Yayın Tarihi:27 09 2023 01:00(2375)

İYİ Partili Mor bekleneni yaptı

İYİ Parti Genel Başkanı Sayın Meral Akşener açık ve net konuşuyor. Şehirleri ziyaret ediyor, vatandaşlarla buluşuyor. Onları dinliyor.

Ankara’ya döndüğünde ise Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) haftalık olağan grup toplantısı konuşmasında sahada elde ettiği bilgileri derleyerek halkın şikâyetlerini ve taleplerini dile getiriyor, kamuoyuyla paylaşıyor.

Ancak bu konuşmalar seçmen tarafında nedense çok kabul görmüyor olmalı ki İYİ Parti’yi sevindirecek bir sonuca ulaştırmıyor.

2018 yılı genel seçimleri öncesindeki gelişmeleri ve sandıktan çıkan sonuçları bir kanara koyalım…

2019 yılında Cumhuriyet Halk Partisi'yle (CHP) gerçekleştirilen yerel seçim işbirliğinin kaybedeni İYİ Parti oldu; yine 14-28 Mayıs genel seçimlerinin de…

Ülke genelinde kazanılan belediye sayısı da, milletvekili sayısı da parti yönetimini, teşkilatlarını ve tabanını memnun etmedi. Millet İttifakı’nın diğer bileşenleri her ne kadar genel seçimlerde başarılı olduklarını söylese de İYİ Parti ittifakların kendisine bir fayda sağlamadığını yaşayarak görmüş oldu. Şimdilerde ittifak sözcüğünü pek kullanmaması bu yüzden…

Zannımızca İYİ Parti ittifakın yalnız CHP’yle sınırlı tutulmasını şart koşmuş olsaydı, 2023 yılı seçimleri kazanımları itibariyle muhtemelen başka türlü sonuçlanabilirdi.

İlk başta yapması gerekeni şimdi yapmaya çabalıyor Sayın Akşener. Sonucu ne olursa olsun diyerek İstanbul ve Ankara dahil tüm şehirlerde kendi adaylarını çıkaracaklarını söylüyor. Biraz daha ileri giderek İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayını açıkladı. Bunun arkası gelir mi? Gelme ihtimali çok yüksek.

Zaten, açıklamalarda kullanılan sözler göz önünde bulundurulduğunda adayların her biri sırası geldikçe ilan edileceğini tahmin etmek kehanet olmayacağa benziyor.

2018 yılı Milletvekili Genel Seçimleri ve Cumhurbaşkanı Seçimi sonrası yapılan 2019 Mahalli İdareler Genel Seçimlerine ittifakla gidildi. İttifakların şehirlerdeki sonuçlara etki etti ettiği herkesin malumu. Stratejik hatalar yapılmadığı sürece ittifaklar partilere fayda sağladığı muhakkak. Nitekim AK Parti İstanbul, Ankara başta olmak üzere kalesi gibi gözüken büyükşehirleri karşısında oluşturulan muhalefet bloğu ittifak yüzünden ilk defa kaybetmiş oldu.

Her parti ister genel olsun ister yerel olsun kazanacak aday ya da adaylarla seçime girmek ister. Bundan dolayı partiler kendilerine seçim kazandıracak adaylar arar. Aday gösterilen siyasetçiler de partiler arası görüşmelerin dışında parti politikalarına zarar vermeden işi şansa bırakmama adına yerelde seçim sonuçlarını değiştirebilecek kanaat önderleri, işin duayenleri gibi önemli şahsiyetlerle ayrı ayrı görüşmeler yapabilir, görüş alış verişinde bulunabilir, tavsiler talep edebilir, destek verilmesini isteyebilirler.

En nihayetinde parti teşkilatı ve yönetim kademeleriyle yapılan değerlendirmelerin ardından bir karara varılır ve alınan karar gereği bir yol haritasını önlerine koyarlar, çıktıkları seferi zafere ulaştırmak için vakit kaybetmeden hep beraber yola koyulurlar. Bu girişimler işin doğasında var olan hususlardır. Siz bakmayın ittifaklara kapıların kapatıldığına dair yazılan yazılara, yapılan yorumlara... Kitle partileri ve usta siyasetçiler her zaman iş birliğinden yanadırlar. Bundan dolayı kapıları tamamen kapatmazlar, aralıklı bırakırlar.

Profesyonel olan kişilerin önemli özelliklerinden biri de iletişim kanallarını açık tutmak, diyaloğa her zaman hazır bulunmaktır.

