Yayın Tarihi:30 07 2020 22:03(27519)

Hayatımdan Bir Kesit ve Bugünlere Dair

-Yıl 1979 İstanbul Haydarpaşa Lisesi yatılı kısmı kapatılınca naklimiz Samsun 50.Yıl lisesine yapıldı.Orda Ortaokul kısmı 3.sınıf öğrencisiyim.Yaşım 14.O yıllarda ortalık toz duman

-Orada İlahıyat fakültesinde okuyan memleketten hemşehrim bir abi hafta sonu beni öğrenci evlerine davet etti.Tabi gittik.Evde 4 kişi kalıyor 3 İlahıyat öğrencisi ve bir mühendislik.Hepsi milli görüş mensubu yani Erbakancı benim herkesin fikrine saygım var anlatmak istediğim başka bişey.

O yıllarda cüze başladım alfabeyi öğrendim geliştirip bi ben müsait olduğunuzda hafta sonları geleyim sizde bana Kuranı Kerim okumayı öğreneyim dedim.Tamam dediler.

-Bir kaç haftadır devam ediyorum tam o günlerden birinde onların içinden biri bana şu nifak dolu soruyu sordu; Süleyman Türkmüsün ? Müslümanmısın ? Tabi bir bocalama oldu çocuk sayılırız o anki aklımla ''Abi o nasıl oluyor ikiside aynı değilmi biz sadece müslüman var gavur var biliyoruz o kadarını bilemiyorum'' dedim.Tabi bilgim olsa ''Tanrı dağı kadar Türk Hıra dağı kadar Müslümanız'' der konuyu kapatırdım.

-Sonraki hafta siyasi mevzu açıldı.İçlerinden biri ''Okulda sağcımı çok gominislermi''(onun ifadesiye) diye sordu .

Bende abi ben daha çok bilmiyorum ama Türkeşçiler çok yani ülkücüler dedim.o zaman bana ömrümde unutamadığım şu sözleri söyledi '' Süleyman bak abisi gominis ol solcu ol ateist ol ne olursan ol ama ülkücülerden Türkeşçilerden uzak dur ötekiler iflah olur onlar asla olmaz sakın ha' diye 5 veya 6 kez tekrarladı.

Bende ''Abi niye öylediyorsunuz hepsi iyi abiler bize karışmıyorlar iyi insanlar sahip çıkıyorlar yardımcı oluyorlar pansiyonda her sabah namazını birlikte kılıyoruz.Bize öncelikle insan olmayı büyüklere saygıyı adabı vatan millet bayrak sevgisini öğretmeye çalışıyorlar'' dedim.

-O ilk cevabı onlardan insan olmaz müslüman olmaz onlar en başta Allah bile demezler Allaha Tanrı derler dedi.Bende ''Abi ikisi aynı şey değilmi babannem köyde birine kızınca Aman Tangrım der yada güzel birine Tangrım ne güzel yaratmış der'' dedim .

Oda ''Sen onlardan uzak dur gerekirse başka okula diğer yatılı bir liseye falan kaydını alalım al onlardan seni kurtaralım onlardan hayır çıkmaz onlar ırkçı faşist kitapsız vs.'' bir sürü laf dedi.Ben ''hayır abi burdan memnunum'' deyince ''Bu o zehiri biraz içmiş tedavisi biraz zor ve zaman alır'' dedi.Tabi ben oraya ilk gidiş niyetimle daha çocuk yaşta 15 yaşında bir çocuğa ajitasyonu doğru bulmadım.Ha birde bunlar kendi aralarında konuşurken büyük dedelerimizin gazilerimizin anlatırken ağlayarak anlattıkları çok sevdikleri Mustafa Kemal Atatürk'ten ''kefere zındık kafir diye bahsederlerdi.Tabi bütün bunlar kafamı karıştırmıştı ne İstanbulda okuduğum ve yüzde yüz sol fraksiyonların hakimiyetindeki Haydarpaşa lisesinde nede ülkücülerin yeni hakim oldukları 50.Yıl Liseinde bu derece bir ajitasyona maruz kalmamıştım.

-Okula gelince çok sevdiğim ve okulun pansiyonun başkanları gibi olan lise son öğrencisi bana çok sahip çıkan Ladikli Aslan abime ve Çorumlu Osman abime bu konuyu açtım ve Aslan abi ''Süleyman o İngiliz aklı o fesat soruyu yani Türkmüsün Müslümanmısın diye soran soysuza Tanrı dağı kadar Türk Hıra dağı kadar Müslümanım deseydin ya'' dedi. Ve oraya çok gitmememi Kuranı Kerimi bu pansiyondada öğretecek hafız abilerin olduğunu söyledi ve gitsemde uyanık olmamı falan tavsiye etti.Bana Hüseyin Nihal ATSIZ hocanın Bozkurtların Ölümü ve Bozkurtların Dirilişi ile Deli Kurt romanlarını hediye etti. Ruh Adam romanı ağır gelir onu sonra oku dedi. İlk okudum romanlardır bu üçüdür.

