Yayın Tarihi:07 08 2023 13:48(1365)

Bilmek yeterli mi?

Vatandaşlarımızın asıl gündemi “seçim değil, geçim” dedik, bazı okurlarımızı inandıramadık nedense. Olsun; biz yine de gördüklerimizi, duyduklarımızı, hissettiklerimizi burada aktarmaya devam edelim.

Bazıları görmek istemese de yaşanan ekonomik sorunlar gündelik hayatı olumsuz etkiliyor. İnsanlarımız sıkıntı içerisinde olmalı ki daha dün Ankara’da bir grup vatandaş açlığı, yoksulluğu ve hayat pahalılığını protesto etti, hükümetin ekonomi politikalarını eleştirdi.

Vatandaşın derdinin bilinmesi yeterli olmuyor artık. İhtiyaçların karşılanması, sıkıntıların giderilmesi, sorunların çözüme kavuşturulması en büyük beklendi.

Geldiğimiz noktada sorunların bilinmesinin yanında çözüm odaklı nelerin yapıldığının bilgisini aktarmak, karşılıklı hasbihal etmek, dertleşmek mühim hale geldi.

Kişileri isim üzerinde tartışmanın bir anlamı yok. Önemli olan içinde bulunulan hâl ve gidişattır.

Yöneticilerin doğası gereği unuttukları, eksik bıraktıkları iş ve işlemler olabilir. Ancak bilerek ve isteyerek yaptıkları, bile bile ihmal ettikleri bambaşka bir şey.

Sorumluluğunun farkında olan yöneticiler ihtiyaçların karşılanmasında ellerindeki imkânları plan ve programları aciliyet gerektiren mevcut durumu göz önünde bulundurarak kullanmayı görev bilirler. İstişareyi ve ortak akılı yabana atmazlar…

Halkı memnun etmenin ön koşulu; vatandaşın gündemindeki istek, şikâyet, beklenti ve ihtiyaçların karşılanmasıdır.

Gündemi takip edenler bilirler: Yerel seçim takvimi geriye doğru işlemeye başladı.

Seçime girecek partilerin belediyeleri kazanmak üzere stratejilerini belirlemeleri ve adaylarını ona göre tespit etmeleri olmazsa olmazın bir parçası.

Her parti ister ki belirledikleri adaylar kitleleri ardından sürüklesin. Mevcut oylarına oy katsın.

AK Parti, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), İYİ Parti, Saadet ve diğerleri ellerindeki belediyeleri doğal olarak kaybetmek istemeyeceklerdir.

Belediyeleri ellerinde tutmak, yeniden seçimi kazanmak için de yapılacaklar bellidir.

İşte burada gelinen noktaya, mevcut duruma, söylentilere ve geleceğe dair eğilimlere dikkat edilmesi, odaklanılması kaçırılmaz bir hâl alıyor…

Siyasi partiler belediye başkan adayları üzerinde çalışmalara şimdiden start vermiş durumda… İktidar partisi bakanlardan milletvekillerine, il başkanlarından mahalle temsilcilerine varıncaya kadar herkesi sahaya yönlendiriyor. Halkın nabzını tutacak anlaşılan.

Adaylığa niyetlenmiş olanlar da kapıyı aralamış dışarıda olup biteni gözlüyor. Orta yere ha çıktı, ha çıkacak. “Falan partiden aday adayıyım” diyenler de var bildik isimlerden.

Davasına sâdık Sağlıkçı Şükrü Kaya beyefendi yine MHP’den Boyabat Belediye Başkanlığına aday adayı olduğunu sosyal medya hesabı üzerinden ilk açıklayan isim. Aday gösterilmesi halinde seçim sürecinde tecrübesini konuşturacak. Her akşam bir yerde gruplar halinde arkadaş buluşmalarını gerçekleştiriyor.

Saraydüzü Belediye Başkanlığı için AK Parti’den aday olacağını uzun bir süredir işittiğim Gazeteci Turan Aslan beyefendi aynı zamanda meslektaşımız biliyorsunuz. Ciddiyetle çalışmalarını sürdürüyor. Halktan biri olarak gündüz gece demeden vatandaşlarla birlikte… Son zamanlarda kulis faaliyetlerini arttırmış durumda. Adaylığının hayırlı olmasını dileyenlerin sayısı giderek çoğalıyor.

