Yayın Tarihi:21 02 2020 21:41(2499)

Yere batsın sizin insanlığınız!

Sinop’ta trafik kazası geçirdikten sonra bir vatandaş tarafından okul arazisinin kullanılmayan bir bölümünde bakılan "Ada" isimli köpek ve kulübesi, Milli Eğitim Müdürlüğünün şikâyeti üzerine, İl İdare Kurulu tarafından polis zoruyla kaldırıldı.

Tokat'ın Turhal İlçesinde bir köpeğin okul sıralarında sevgi ile bakıldığı haberi içimizi ısıtmıştı. Sinop'ta yaralı bir köpeğin üstelik devlet tarafından yerinden edilmesi ise tarihe kara bir leke olarak geçti.

VALİ YARDIMCISI BU REZALETE OLUR VERDİ!

Sinop’ta yaşayan Nurten Tahmaz, bir yıl önce trafik kazası geçiren Ada isimli köpeği, Samsun’da tedavi ettirdikten sonra, evinin arkasında bulunan ve Şehit Ömer Can Açıkgöz Anadolu İmam Hatip Lisesinin arazisine ait kullanılm ayan bölümünde bakmaya başladı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü, söz konusu arazinin Şehit Ömer Can Açıkgöz Anadolu İmam Hatip Lisesine ait olduğunu, işgal yapıldığını belirterek, köpek ve kulübesinin oradan kaldırılmasını istedi. Bunun üzerine Sinop Valiliği İl İdare Kurulu Müdürlüğü, “İşgalin kaldırılmasına” hükmetti. Köpek ve kulübesi, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Arslan, polis ve diğer ilgililer tarafından kaldırıldı.

Sinop Sahipsiz Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği üyesi Esra Çakır; “ Hayvanı oradan zorla çıkardılar. Orası kullanılmayan bir alan ve telle örülüydü. Cumhurbaşkanımızın sokak hayvanlarına karşı ne kadar duyarlı olduğunu biliyoruz. Bir sokak hayvanı bir yeri nasıl işgal edebilir? Kullanılmayan bir yer. Sinop olarak hiç yakışmadı bu durum bize. Bir hayvansever olarak çok üzüldüm. Bir daha böyle bir şey yaşansın istemiyorum. Şuanda o hayvan için üzülüyorum. Sinop’ta ki hiçbir kuruma da bu yakışmadı. Bu haberin olduğuna bile üzülüyorum. Keşke böyle olmasaydı. Bizler sokak hayvanlarını kurtarmaya çalışırken, bugün çaresizce o hayvanı zorla oradan çıkardılar. Çok üzgünüm.” dedi.

Nurten Tahmaz ise; “ Köpeği biz bir buçuk yıl önce yaralı bulduk. Eşim o zaman Samsun’a getirdi oğlumla birlikte tedavi ettirdi. Dokuz ay Samsun’da kaldı. Biz gidip geldik, ilaçlarını aldık. Biraz iyileşince önce evde baktık çünkü ameliyatlıydı, elleri kırık olduğu için. Daha sonra da evimizin yan tarafında okulun kullanılmayan bir alanı vardı. Orada bakalım istedik. Sonra şikâyet geldi, köpeğin orayı işgal ettiğini söylediler. Bugün geldiler ve polis zoruyla kaldırdılar. Çok üzücü bir olay. Yapılan olay yanlış. Yaralı bir köpeği neye dayanarak kaldırdılar anlamış değilim.” dedi.

Öte yandan İl İdare Kurulunun Kararında da belirtildiği gibi, emiyet tedbiri almak için görevlendirilen polis memurlarının kulubeyi taşıması ve çekim yapmak isteyen basın mensuplarına karşı yaptıkları çıkış dikkatlerden kaçmadı. Bir polis memuru görevini yapan gazeteciye; "Beni izinsiz çekemezsin, seni mahkemeye veririm" dediği görüldü.

Tokat'ın Turhal İlçesinde bir köpeğin okul sıralarında sevgi ile bakıldığı haberi içimizi ısıtmıştı.

Sinop'ta yaralı bir köpeğin üstelik devlet tarafından yerinden edilmesi ise tarihe kara bir leke olarak geçti.

Utanç verici o anları haberin altta bulunan videosundan izleyebilirsiniz.

HABER VİDEOSU

Kaynak: Ajanssinop.com

Facebook'ta Paylaş

Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mart ayı ziyaretci sayısı:

219747


Tasarım:DtGaNi