Yayın Tarihi:31 03 2023 01:30(808)

AKP kendi lehine 14 Mayıs seçimlerinde
5 milyon oy değiştirebilir mi?

AKP iktidarda kalabilmek için her yolu deneyecektir. Yolsuzluk, rüşvet, yurtdışına milyarlarca doların kaçırılmasına göz yumması gibi Cumhuriyet tarihinin en şaibeli iktidarı olarak tarihe geçecek olmasının yanı sıra, iktidar değişiminde onları çok zor günlerin beklediğini çok iyi biliyor.

Kuran-ı Kerim ayetlerini bile inkar eden, seçim meydanlarında Kuran-ı Kerim’i sallayan, insanların yaptığı ANAYASA’yı mı tanıyacak? İngiltere’nin Anayasa’sı yok ama ilkeleri kuralları var. AKP’nin 21 yıllık iktidarı döneminde ANAYASA maddeleri, bir değil, iki değil 16 kez ihlal edilir mi?

İktidarın küçük ortağı Bahçeli, “ANAYASA Mahkemesi kapatılmalı” diyor.

Sayın Bahçeli, ANAYASA Mahkemesi neden kapıtılmasını istiyorsun ki, ANAYASA’yı istediğiniz gibi ihlal ediyorsunuz. ANAYASA’da istediğiniz maddeleri uyguluyor, istediğinizi uygulamıyorsunuz!

YSK, devletin bütün kurumları sizin elinizde, istediğinizi asar, istediğinizi kesersiniz.

Muhalefet partileri, ANAYASA hukukçuları, ANAYASA’ya göre Cumhurbaşkanı Erdoğan 3’ncü kez Cumhurbaşkanı adayı olamaz diye YSK’ya itiraz etmesine rağmen Erdoğan’ın adaylığını kabul etmesi, dakika bir Erdoğan lehine YSK oy çokluğu ile Erdoğan’ın adaylığına karar verdi!

Demek ki, ANAYASA gibi devletin en üst karar verici kurumları emrinizdeyken, demokratik seçim yapmak formalite. Sandıklara oy kullanmaya giden vatandaşın zamanlarına, seçim için harcanan paralara yazık.

YSK, 2018 sçimlerinde, sandıkların kapanmasına 15 dakika kala AKP’li YSK üyesinin dilekçesi ile iki buçuk milyon mühürsüz oyu kendi lehine kabul etmesinden dolayı YSK şaibelidir. Mührsüz oyların yüzde ise yüzde 5’tir. 14 Mayıs seçimlerinde iktidar lehine neler yapabildiğini yaşayıp göreceğiz.

14 Mayıs 2023 Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimlerinde AKP kendi lehine 5 milyon oy (Yüzde 10) devşirebilirse, Erdoğan, muhalefetin cumhurbaşkanı adaylarından yüzde 10 önde avantajla seçime girmek demektir.

Kazanamayacağını bile, bile seçime giren Muharrem İnce’nin AKP iktidarına desteği ise artı. Bir siyasi parti Türkiye genelinde teşkilatlanması, seçimlere girebilmesi için en 2 trilyon lira gerekliyken Muharrem İnce partisinin finans kaynağını nereden buldu, kim destek verdi? Her zaman kuklayı oynatan birileri vardır ! Muharrem İnce’ye 100 bin imzayı kim mi verdi?

Medyaya yansıyan, AKP Beykoz İlçe Teşkilatı, otobüslerle Anadolu Adliye Sarayı’na üyelerini İnce’ye imza vermek için taşınmadığını iddia ediyor.!

Söyle yalanı seveyim inananı İnce…

Yıllarca mesleğim gereği siyasileri takip ettim, onlara danışmanlık yaptım Türkiye’nin bu dönemine kadar, siyasilerin yalan, iftira atarak insanları aptal yerine konulduğuna tanık olmadım.

Bu dönemde tek tanıdığım, yalan konuşmayan, iftira atmayan, belgelerle konuşan, sinir uçları alınmış Kemal Kılıçdaroğlu demekle savunmuş olmam. Özellikle AKP’liler Kılıçdaroğlu’na ön yargılı eleştiri yaptıklarını birgün anladıklarında vicdanları nasıl rahat olacak çok merak ediyorum.

Bu toplum, ne zaman  vatanına, milletine dürüst, yalan söylemeyen, iftira atmayan, yandaşlarını zengin etmeyen, oy hileleri yapmayan bir iktidarı seçecek?

Şimdiden, Erdoğan ve AKP iktidarı seçim zaferi çığlıklarını bugünden atabilir.

“Minareyi çalan kılıfını hazırlar” deyimi boşuna söylenmemiştir.

Muhalefetin eli kolu bağlı, nasıl ki 2018 seçimlerinde bir şey yapamadıysa. 14 Mayıs seçimlerinde de hiçbir şey yapamaz.

Eski bakan, siyasetçi Doğru Parti Genel Başkanı Rıfat Sardaroğlu, AKP’nin 14 Mayıs seçimlerinde kendi lehine 5 milyon oyu devşirebileceğini şöyle iddia ediyor; “Tüm ömrünü siyasette geçiren ve İlçe Gençlik Kurulu Başkanlığından, Genel Başkanlığa ve Bakanlık görevlerinde bulunan biri olarak, 14 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimlerinde AKP tarafından en az 5 (BEŞ) milyon oyun devşirileceğini tahmin ediyoruz.”

Facebook'ta Paylaş
2. Yorum: okur 03 04 2023 10:29
sayın yılmaz özdili neden kovdular demokratik olmak bu mu sadece sayın k kılıçtaroğluna eleştiri getirmişti

1. Yorum: haktan 31 03 2023 08:52
ülkeyi pkk ve fetöye vermemek için ne yapılması gerekıyosa yapılır -olay bu kadar basit bunun içini nasıl doldurursanız doldurun!!!!!!!
!!!


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

73406


Tasarım:DtGaNi