Durağan Belediye Başkanlığı için Yeniden Refah Partisi’nden (YRF) aday olacağını öğrendiğim Kamu Yöneticisi İbrahim Irmak beyefendi ise yerelde yapmayı düşündüğü projelerini tanıtmaya başladı.

Her daim Durağan ve Durağanlılar’ın yanında olduğunu söyleyen Necmettin Ermiş beyefendi AK Parti’den belediye başkanlığına bir kez daha aday adayı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ndeki deneyimini burada bankan olarak icra etmek istiyor. Ermiş, deyim yerindeyse tam bir Durağan sevdalısı.

Kıymetli ağabeyimiz, iş insanı, eski Belediye Başkanı Hüseyin Yüksek beyefendi ise Gerze’de profesyonel bir seçim çalışmasının içerisine girmiş. Seçim otobüsü hazır… Her gün bir proje paylaşıyor Gerzeli hemşerileriyle…

Seçim günü yaklaştıkça aday adaylarının sayısı artacaktır. Biz de o isimleri fırsat buldukça sizlerle paylaşmayı sürdüreceğiz inşallah.

Facebook'ta Paylaş
4. Yorum: gökbörü 08 08 2023 13:46
nazım mavışın boyabat için elındekı tek silah coşar dır.onun harıcınde kı tum denklemler elınde patlar yerelıde verırse kı durağan da patladı kendı memleketı -siyası geleceği tartışmaya girer demedı demeyınvesselam.

3. Yorum: gökbörü 08 08 2023 13:44
sinop için uğur giresun aday olmalı -aslında bu donem vekıl olmalıydı partının sinopta ilk kurucularından bı donem cengız tokmak ve de uğur gıresun vekıllık yapmalılardı-3 donem ne alaka vekıl için ve de ne yaptı hele bu donem oy deposu olan boyabata uğramıyor bıle -ha kazanırmı akp sinopta zor ama ugur bey gösterılmelı !!!!!!!!kurduğu ekıp hep başarızı oldu ve belaltı işlerle meşgul oldu nazım mavışın-kısacası başarız ve de bu donem vekıl olmamalıydı!!!!!!!!

2. Yorum: haktan 08 08 2023 13:18
boyabatta kımler aday ?başkan coşarın olmadığı her denklemde akp kaybedecek mhp ye gececek detaylı analıze gerek yok-bu kokuşmuş ortamda başkan coşar genel merkez ve halkın ıstedığı şekılde gelmıştı-bu şekılde devam etmelı şayet etmezse vekıl genel secım başarısızlıgına bır yenıusı nı ekler ve uztu çizilir !!!!!!!!!

1. Yorum: nur 07 08 2023 13:52
bilmek yetmez, daha çok şeyler duyacağız.
önümüzdeki günlerde daha çok şeyler göreceğiz
ertuğrul beyefendi; mutlu şehirden kim aday olacak?
merak ediyoruz.....


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut

Öncelik ekonomide


İhanete Hazır Olun…


Hisar Tuğla Eleman Aranıyor İlanı


Vatan Haini Olamaz


2024 Boyabat Yerel Seçim Sonuçları (31 Mart 2024)


Siyaset Kazanı Yerel Seçim 4- Mart 2024


2024 - 1445 Ramazan İmsakiyesi


Şafak Akça yazdı: Ayrıştırılan eğitim, farklılaştırılan gençler


Boyabat Gazetesi Berat Kandili Mesajı


Boyabat'ın 2023 yılı nüfusu belli oldu


Mutlu Yıllar


Burası Boyabat Göreceğiz!


Boyabat İYİ Parti İlçe Teşkilatı, Yeni Eğitim ve Öğretim Yılı Mesajı


AKP iktidarı, hangi ekonomik program hedefini tutturdu ki?


e-Seçim Sistemi


Türkiye'de, sosyal adalet gereği zamlar yapılıyor!


Vergi Bağlandı


Sallım Çorba


Bazı Haramlar -2


86 yıllık bir fotoğraf


Yılmaz Özdil şehit dedelerimizin dünyanın nerelerinde yattığını


Boyabat Ticaret ve Sanayi Odası Tanıtım Videosu


8-9 Şubat Boyabatta Kar Yağışından Görüntüler


5 bin - 30 bin TL'yi aşan faturaların GİB Portalından e-Arşiv olarak Düzenlenmesi


Müjde…. Hadi Hayırlı Olsun


Fevkaladenin Fevkinin de Fevkinde


Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Nisan ayı ziyaretci sayısı:

371609


Tasarım:DtGaNi