Yayın Tarihi:12 09 2023 20:00(1243)

Kulisler hareketli

Önce İYİ Parti Genel Başkanı Sayın Meral Akşener açıkladı, yerel seçimlere kendi logoları ve adaylarıyla birlikte gireceklerini. Sonra Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Sayın Mustafa Destici, ardından Yeniden Refah Partisi (YRP) Genel Başkanı Sayın Fatih Erbakan.

Yeşil Sol Parti de kendilerinin belirledikleri ya da parti tabanının belirleyeceği adaylarla seçime girecekler. Medyaya yansıyan bilgiler bu yönde.

Cumhur İttifakı içinde yer alan partiler her ne kadar kendi isim, logo ve adaylarla seçimlere gireceklerini açıklasalar da ittifakın ruhuna sadık kalacaklarını, üzerlerine düşen bir şey olacaksa elbette gereğini yerine getireceklerini altını çize çize söylüyorlar.

İttifak kapısını kapatmış gibi açıklamaları yorumlanan İYİ Parti’nin ittifak kapısını tamamen kapattığı söylenemez. Geçen zaman içinde göreceğiz.

Yukarıda isimlerini zikrettiğimiz partiler Türkiye’nin her bölgesinde her ilinde her ilçesinde her beldesinde kendi adaylarını çıkaracak şekilde hazırlıklarını sürdürüyorlar.

Belediye Başkanı aday adayları ayrı ayrı açıklama yaparak isimlerini duyurmaya başladı. İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Mansur Yavaş, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Tunç Soyer…

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener de katıldığı bir programda, yerel seçim için 'her yerde aday çıkaracağız' çıkışından hemen sonra İzmir'de adaylarının Sayın Ümit Özlale olacağını duyurdu.

Kulisler hareketli… Yeni bilgiler her geçen gün daha da bir çeşitleniyor…

Büyükşehirlerde bunlar olurken, daha önce yerelde, Boyabat AK Parti tarafında mevcut belediye başkanı Sayın Hüseyin Coşar'ın adından başka bir isim gündeme gelmediğini yazmıştık. Halen de öyle…

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) cenahında ise sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımlarda aday adayı olduğuna dair açıklamalarıyla dikkat çeken ve 2019 yılı yerel seçimlerinde partisi tarafından aday gösterilen Sayın Şükrü Kaya’dan bahsetmiştik. Şu sıralar kulislerde sıkça Mustafa Meftun Çağlar'ın ismi zikrediliyor. Konuşulanlara göre Sayın Çağlar, MHP'den Boyabat Belediye Başkan adayı gösterilecekmiş.

Boyabatlılar’ın sevdiği bir isim olan Çağlar, biliyorsunuz 1989 yılı yerel seçimlerinde Boyabat Belediye Başkanı seçilen, değerli büyüğümüz Sayın Abdullah Çağlar’ın oğlu.

7 Haziran 2015 Milletvekili Genel Seçimleri'nde Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) 25. Dönem MHP Sinop Milletvekili adayı olan Çağlar, 1992 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümünden İnşaat Mühendisi olarak mezun oldu.

Serbest müteahhitlik hizmetleri sonrası Boyabat Belediyesi’nde Fen İşleri Müdürlüğü, Kastamonu Devlet Su İşleri (DSİ) 23. Bölge Müdürlüğünde Mühendis, Şube Müdürü ve Bölge Müdür Yardımcısı, DSİ Kars 24. Bölge Müdürlüğü Bölge Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı. Şimdilerde Edirne'de DSİ 11. Bölge Müdürlüğü'nde Bölge Müdür Yardımcısı olarak çalışmaya devam ediyor.

Milliyetçi ve muhafazakâr kimliğiyle öne çıkan Çağlar, bu sefer, 2024 yerel seçimlerinde, “Boyabat’ın geleceği için bu dönem, bu yarışta ben de varım!” der mi?

