Yayın Tarihi:30 09 2022 22:26(763)

Boyabat’ta da yayalara öncelik duruşu,
hayata saygı duruşu farkındalığı

İçişleri Bakanlığı, bugün tüm Türkiye’de trafikte yaya önceliğine bir kez daha dikkat çekmek için “Yayalara öncelik duruşu, hayata saygı duruşu” sloganıyla farkındalık kampanyası başlatıyor. Boyabat’ta da yaya geçitleri boyanarak bu kampanyaya hazır hale getirildi.

“Yayalara öncelik duruşu, hayata saygı duruşu” sloganıyla başlatılan kampanyayla trafik kazalarından kaynaklı can kayıplarının azaltılması hedefleniyor.

Bu kampanya da farkındalık yaratma açısından ışıksız yaya geçitlerinde bulunan yaya çizgilerinden bir tanesi, kampanya etkinliği çerçevesinde sembolik olarak kırmızıya boyanacak.

Bugün Boyabat’ta yapılan programda hayli renkli görüntüler vardı. Yayalara öncelik, daha güvenli trafik programına ellerinde bayraklarla  renk katan çocuklar adeta bir bayram havası yaşadılar.

Kaynak: Boyabat Haber Gazetesi.com - Ezgi FM

Facebook'ta Paylaş
5. Yorum: ibrahim aslan - boston 05 10 2022 17:29
amerika’da yaya yola adım attığında durmazsan cezayı yersin ve bu ceza kırmızı ışıkta geçmiş cezayla aynı ve bu suçu üç kez tekrar edersen birincisinde 3 ay incisinde 6 üçüncüsünde 1 yıl ehliyetin askıya alınır bu yaya yoka adım attığında yeşil ışıkta dahi böyledir önce insan ve insanlık

4. Yorum: jonturk 04 10 2022 16:31
boyabat insanı ''farkındalık''tan anlamaz. cezadan anlar. koy kamerayı, yol vermeyene kes cezayı, sorun çözülsün.

3. Yorum: yasin 02 10 2022 19:48
çok komık gecen yaz yayaya yaya gecıdınde yol verdım dıye polıs memuru hadi hadi diye söylendi arkamdan :))

2. Yorum: aslan 02 10 2022 18:29
"halk" yorumcu dost; ülkemiz insanları ne yazık ki toplu yasama kurallarına uymamak için yaratılmıs? her konuda uyumsuzluk kurallarını görüyoruz. geçen hafta boyabat'ta idim; bize kırmızı yanınca yaya geçidi basında bekleyen bir köpek geçti karsı tarafa geçti. videosunu çekebilseydim burada yayınlardım. sürücüler ise nerdeyse hiçbir trafik kuralına uymuyorlar. yıllar önce fransa'da, mısır tarlaları içinden geçen bir yola denemek için konulan kırmızı ısıkta en az 20 dk. bekleyen bir karı-koca sonunda geçmeye karar vermisler ve tam da o sırada trafik polisleri ortaya çıkmıstı? bizim sürücüler sabırsızlar. bir yol kenarında biraz beklerseniz geçenlerin çogunun telefonla konustuklarını görürüz. kaza sebebi: "direksiyon hakimiyeti kaybı"???

1. Yorum: halk 01 10 2022 08:10
elbette yayalara geçişte kolaylık sağlanmalı. kaymakam beyden ve emniyet müdürümden allah rızası için bir ricam olacak,postahaneden aşağıya doğru ters yön olmasına rağmen neden trafik kuralına uyulmadan hala oradan aşağıya doğru giden araç sürücülerine ceza verilmiyor.bu problemin çözülmesini özellikle emniyet müdürümden rica ediyorum.


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

19645


Tasarım:DtGaNi