Yayın Tarihi:15 01 2018 03:59(3098)

Boyabat Huzurevi inşaatı canlandırılacak

İnşaatı devam eden Boyabat Huzurevi’ndeki çalışmalar İlçe Kaymakamı Fatih Aksoy’un başkanlığında toplanan heyetle masaya yatırıldı.

Boyabat Gökdere Mahallesinde 02.09.2016 tarihinde zamanın Sinop Valisi Kemal Cirit, Ak Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz’in de katılımıyla temeli atılan Boyabat Huzurevi inşaatı çalışmaları Boyabat Kaymakamlığı tarafından özel bir otelin salonunda yapılan toplantıda masaya yatırıldı.

Toplantıya İlçe Kaymakamı Fatih Aksoy, Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, İlçe Emniyet Müdürü Yusuf Gül, Boyabat Ticaret Odası Başkanı Süleyman Mutlu, Boyabat Huzurevi Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ziya Yılmaz, oda başkanları siyasi partiler ilçe başkanları, stk temsilcileri, iş adamları ve diğer davetliler katıldılar.

2016 yılında temeli atılan Boyabat Huzurevi inşaatının istenilen hızda ilerlemediğini, bu inşaatın sadece huzurevi derneğinin gücüyle yürüyemeyeceğine değinen Kaymakam Aksoy “Huzurevi inşaatının tamamlanabilmesi için devletin, özel kişi ve kuruluşların da gücü oranında katkıda bulunarak, burada benim de adım var diyebilmelidir” dedi.

Aksoy konuşmasında “2013 yılında iyi niyetli olarak bir dernek kurulmuş, Daha sonra 2016 yılında resmi bir törenle temeli atılan bir huzurevi inşaatımız var. Buraya hayırsever iş adamı ve vatandaşlarımızın katkılarıyla 450 bin lira civarında bir para harcanmış. İnşaat belli bir seviyeye gelmiş. Ama bir süre sonra inşaat çalışmaları kesintiye uğradı.

Bu akşamki toplantımızın da amacı huzurevi inşaatını canlandırabilmek için, normal seyrinde yürümesi için neler yapabileceğimizin istişare edileceği bir fikir alışverişi sonrasında çıkacak olumlu görüş ve destekle belirleyeceğimiz yol haritasıyla inşaat faaliyetlerinin hız kazanmasını sağlamaktır. Çünkü bu projenin kapasitesi bir derneğin yapabileceği gücün çok üzerindedir. Bu iş artık hepimizin bir işi, hepimizin elimizi taşın altına sokacağımız bir zaruret haline gelmiştir.

Bilindiği üzere devlet huzurevi yapmıyor, ama bizler elimizden gelen yardım neyse yapacağız. Burada olan arkadaşlarımıza söz vererek görüşlerini, önerilerini dinleyeceğiz. Daha sonra da bu görüş ve öneriler doğrultusunda kararlar alacağız. Bu derneğin kuruluşunda, bu günkü haline gelene kadar kimin emeği varsa hepsine teşekkür ediyorum. Tabii ki bundan sonra da verilecek her desteğe şimdiden teşekkür ediyorum. Allah yardımcımız olsun.” ifadelerinde bulundu.

Boyabat Huzurevi Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ziya Yılmaz, inşaatın istenilen hızla ilerleyememesine değinirken ” İnşaatın başlamasıyla bir kata 85 ton demir, 750 m3 beton gidiyor, artı işçilik gideri var. Ufak tefek paralar geliyor ama inşaatın akışı durduğu için gelen yardımlarda durdu. Oda alanlar da inşaat yürümüyor diye taahhüt ettikleri paraları ödemiyorlar. Yardımlar gelmediği için inşaat ta askıda duruyor. Eğer 85 ton demir ve 750 ton betonu sağlama alırsak inşaata devam edebiliriz. Ancak huzurevinin toplam 45 odasından sadece 12 tanesi satın alındı. Geri kalan 33 odayı da alacak hayırsever bulmamız lazım ki inşaat duraksamadan devam edebilsin.

Tabii ki bunlar da yeterli değil. Kaymakam beyin, belediye başkanımızın yardımları, yeni hayırsever vatandaşlarımızın bağışları ve yazın köylerimize gelecek yazlıkçılarımızla, dernek yöneticilerimizle diyalog içine girerek gurbetteki durumu iyi olan iş adamlarımızdan alacağımız desteklerle inşaatı tamamlamanın gayreti içinde olacağız. Bu yardımları toplayabilmemiz için de biraz önce belirttiğim gibi kaymakam beyin ve belediye başkanımızın desteklerine ihtiyacımız var.” ifadelerinde bulundu.

