Yayın Tarihi:22 06 2023 11:36(844)

Verilen sözler tutuluyor (mu) !

AK Parti Genel Başkanı ve 13.Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, 14 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri’nin ardından ikinci tura kalan ve 28 Mayıs 2023’te tekrarlanan Cumhurbaşkanlığı Seçimi’nin sonuçlarının alındığı akşam hem İstanbul Kısıklı’da, hem de Ankara Beştepe’de toplanan vatandaşlara yönelik yaptığı “balkon” konuşmasında, halka ne söz verdilerse onları yerine getirmek için gündüz gece demeden çalışacaklarını söylemişti.

TBMM’nin açılması, 28. dönem milletvekillerinin ve cumhurbaşkanının yemin etmesi, Meclis Başkanı, Başkanvekilleri, Grup Başkanı, Grup Başkanvekilleri, İdare Amirlerinin belirlenmesi, yeni kabine üyelerinin ve milletvekili seçilen eski bakanların yemin etmesiyle işe koyulan AK Parti öncelikli olarak asgari ücret görüşmelerini gündemine aldı dün itibariyle belirlenen güncel rakamı açıkladı. Net 11 bin 402 TL. açıklanan asgari ücret 1 Temmuz’dan itibaren geçerli olacak.

Bir önceki dönemin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin mayıs ayında yaptığı açıklamada asgari ücretin 500 dolar bazında olacağını ifade etmiş, katıldığı bir canlı yayında da "Cumhuriyet tarihinde dolar bazında 455 doların üzerinde en yüksek seviyeye çıkaran bir düzenlemeyi Ocak ayında yaptık. Temmuzda da aynısını yapacağız. Aşağı yukarı 500 dolar bazında bir oran olacak. Çalışmalarımız hazır" demişti. Onun için açıklanan yeni asgari ücret rakamı gündemi yakından takip edenler için sürpriz olmadı.

Çalışanlar yeni rakamı olumlu karşıladı, ekonomik şartlar gözönüne alınarak yapılan artış nedeniyle seçim öncesinde verdiği sözü tutan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür ettiler. Yalnız bir de beklentileri vardı ki ona bizlerin de katılmaması imkânsız. Marketlerde gıda fiyatlarının yazılı olduğu etiketlerin sık aralıklarla rakamların yukarıya doğru giderek değiştirilmemesi, alım gücünün zayıflatılmaması.

Sıra çalışan memurlarla emeklilerin 1 Temmuz’dan itibaren geçerli olacak yeni aylıklarının belirlenmesinde. Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde en düşük memur maaşının 22 bin TL. olacağı müjdesi verilmişti biliyorsunuz.

Yine önceki dönemin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, katıldığı Memur-Sen Konfederasyonu 7. Olağan Genel Kurulunda yaptığı "3600 ek göstergeyi, birinci dereceye gelen bütün çalışanların müktesep hakkı olarak düzenlememiz gerekir. Bu konuda kanun teklifimiz hazır." ifadelerini kullanmıştı. Hatta “Meclis’in gündeminde yer alacak ilk tekliflerden birisi bu olacak.” sözünü vermişti.

Verilen sözlerin tutulacağı hâkim halkımızda. Ancak zamlı Temmuz maaşlarıyla birlikte birinci dereceye yükselmiş bütün çalışanlara 3600 ek gösterge de verilecek mi bilemiyoruz. Bu konu sanki yılsonuna bırakılacakmış gibi geliyor bize. Umarız böyle bir gecikmeye mahal vermezler.

Hazır olduğu söylenen kanun teklifinin biran evvel Meclis’e getirilmesi, ilave olarak da 6. Dönem Toplu Sözleşme gereği yüzde 6 artış ve enflasyon farkının da maaşlara eklenmesi…

Piyasaların gözü kulağı bugün açıklanacak faiz kararında. Ekonomistler faiz artırımının 1075 baz puan seviyesinde olmasının yüksek bir ihtimal olduğunu söylüyorlar.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMM) Başkanı Hafize Gaye Erkan başkanlığında ilk kez toplanacak Para Politikası Kurulu’nun (PPK) yeni alacağı faiz kararı merak edilmiyor değil.

Tüm gözlerin çevrildiği toplantıda alınacak yeni karar için bugüne kadar çok şeyler konuşuldu. Yüzde 8,5 olan politika faizinin yüzde 19,25’e çıkarılacağı yönünde fikir birliği oluşmuş gibi.

Biz de çaldık göle bir maya, tutup tutmadığını bugün saat 14.00’da öğreneceğiz inşallah.

*****

Mart 2024’te yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimlerinin Eylül ayıyla birlikte medyada ve siyasi partilerde konuşulmaya başlanacağını sanıyordum. Yanıldım maalesef. Kısıklı’daki konuşmasında Erdoğan 2024 yılında gerçekleşecek yerel seçimlere de değinmiş ve şöyle bir çağrıda bulunmuştu: "Şimdi önümüzde 2024 var. 2024'te Üsküdar'ı da, İstanbul'u da yerel seçimlerde kazanmaya hazır mıyız? Öyleyse durmak yok, çok çalışacağız."

Bir sonraki yazımızda Mahalli İdareler Genel Seçimlerine dair gelişmeleri gündemimize alacağız.

Facebook'ta Paylaş

Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut

Öncelik ekonomide


İhanete Hazır Olun…


Hisar Tuğla Eleman Aranıyor İlanı


Vatan Haini Olamaz


2024 Boyabat Yerel Seçim Sonuçları (31 Mart 2024)


Siyaset Kazanı Yerel Seçim 4- Mart 2024


2024 - 1445 Ramazan İmsakiyesi


Şafak Akça yazdı: Ayrıştırılan eğitim, farklılaştırılan gençler


Boyabat Gazetesi Berat Kandili Mesajı


Boyabat'ın 2023 yılı nüfusu belli oldu


Mutlu Yıllar


Burası Boyabat Göreceğiz!


Boyabat İYİ Parti İlçe Teşkilatı, Yeni Eğitim ve Öğretim Yılı Mesajı


AKP iktidarı, hangi ekonomik program hedefini tutturdu ki?


e-Seçim Sistemi


Türkiye'de, sosyal adalet gereği zamlar yapılıyor!


Vergi Bağlandı


Sallım Çorba


Bazı Haramlar -2


86 yıllık bir fotoğraf


Yılmaz Özdil şehit dedelerimizin dünyanın nerelerinde yattığını


Boyabat Ticaret ve Sanayi Odası Tanıtım Videosu


8-9 Şubat Boyabatta Kar Yağışından Görüntüler


5 bin - 30 bin TL'yi aşan faturaların GİB Portalından e-Arşiv olarak Düzenlenmesi


Müjde…. Hadi Hayırlı Olsun


Fevkaladenin Fevkinin de Fevkinde


Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Nisan ayı ziyaretci sayısı:

377974


Tasarım:DtGaNi