Yayın Tarihi:24 08 2017 18:21(49944)

Sinop Emniyeti Kurban Bayramı Öncesi Uyardı

Sinop İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde vatandaşların huzur ve güvenliği için gerekli tedbirlerin alındığı bildirildi. Açıklamada; “Sinop Emniyet Müdürlüğü olarak, vatandaşlarımızın Bayram tatillerini huzurlu ve güvenli bir ortamda geçirmeleri için, gerekli güvenlik tedbirleri alınmakta, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği, huzur ve emniyeti sağlanması noktasında çalışmalarımız aralıksız olarak sürdürülmektedir” denildi.

UYKUSUZ YOLA ÇIKMAYIN

Vatandaşlara çeşitli uyarılarda da bulunulan açıklamada özellikle trafikte hayatı tehlikeye sokacak davranışlardan kaçınılması gerektiğine vurgu yapıldı. Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi; “Vatandaşlarımızın, yorgun ve uykusuz olarak trafiğe çıkmamaları, araçları üzerinde gerekli bakım ve kontrollerin yapılması, trafik güvenliğini tehlikeye düşürecek bozuk ve standart dışı donanım kullanmamaları, emniyet kemeri ve çocuk bağlama sistemleri (koltukları) konusunda duyarlı olmaları, görevlilerimizin ikazlarına ve trafik işaretlerine uymaları, cep telefonu kullanımına dikkat etmeleri, hatalı sollama yapmamaları ve hız limitlerine uymaları büyük önem arz etmektedir. Bu kapsamda, şehir içi ve bölge trafik ekiplerimiz tarafından vatandaşlarımızın seyahatlerini sağlıklı bir şekilde sürdürebilmeleri için araçlar ve sürücüler üzerindeki gerekli kontroller sürdürülmektedir.

DOLANDIRICILARA FIRSAT VERİLMEYECEK

Vatandaşlarımızın yoğun olarak bulunduğu alışveriş merkezleri, pazar yerleri, kurbanlık satış yerleri, Havalimanı, otogar, parklar ve ana arterlerde, ATM cihazları ve tatil amacıyla kapalı olan işyerleri çevresinde meydana gelebilecek muhtemel hırsızlık, kapkaç, yankesicilik ve dolandırıcılık olaylarına karşı gerekli tedbirler alınmaktadır. Vatandaşlarımızın bayram tatillerini huzurlu, güvenli ve rahat bir ortamda geçirebilmeleri özellikle trafik kurallarına gerekli hassasiyeti göstermeleri, muhtemel hırsızlık, kapkaç, yankesicilik, dolandırıcılık, sahte para olaylarına karşı dikkatli olmaları gerekmektedir.

TELEFONLA DOLANDIRICILIK OLAYLARINA KARŞI DİKKATLİ OLUN

Vatandaşlarımızın telefonla dolandırıcılık olaylarına karşı dikkatli olmaları, sağlık veya hayat sigortanızın yenilenmesi için para yatırmasını isteyenlere itibar etmemeleri, telefona gelen SMS metinlerinde aranılması istenilen numaraları aramamaları, kimlik ve kredi kartı bilgilerini kesinlikle paylaşmamaları, kendisini polis, savcı, asker olarak tanıtıp, adınız darbeye karıştı, darbeciler listesinde diyerek para veya altın isteyenlere karşı kesinlikle itibar etmemeleri, bankaya para yatırılması veya bir yere para, altın bırakmasını isteyenlere asla inanmamaları, telefon görüşmeleri esnasında arka plandan gelen telsiz seslerine ve korku, panik yaratma amaçlı senaryolara kesinlikle itibar etmemeleri gerekmektedir.  Ayrıca vatandaşlarımızın tatilleri boyunca boğulma olaylarına karşı da azami derecede dikkat ederek rüzgarlı havalarda, denizin dalgalı olduğu durumlarda denize girmemeleri, sahillerdeki uyarı işaretlerine ve levhalarına dikkat etmeleri,  cankurtaranların bulunduğu yerlerde denize girmeyi tercih etmeleri gerekmektedir. Vatandaşlarımızın şüpheli durumla karşılaşmaları halinde hiç vakit kaybetmeksizin 155 Polis İmdat hattını aramaları gerekmektedir. İl Emniyet Müdürlüğü olarak tüm vatandaşlarımızın Kurban Bayramlarını kutlar, sağlık, huzur ve güven içerisinde bayramlarını geçirmeleri temenni ederiz.”

Facebook'ta Paylaş

Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut

Bu Kez Algı Değil Hakikat Kazanacak Gibi……


Siyaset Kazanı Yerel Seçim 2 - Mart 2024


Yabancıların Gözüyle


2024 - 1445 Ramazan İmsakiyesi


Şafak Akça yazdı: Ayrıştırılan eğitim, farklılaştırılan gençler


Boyabat Gazetesi Berat Kandili Mesajı


Boyabat'ın 2023 yılı nüfusu belli oldu


Mutlu Yıllar


2023 Yılı Sinop Cumhurbaşkanlığı Sonuçları (14-28 Mayıs 2023)


Nasıl bir belediye isteniyor?


Hisar Tuğla Eleman Aranıyor İlanı


Burası Boyabat Göreceğiz!


Boyabat İYİ Parti İlçe Teşkilatı, Yeni Eğitim ve Öğretim Yılı Mesajı


AKP iktidarı, hangi ekonomik program hedefini tutturdu ki?


e-Seçim Sistemi


Türkiye'de, sosyal adalet gereği zamlar yapılıyor!


Vergi Bağlandı


Sallım Çorba


Bazı Haramlar -2


86 yıllık bir fotoğraf


Yılmaz Özdil şehit dedelerimizin dünyanın nerelerinde yattığını


Boyabat Ticaret ve Sanayi Odası Tanıtım Videosu


8-9 Şubat Boyabatta Kar Yağışından Görüntüler


5 bin - 30 bin TL'yi aşan faturaların GİB Portalından e-Arşiv olarak Düzenlenmesi


Müjde…. Hadi Hayırlı Olsun


Fevkaladenin Fevkinin de Fevkinde


Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mart ayı ziyaretci sayısı:

219722


Tasarım:DtGaNi