

9-CHP Milletvekili Barış Karadeniz’in haberlerine yer verdi vermeyede devam ediyor.Sizlerinde içinde bulunduğu herkesin sustuğu anda Karadeniz'in Sultan Abdülhamit Han ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a yapmış olduğu haksız iddialarına karşı açıklama yapan tek haber sitesi oldu.

10-Sinop’ta Vali başta olmak üzere Devlet Kurumlarını itibarsızlaştırmak için sosyal medyada yürütülen yazılara açıklamalara tepki veren hakikatleri halkımıza anlatan tek haber sitesi oldu.

11-Sinop Belediyesini ilk eleştiren eksiklerini anlatan tek haber sitesi oldu. Bunun karşısında Sinop Belediyesinden içme suyunun analiz raporlarını gösteren bir açıklama geldi.

12-Sinoptaki bazı siyasilerin bazı STK’ların o kadar eksikleri ve yanlışları olmasına rağmen bu güne kadar eleştirilmeyenleri ilk defa yazı ve haberleriyle hakkaniyet ve saygı çerçevesinde eleştirisini yaptı.

13-AK Parti Milletvekili Nazım Maviş’in Sinop yatırımlarındaki çalışmalarına destek oldu, Sinop için olmayada devam edecek. Eksiklikleri gördüğünde ise eleştirisini yaptı. Aynı Şekilde AK Parti İl Başkanı Ali Çöpcü'nün Sinop'taki yatırımları takip etmesine, sorunları tespit etme çalışmalarına destek oldu, eksiklikleri gördüğünde ise eleştirisini de yaptı.

14-Sinop’taki tüm ilçelerin ayrım yapmadan haber merkezine ulaşan belediye haberlerine yer verdi.

15-Sinoptaki yanlış olan arkeolojik kazı çalışması haberini yaptı. Sinop Spor ’da yolsuzluk iddiası dosyasını açtı. Sinop Kültür ve Turizm Derneğinin yanlış çalışmalarını amaçlarının neler olduğunun haberlerini yaptı.

16-Son olarak referandumda Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini Anayasaya değişikliğindeki 18 maddeyi halkımıza anlattı ve ‘’BUNUN İÇİN EVET VE HAKİKAT TEKTİR KARARIMIZ EVET’TİR’’ diyerek Sinop’ta tek ‘’EVET’’ çalışması yapan haber sitesi oldu. Referandum döneminde Sinop’ta çalışmalarda bulunan Doç. Dr. Abdüllatif Şener, İstanbul Barosu Eski Başkanı Doç. Dr. Avukat Ümit Kocasakal ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlunun haksız iddialarına karşı Sinop’ta ne sizler nede hiçbir siyasinin cevap vermediği günde Boyabat Manşet gerekli açıklamayı yaptı.

17-Referandum döneminde haksız yere savcılığa şikâyet edilmesine rağmen hatta bizim o dönem haber yaparak tepkimizi vereceğimizi düşünen kişi sosyal medyadan yaptığı açıklamasında; Kimin kurduğu, kimin yönettiği belli olmayan, hatta adresi ve telefonları bile belirsiz bir takım sözüm ona haber sitesi görünümünde korsan internet siteleri ile saldırılara geçtiler. Oda tutmadı teşkilatla aramıza nifaklar sokmaya çalıştılar diye açıklama yapmasına rağmen referandum döneminin hassasiyetini düşünerek buna karşı haber yapmadı.

18- Tam referandum sürecinde s izler haksız yere savcılığa şikâyet ederek böyle bir girişim de bulundunuz. Biz Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı desteklediğimiz ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine ‘’EVET’’ dediğimiz için, sizin oyununuza gelip yaptığınız suç duyurusunu o günlerde haber yapmadık. Yanlış anlaşılmasın diyerek ve konumunuzdan dolayı referandum süreci zarar görmesin diye, siz kendi siyasi çıkar ve menfaatleriniz yüzünden bu ince çizgiyi düşünmeden bir internet haber sitesini suç duyurusunda bulundunuz.

19-Demekki siyasetçi olmak için eleştirilere açık olup anlayışla karşılama erdeminde olmak gerekiyor. Birçok kişiye yapmış olduğumuz yapıcı eleştiriler varken bu eleştirilere de karşılık saygı çerçevesinde cevaplar ve açıklamalar yapılırken sizlerin bu şekilde bir karşılık vermeniz de hakikat nedir?

20-Boyabat Manşet yayın hayatı boyunca hakikatlerin peşinde olarak yazılmayanı değil yazılamayanı yazdığı için mi rahatsız oldunuz?

Kim kime zarar veriyor, kim neyin peşinde Sinoplular her şeyin farkında. Ne sizler nede sizler gibi düşünenler bizi yolumuzdan döndüremez bu ‘’Kutlu Yürüyüşe’ ’devam edeceğiz.

Sonuç olarak Yüce Türk Adaletine inancımız sonsuzdur. Haksız yere Boyabat Manşet İnternet Haber Sitesini karalamaya çalışanlarında gelecekte adalet karşısında hesap verdiğini hep birlikte göreceğiz.

Bizler yayın hayatı boyunca haksızlık yapmadık, yaptırmadık. Hak da yemedik, yemeğiz, yedirtmeyiz.

HER ZAMAN MİLLETİMİZİN YANINDA OLDUK, OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ..!

BİZİM MESELEMİZ MEMLEKET MESELESİ..!

‘’En büyük zafer nefsini tanımaktır. Düşman, insanın kendisidir. Dost ise, nefsi tanıyanın kendisidir.’’

( Şeyh Edebali)

SAYGILARIMIZLA...

BOYABAT MANŞET

Not: Ayrıca Kırık Kalemin kim olduğunu merak edenler için son açıklamasına buradan ulaşabilirsiniz.

http://www.boyabatmanset.com/sinop-kamuoyunun-dikkatine/6361/

Facebook'ta Paylaş
4. Yorum: hodri meydan 29 04 2017 04:31
evet herşey apacık ortada belli buna rağmen susanlar kimler goruyoruz korkudan mı yoksa baska neden mi vae sinop boyabat siyasetcileti reis iste bu dan yalniz kaldi

3. Yorum: meydan 29 04 2017 03:15
bu saatten sonra reis bunlari siler atar

2. Yorum: haydar 29 04 2017 03:14
işte bu tipte kisiler hem ak partiye hem sinop a sorun oluyor.akıllara su da geliyor acaba bunlar damı hayir dedi

1. Yorum: engindeniz 28 04 2017 22:14
boyabat manşet iyi 20 maddelik yazılı savunmanızı okudum daha önce sizi bilmiyordum iyiki bilmiyormuşum zaten sizden bir .....olmazmış


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Nisan ayı ziyaretci sayısı:

368001


Tasarım:DtGaNi