Daha sonra söz alan Belediye Başkanı Şefik Çakıcı konuşmasında ”Arkadaşlar, bizler Boyabat’ta doğduk, Boyabat’ta büyüyoruz, Boyabat’ta da öleceğiz. Ne Boyabat dışında, ne de başka ülkede gideceğimiz yer yok. Bizim ilçemize, milletimize, bayrağımıza ve devletimize karşı sorumluluklarımız var. Bunun yanında da birbirimize karşı sorumluluklarımız var. Şu an mezarlıklarda yatan ecdadımız var. Bir de doğmamış nesil var. Bizim mezarlıklarda yatan ecdadımıza da doğmamış neslimize karşı sorumluluklarımız var. Mezarlıklarda yatanlara karşı sorumluluklarımız, onların bizlere bıraktıkları değerlere sahip çıkmak, korumak. Yeni nesillere de bu değerleri sunmak gibi görevlerimiz var.

Biliyoruz ki dünyayı büyük düşünenler yönetiyor. Güçlüler hep büyük düşünenlerdir. Ben her yerde Boyabat insanının güçlü olduğunu, fedakar ve cefakar olduğunu, çalışkan olduğunu her yerde söyledim. Bunu dilimden değil kalbimden, yüreğimden inanarak söyledim. Boyabat’a yurdun her köşesinden camiye yardım diye para toplamaya gelenler var. Ama bir Boyabatlı dışarıya camiye yardım için gitmemiştir. Boyabatlı sadece Boyabat’ın değerlerine değil, Boyabat dışındaki değerlere de para vererek bir şekilde sahip çıkıyor.

Boyabat yine büyük düşünmüş ve bir huzurevi yapalım demiş. Bunun önde gelenlerine özellikle teşekkür ediyorum. Onlardan Allah razı olsun. Bu huzurevi inşaatı kolay bir iş değil. Sadece dernek yönetimi bu işin üstesinden gelemez. Bizler hepimiz sanki dernek yöneticisiymiş gibi sorumluluk alırsak bu işi başarırız. Boyabat’ın çalışkanlığının yanında inşallah dışarıdan huzurevine geleceklere de misafirperverliğimizi gösteririz.

Tarih bu huzurevine bir tuğla koyanı dahi yazacaktır. Oraya gelen herkesin teşekkürünü, duasını alacaksınız. Bu anlamda Boyabat Belediyesi sizlerin belediyesi olarak 50 ton demiri sizlerin adına taahhüt ediyorum. Şartım şu ki demin dediğim gibi buradaki herkes derneğin bir üyesi gibi çalışırsa biz bu işi başarırız. Tabii ki herkes ‘bir gün ben de oraya gidebilirim’ düşüncesiyle hareket ederse daha erken bitireceğimize inanıyorum.” ifadelerinde bulundu.

Daha sonra salonda bulunan oda başkanları, stk temsilcileri ve diğer davetlilerin yapacakları bağışlar, görüş ve önerileri dinlenerek değerlendirildi.

Toplantı, alınan taahhütlerin, önerilerin ileriki bir tarihte yapılacak toplantıda değerlendirilmesi kararıyla sona erdi.

Kaynak: Boyabat Haber Gazetesi.com - Davut Koçyiğit

Facebook'ta Paylaş
4. Yorum: huzur 17 01 2018 19:41
bayağı huzurlu bir ortam. o masadakiler o kadar çok huzurlandılar ki anlatamam. tabi onların huzur alıp yüzleri gülünce tüm şehir huzurlandık ve şehirde ki bütün evler sayenizde huzur evi oldular.
ya arkadaşlar huzur evi toplantısı bu israf kokan masada mı olmalıydı? yetmedimi o otelciye sağladığınız rastlar? doyuramadınız mı daha?
eyyy! şefik!! ahirette bu memleketin iki eli yakandadır bilesin.
huzur evi şaşaa ile değil yürek ile yapılır ve bu belediyelerin desteğiyle olan bir gönül işidir.

3. Yorum: usta 17 01 2018 04:30
bu sofranın etrafında olmanın bi bedeli olmalı..herkim varsa bu masada esnaf memur bürokrat versinler 50.000 tl kişi başı hemen o bina yapılır...yemek masalarında oturup resim karesinde bulunmakla bu işler olmaz...

2. Yorum: haktanyana 16 01 2018 01:22
boyabat da bir sürü tuğla fabrikası var geri kalanları saymıyorum bıle devlet fabrikacıya teşfik verir sigorta destegi verir kdv ötv ve vergi indirimi verir .birazda da fabrıkacılar ellerini ceblerine atsınlarda bir hayra ortak olsunlar haram yemezler ama işçi hakkı da yemezler inş.bu arada bir cuma namazı sonrası diyanet vakfı için toplanıldıgı gibi huzur evi içinde toplansın zahmet olmazsa

1. Yorum: vatandaş 15 01 2018 19:19
o temel atma töreninde mehmet ersoy yokmuydu niye onun adını yazmadınız? başkan belediyeden 50 ton değilde cebinden 10 ton verseydi daha makbul olmazmıydı?


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Nisan ayı ziyaretci sayısı:

367886


Tasarım:DtGaNi