Bu soruyu şunun için sordum: 2019 yılı yerel seçimleri öncesinde MHP’den aday olacağı yönünde sıkça ismi geçen Çağlar, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla aday olup olmayacağına dair kulis konuşmalarına açıklık getirmiş, içinde bulunduğu şartların adaylık için elverişli olmadığına vurgu yaparak son noktayı koymuştu.

Bizim de sevdiğimiz ve takdir ettiğimiz vatansever dava adamı Sayın Çağlar’ın bu yeni dönem için alacağı karar ne olursa olsun Cenab-ı Allah (CC) hayırlı eylesin.

Facebook'ta Paylaş
5. Yorum: alperen 21 09 2023 13:45
mhp boyabatta tek başına iş yapamaz. iyi parti iş görürmü mhp'den önde. boyabatlı eğer ikdidara göz kırpmasa, birde akp li şimdiki başkan değilde bir öncesi görevden alınan başkanı unutmadıysalar boyabatlı tercihini kanatimce iyi parti belediye seçimini kazanır mı? bence kazanır. bekleyip göreceğiz.

4. Yorum: ülkücü 15 09 2023 13:54
mhp belaltı olaya karışan şahısların adaylıgına muhtaç bı partı değil o kadar!!!!!!!!!!!

3. Yorum: hasan tahsin 13 09 2023 21:56
boyabat halkı belediyeciliğe değil iktidarda
hangi parti varsa ona oy veriyor. zaten aksi olsa boyabat'ta akp'li belediye başkanları icraatlarına bakıldığında seçilemezdi. bu arada mhp adayı olarak şefik çakıcı'yı görmek istiyoruz. yakışır.

2. Yorum: vıctoryyyyyyyyyy 13 09 2023 11:17
bakın arkadaşlar burda mhp değil iyi partı daha güçlü mhp ıyı partıde bırlşırse yada coşar harıcınde bırısı aday olur ve chp-iyi partı beraber olup -akpartıden oy koparsa ıyı partı adayı mıthat mor başkan olur -buda bı ıhtımal.

1. Yorum: gökbörü 13 09 2023 09:10
daha once de yorumladım -akp suankı başkanla girmedıkçe bu işi zora sokar-mhp ye geçer olay bu -herşeye rağmen akp alır ama zorlanabılır........


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut

Öncelik ekonomide


İhanete Hazır Olun…


Hisar Tuğla Eleman Aranıyor İlanı


Vatan Haini Olamaz


2024 Boyabat Yerel Seçim Sonuçları (31 Mart 2024)


Siyaset Kazanı Yerel Seçim 4- Mart 2024


2024 - 1445 Ramazan İmsakiyesi


Şafak Akça yazdı: Ayrıştırılan eğitim, farklılaştırılan gençler


Boyabat Gazetesi Berat Kandili Mesajı


Boyabat'ın 2023 yılı nüfusu belli oldu


Mutlu Yıllar


Burası Boyabat Göreceğiz!


Boyabat İYİ Parti İlçe Teşkilatı, Yeni Eğitim ve Öğretim Yılı Mesajı


AKP iktidarı, hangi ekonomik program hedefini tutturdu ki?


e-Seçim Sistemi


Türkiye'de, sosyal adalet gereği zamlar yapılıyor!


Vergi Bağlandı


Sallım Çorba


Bazı Haramlar -2


86 yıllık bir fotoğraf


Yılmaz Özdil şehit dedelerimizin dünyanın nerelerinde yattığını


Boyabat Ticaret ve Sanayi Odası Tanıtım Videosu


8-9 Şubat Boyabatta Kar Yağışından Görüntüler


5 bin - 30 bin TL'yi aşan faturaların GİB Portalından e-Arşiv olarak Düzenlenmesi


Müjde…. Hadi Hayırlı Olsun


Fevkaladenin Fevkinin de Fevkinde


Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Nisan ayı ziyaretci sayısı:

365455


Tasarım:DtGaNi