-Bizzat yaşadığım bu anılarımdan sonra gelelim asıl anlatmak istediğim konuya yani biz bunların mazisinide biliriz.Bu siyasal islamcılarının Türk düşmanlığı eskidir ve onu açıkca ifade edemedikleri için bu nefretlerini fısta buldukçada Mustafa Kemal Atarürk üzerinden kusarlar.Her kesimle bu konuda yeri gelince ortak hareket ederler.Halende öyle olduklarını size kısaca şöyle bir şekilde bir örnekle izaha çalışayım tam başlamak üzere olan Musul ve Kerkük'ün kurtarılması harekatına şeyh sait isyanı ile engel olan ingiliz ajanı Şeyh Sait ile daha sonra Tunceli isyanını çıkaran devleti aylarca uğraştıran diğer ingiliz ve rus ajanı Seyit Rızanın (ha bunların her ikiside ne seyhdir ne seyittir oda ayrı) idam yıldönümlerinde sosyal medyada özellikle o gün Twitterde gündemde bir okuyun kim kiminle beraber diye bizzat görün ben yazmayım kendiniz görün.

-Yaşadıklarım anlattıklarım ve nerdeyse 55 yaşımın tecrübesiyle son zamanlarda olanlara inanın hiç şaşırmıyorum.Hani ne derlerya ''Biz sizin Cemaziyelevvelinizi biliriz! '' diye işte öyle

-Bugün dönüp baktığımda Allaha şükrediyorumki ve ne mutluyumki iyiki o yaşlarda ülkücü hareketle yani Türk milliyetçiliği fikri ile tanışmışım.O okuldaki abilerimden ve bize gene vatanı millet din bayrak ve Türklük bilincini öğreten öğretmenlerimizden vefat edenler varsa Allah'tan rahmet yaşayanlara Allahtan hayırlı uzun ömürler diliyorum.

''TANRI TÜRKÜ KORUSUN VE YÜCELTSİN''

"NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE"

Süleyman Demir

Facebook'ta Paylaş
3. Yorum: gokboru 01 08 2020 04:07
uc bın yıllık turk devlet geleneğinin son yansıması laik demokratik hukuk devletidir cumhuriyettir bunu değiştirmeye kalkanlar bedelini ağır öder kimsenin şüphesi olmasın.

2. Yorum: gokboru 01 08 2020 03:55
en buyuk turk ataturkumuzdur ona laf eden uzatan ya turk degildir ya da rejimle sıkıntısı olanlardır komprador ajandır bu devran elbet donecek ikıyuz yıllık modernleşme çabamız uc beş islamcı hılafetcı hayalpereste kurban vermeyecek turk devleti bayramınız kutlu olsun tanrı türk'ü daima korusun ve yüceltsin. derın syg.

1. Yorum: emre 31 07 2020 07:59
türk göğe bakarken arap puta tapardı.


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut

Bu Kez Algı Değil Hakikat Kazanacak Gibi……


Siyaset Kazanı Yerel Seçim 2 - Mart 2024


Yabancıların Gözüyle


2024 - 1445 Ramazan İmsakiyesi


Şafak Akça yazdı: Ayrıştırılan eğitim, farklılaştırılan gençler


Boyabat Gazetesi Berat Kandili Mesajı


Boyabat'ın 2023 yılı nüfusu belli oldu


Mutlu Yıllar


2023 Yılı Sinop Cumhurbaşkanlığı Sonuçları (14-28 Mayıs 2023)


Nasıl bir belediye isteniyor?


Hisar Tuğla Eleman Aranıyor İlanı


Burası Boyabat Göreceğiz!


Boyabat İYİ Parti İlçe Teşkilatı, Yeni Eğitim ve Öğretim Yılı Mesajı


AKP iktidarı, hangi ekonomik program hedefini tutturdu ki?


e-Seçim Sistemi


Türkiye'de, sosyal adalet gereği zamlar yapılıyor!


Vergi Bağlandı


Sallım Çorba


Bazı Haramlar -2


86 yıllık bir fotoğraf


Yılmaz Özdil şehit dedelerimizin dünyanın nerelerinde yattığını


Boyabat Ticaret ve Sanayi Odası Tanıtım Videosu


8-9 Şubat Boyabatta Kar Yağışından Görüntüler


5 bin - 30 bin TL'yi aşan faturaların GİB Portalından e-Arşiv olarak Düzenlenmesi


Müjde…. Hadi Hayırlı Olsun


Fevkaladenin Fevkinin de Fevkinde


Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mart ayı ziyaretci sayısı:

215289


Tasarım:DtGaNi