Yayın Tarihi:17 08 2019 21:09(48161)

İlçemizdeki Tuğla ve Kiremit Fabrikaları Neden Kapalı?

İlçemizdeki28 işletmeden 20 tanesi kapalı 8 taneside
yarı kapasiteçalışıyormuş. Nedeni ekonomi mi?

İlki1968 yılında kurulan (Çelik Toprak Sanayi) toprak fabrikasıserüveni 1980'lere kadar devam etmiştir. Bu süre zarfındailçemizde 30 üstü tuğla fabrikası kurulmuş olup günümüzekadar bunlardan 5-6 tanesi çalışmaz hale gelmiştir. Yaniilçemizde 51 yıldır Tuğla ve Kiremit üretilmektedir. Bunun yanısırada Boyabat ekonomisine büyük katkı sağlamıştır. 2000işçiye istihdam sağlayan bu fabrikalar günlük 200 aracada işimkanı sağlamaktaydı. Rahmetli Turgut Özal hükümeti dönemindede altın çağını yaşamıştır. Günümüze kadar bu işletmelerher sezon tam kapasite çalışırken 2019 sezonunda niçinfaaliyetlere son vermiştir.

Bensokak röportajlarını takip eden bir izleyiciyim. Genelde buvideoları biraz stres atmak birazda deşarj olmak için izlerim.Bazı vatandaşların verdikleri cevaplar o kadar enteresan ki…

Örnek….

Bizeskileride gördük. Yağ mazot kuyruğunu unutmadık. Baksanıza şumetrolara baksanıza yollara. Ülkede huzur var, eskiden rahatlıklagezebiliyormuyduk…..

Meselabu söze gülmekten karnıma kramp giriyor. 50 yıl öncesini ilegünümüzü mukayese etmek kadar aptallık ne olabilir ki. Bu kişidünyayı takip etse bunları söylemez. 60-70 yıl öncesi bir tünelelle açılırken şimdi ise iş makinaları ile açılıyor. Bumakinaları yapanlarda elbetki bizler değiliz. İkinci şıkka gelinceşimdiki yollar yüzyıl önce ne işe yarardı söylermisiniz?Unutmayın her yılın şartlarına göre bu ülkede yol ve metroyapıldı. İlk boğaz köprüsü 1973 yılında yapılmıştır.Günümüzdeki hükümetin sata sata bitiremediği fabrikaları bizeskileride gördük dediğiniz hükümetler yapmıştır.

Yağmazot kuyuğuna gelince 45. yılını birkaç gün önce kutladığımızKıbrıs Savaşı neticesinde (Yani bir avuç insanın kutladığı) gelişmiştir. Gurur duyacağımız bir tabloyu günümüzde bazıinsanlar ağzına sakız yapıyor. Bir savaş neticesinde toprakkazanıyorsun, bu zaferi hazmedemeyen ABD sana ambargo uyguluyor ve buambargoya direnen bir hükümet…. 1974 de ki hükümeti eleştirenkişiler seçim öncesinde kurulan hıyar çadırlarına da alkıştutuyor.

Ayrıcaöve öve bitiremediğiniz Adnan Menderes’in ABD’ye ülkemizdeaçtırdığı üstleride beğenmediğiniz eski hükümetler kapattı.

Huzurkonusuna gelince…….Hamile kadının aracının önünü keserekdarp eden B….... kardeşler sadece bir örnek..Gün olmuyor kikadın çinayeti işlenmesin. Kapkaç ve soygun hayatımızın birparçası sanki. Olaya karışan binlerce Suriyeli…..

Örnek….

Adam70 yaşında, konuşmaları o kadar enteresanki. CHP döneminde bana Kuran-ı Kerim okutmadılar. 1950 yılından beri iktidar olamayan bir CHPnasıl olurda sana Kuran-ı Kerim okutmamış anlamış değilim. Demekki bukişi 1 yaşındayken Kuran-ı Kerim okumaya gitmiş. Yuh be…..

Örnek…

Muhabirsoruyor… Türkiye F 35'lere karşıt F 40 üretecekmiş bu konuda nediyorsunuz…………. Karşısındaki kişi…...Biz güçlüdevletiz tabi yaparız. 15 Temmuz gecesi millet göstardi gücünü………10-20 TL’lik USB Flash Belleği yapamayan bir ülke F 40üretecekmiş. İşte benim ülkemin insanı…

Gelelimana konuya…

İlçemizde51 yıldır tam kapasite çalışan toprak sanayi 2019 sezonundaniçin fabrikalara kilit vurdu. AKP Hükümetini boykot için olamazherhalde. Yoksa işletme sahipleri bu sezonda tatil mi yapalımdediler. Yok yok bunlar olamaz. İşçilerin bir yıllık maaşlarınıverelim bu sezonda onlar tatil yapsın demiş olabilirler…. Bence enmantıklısı Boyabat toprağına kıyamamış olabilirler. Çünküher yıl toprak kaybı yaşıyoruz. Bu nedenle artık bu işe sonverelim demiş olabilirler. Yoksa tek neden ekonomi mi? Veyabunlardan farklı bir neden mi?

