Yayın Tarihi:24 02 2020 02:09(2695)

Hanönü’nde 125 Kişi, Arkadaşlarına Destek Amaçlı Greve Başladı

Hanönü’nde faaliyet gösteren özel bir bakır madeni işletmesinde çalışan işçiler, işten çıkarılan arkadaşlarına destek amacıyla grev kararı aldı.

Bir süredir faaliyet gösteren bakır madeninde taşeron firma bünyesinde çalışan işçilerden 9’unun işten çıkarılması üzerine gece vardiyasında çalışan 125 kişi, arkadaşlarına destek amacıyla greve başladı.

Jandarma ekipleri de güvenlik önlemi aldı

İşten çıkarılan işçiler adına bir konuşma yapan Kadir Acar, dün akşam şirketin bir görevlisinin kendileriyle çalışmak istemediğini söylediğini iddia etti.

İşçilerden aralarında Boyabatlı 9 kişinin işten çıkarıldığını anlatan Acar, “Bizlere neden işten çıkarıldığımıza dair herhangi bir açıklama yapılmadı. Sadece şirket müdürünün bizlerle çalışmak istemediğini beyan ettiler. İşletmede dün akşam meydana gelen kavgada işten çıkarılan kişilerin yer almadığı görülmüştür. Bize hak etmediğimiz bir davranışta bulunuldu. Bu olay çözülene kadar grevimiz devam edecek, şantiyenin önünden ayrılmayacağız.” dedi.

Kaynak: Boyabat Haber Gazetesi.com - Ezgi FM

Facebook'ta Paylaş

Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mart ayı ziyaretci sayısı:

215509


Tasarım:DtGaNi