Bir insandan düşmanca davranış görmedikçe onun dostluk potansiyelini göz ardı etmemek temel insani değerdir. İnsan olana dostça yaklaşmak, kardeşliğin kapısını açmak beşeri ilişkileri geliştirir. Birbirini daha çabuk anlamayı sağlar.

Negatif düşüncelerle dolu bir kişiyi dışlamak kolaydır. Aslolan olumsuz düşünceye sahip kişileri anlamaya çalışmaktır. Onun da kendine göre haklı tarafları olabileceğini unutmamak gerekir.

Hatasız kul olmaz, hatalarıyla sevilebilecek kişiler aramızda mutlaka vardır. Pozitif düşünce bizim önceliğimiz olmalı. Karşı tarafı dinleyip onun görüşlerini aldıktan sonra kendi düşüncelerimizle harmanlayarak karşılığını vermek bize çok şey kazandıracaktır.

Bir kişi toplumun huzurunu bozmuyor, güven sorunu oluşturmuyor, aşayişe zarar vermiyorsa kazanılacak kişiler arasında olduğu gözardı edilmemelidir.

Bildik tanıdık isimler arasında özgüveni yüksek, anlayışlı, hoşgörülü, ikili ilişkileri ve iletişimi önemseyen, insana değer veren, toplumun her kademesini kucaklayan, gayretli, azimli, sebatkar arkadaşlarımız var.

İşte onlardan biri de İYİ Parti Boyabat İlçe Başkanı Sayın Mithat Mor. Kendisi genç sayılabilecek yaşta ve haddinden fazla olgun bir şahsiyet. Sorumluluğunu üstlendiği her işte başarılı bir iş insanı…

Sayın Mor, ilçe başkanlığını şimdilik bıraktı. Muhtemelen Boyabat Belediye Başkanlığına aday adayı olacak. Zamanı geldiğinde Genel Merkezin onayıyla adaylığı açıklanacak…

Facebook'ta Paylaş
4. Yorum: gurbetci 07 10 2023 10:32
boyabat belediye başkanı, vizyon sahibi genç ve dinamik, hak hukuk gözeten ve en önemlisi bu ilçeye katkısı ne olacak ona göre seçilmelidir.
bizim partiden diye inat edip layık olmayan insanı makama taşımak günahtır ve vebaldır.

3. Yorum: ülkücü 28 09 2023 14:04
mıthat mora yakısır başkanlık-olurmu bıraz zor akp dandık aday çıkarırsa olabılır

2. Yorum: nurettin zengi 27 09 2023 22:24
mevcut adaylar içinde en yakışanı ve olması gerekeni mithat mor.

1. Yorum: genc boyabatlilar 27 09 2023 12:17
yeter artık yeter adayımız lütfi er...sosyal medyada maşallah tüm sorunlara aktif ve çözüm odaklı ... tik tık kim o öcü ? geliyor katikci lütfü...


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut

Öncelik ekonomide


İhanete Hazır Olun…


Hisar Tuğla Eleman Aranıyor İlanı


Vatan Haini Olamaz


2024 Boyabat Yerel Seçim Sonuçları (31 Mart 2024)


Siyaset Kazanı Yerel Seçim 4- Mart 2024


2024 - 1445 Ramazan İmsakiyesi


Şafak Akça yazdı: Ayrıştırılan eğitim, farklılaştırılan gençler


Boyabat Gazetesi Berat Kandili Mesajı


Boyabat'ın 2023 yılı nüfusu belli oldu


Mutlu Yıllar


Burası Boyabat Göreceğiz!


Boyabat İYİ Parti İlçe Teşkilatı, Yeni Eğitim ve Öğretim Yılı Mesajı


AKP iktidarı, hangi ekonomik program hedefini tutturdu ki?


e-Seçim Sistemi


Türkiye'de, sosyal adalet gereği zamlar yapılıyor!


Vergi Bağlandı


Sallım Çorba


Bazı Haramlar -2


86 yıllık bir fotoğraf


Yılmaz Özdil şehit dedelerimizin dünyanın nerelerinde yattığını


Boyabat Ticaret ve Sanayi Odası Tanıtım Videosu


8-9 Şubat Boyabatta Kar Yağışından Görüntüler


5 bin - 30 bin TL'yi aşan faturaların GİB Portalından e-Arşiv olarak Düzenlenmesi


Müjde…. Hadi Hayırlı Olsun


Fevkaladenin Fevkinin de Fevkinde


Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Nisan ayı ziyaretci sayısı:

368200


Tasarım:DtGaNi