Evet...

AKPHükümetini öve öve bitiremiyenler, yere göğe sığdıramayanlar,eski hükümetleri yerenler… Yukarıdaki şıklardan hangisidoğru……

Birdeşu önemli konuya temas etmek istiyorum

2000yılında Bağ-Kur emeklisi aldığı maaş ile sadece 100 Dolaralabiliyordu. Günümüzde ise Bağ-Kur emeklisi aldığı maaş ile325 Dolar alabiliyor. İşin püf noktası 2000 yılında maaşı ile100 Dolar alabilirken günümüzdeki insanlar kadar açlıkçığırtkanlığı yapmıyordu. Hıyar kuyrukları oluşmuyordu.Birde günümüze bakalım. 100 Dolara kiralık ev bulamıyoruz. Peki100 Dolara 2000 yılında insanlar nasıl geçiniyordu. Ayrıca ogünlerde günümüzdeki kadar gıda ve diğer yardımlaryapılmıyordu.

Eybiz eskileride gördük diyenler. Günümüzde Bağ-Kur emeklisimaaşı ile 325 Dolar alıyor ama açız diye bağırıyor ve hıyarkuyrukları oluşturuyor. Çözemedim bu işi anlatın ki bizlerdeanlayalım. Eğer günümüzde halktan alınan vergiler SayınDemirel ve Ecevit döneminde alınmış olsaydı inanın bu ülkeyiuçururlardı. Ruhları şad, mekanları cennet olsun.

BEREN

Facebook'ta Paylaş
6. Yorum: aydın 28 08 2019 18:26
bu başımızdaki badem bıyıklılarla bu ekonomi çözülmez.

5. Yorum: gökbörü 27 08 2019 16:00
inşaat sektörü patladı ne yapacak tuğla üretıp süs diyemı saklıycak stoklarında , altın çağı turgut özal dönemınde değil 2007-2015 arasında rte zamanında yaşadı inşaatçılar tuğlacılar çok kazandılar şimdi sefa zamanı olay bu !!!!!!!!!!!!

4. Yorum: gurbetteki boyabatlı 26 08 2019 23:01
merhabalar, boyabatımızda malesef bir vizyonsuzluk var, 1970lerde yaşayan insanlar daha vizyon sahibi insanlarmış, o dönemde fabrika kurup bi sürü insana ekmek vermişler. son yıllarda ufak tefek şeyleri bi kenara bırakırsak boyabatta üretim adına çivi çakılmamıştır. ayrıca yukarıdaki yazıya katılıyorum, insnalar fakirleşti ve teknoloji saklıyo bu fakirleşmeyi kimse farkında değil.

3. Yorum: istanbuldan boyabatlı 26 08 2019 19:06
sevgili boyabatın yöneticileri huzur evinin sorunu neyse bir türlü çözemediler inşaat öylece duruyor yazıklar olsun bugüne kadar çoktan bitmişti ve ihtiyaç sahipleri orada barınıyor olacaktı.

2. Yorum: kumluklu niyazi 26 08 2019 18:58
boyabatlarda ekonomi nanay gibi dostlar. tuğla fabrikalarıda kapalıysa bu çark nasıl dönecek ?

1. Yorum: ortaçarşı 26 08 2019 15:13
nazif usta doğru söyledi katılıyorum


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut

Bu Kez Algı Değil Hakikat Kazanacak Gibi……


Siyaset Kazanı Yerel Seçim 2 - Mart 2024


Yabancıların Gözüyle


2024 - 1445 Ramazan İmsakiyesi


Şafak Akça yazdı: Ayrıştırılan eğitim, farklılaştırılan gençler


Boyabat Gazetesi Berat Kandili Mesajı


Boyabat'ın 2023 yılı nüfusu belli oldu


Mutlu Yıllar


2023 Yılı Sinop Cumhurbaşkanlığı Sonuçları (14-28 Mayıs 2023)


Nasıl bir belediye isteniyor?


Hisar Tuğla Eleman Aranıyor İlanı


Burası Boyabat Göreceğiz!


Boyabat İYİ Parti İlçe Teşkilatı, Yeni Eğitim ve Öğretim Yılı Mesajı


AKP iktidarı, hangi ekonomik program hedefini tutturdu ki?


e-Seçim Sistemi


Türkiye'de, sosyal adalet gereği zamlar yapılıyor!


Vergi Bağlandı


Sallım Çorba


Bazı Haramlar -2


86 yıllık bir fotoğraf


Yılmaz Özdil şehit dedelerimizin dünyanın nerelerinde yattığını


Boyabat Ticaret ve Sanayi Odası Tanıtım Videosu


8-9 Şubat Boyabatta Kar Yağışından Görüntüler


5 bin - 30 bin TL'yi aşan faturaların GİB Portalından e-Arşiv olarak Düzenlenmesi


Müjde…. Hadi Hayırlı Olsun


Fevkaladenin Fevkinin de Fevkinde


Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mart ayı ziyaretci sayısı:

218753


Tasarım:DtGaNi