Yayın Tarihi:06 03 2022 20:55(1200)

CHP Sinop Genişletilmiş İl Danışma Kurulu Toplantısını Gerçekleştirdi

CHP Genişletilmiş İl Danışma Kurulu toplantısı 5 Mart 2022 Cumartesi günü Sinop Halk Eğitim Merkezinde, il başkanı başkanlığında, milletvekili ve belediye başkanlarının da katılımıyla, tüm üyelere açık olarak gerçekleştirildi.

İl Başkanının konuşma metni

Sayın vekilim, ilçe başkanlarım, belediye başkanlarım, disiplin kurulu başkanım, kurultay delegelerim, il ve ilçe yönetimlerimizin / kadın ve gençlik kollarımızın kıymetli yöneticileri, il genel ve belediye meclis üyelerim, geçmiş dönem milletvekillerim-il ilçe ve belediye başkanlarım, odalarımızın – kooperatiflerimizin – derneklerimizin ve demokratik kitle örgütlerimizin sayın başkanları, değerli muhtarlarımız, basın mensubu arkadaşlarımız, sevgili Cumhuriyet Halk Partililer, sevgili yol arkadaşlarım;

Hepiniz ülke gündemini, parti çalışmalarımızı ve önümüzdeki genel seçimleri değerlendireceğimiz “Genişletilmiş İl Danışma Kurulu Toplantımıza” hoş geldiniz.

Öncelikle; son il danışma kurulu toplantımızdan bugüne aramızdan ayrılıp ebediyete intikal etmiş, başta yaklaşık 20 yıla yakın il başkanlığımızı yapmış efsane başkanımız Av. Ali Galip Ergül olmak üzere tüm partililerimizi sevgi, saygı ve özlemle anıyor, ruhları şad olsun diyorum.

Komşularımızın birbirleriyle savaştığı, dünyamızın 3. Dünya Savaşı korkusu ile yaşadığı bu dönemde, ülkemiz ekonomik çıkmaz, gıda krizi, bitmez bir zam yağmuru, işsizlik, yoksulluk, yolsuzluk ve kerameti kendinden meçhul tek adam rejiminin anti demokratik, baskıcı, faşist, hukuk tanımaz uygulamaları altında Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına doğru ağır aksak bir şekilde yol almaya çalışmaktadır.

Böyle bir dönemde Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu tarihi bir misyon üstlenerek, davetiyle 6 muhalefet partisi liderinin bir araya gelmesine öncülük etmiş, uzun süreli bir çalışmanın ürünü olan 48 sayfalık bir manifesto yayımlanmıştır. Bu manifesto ile dünyada bir örneği olmayan, AKP ürünü, ülkemizi felakete götüren Tek Adam Rejimine karşı, iktidarımızda uygulamaya koyacağımız Güçlendirilmiş Parlamenter Sistemin temel prensipleri kamuoyuna ilan edilmiştir.

Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem ile bizler;

Toplumu en geniş yelpazede temsil eden altı siyasi parti olarak, Türkiye’nin yıllardır gör­meyi umut ettiği tarihi bir çalışma için bir araya geldik.

Ülkemiz, Cumhuriyet tarihinin en derin siyasi ve ekonomik krizlerinden birini yaşamaktadır. Toplumsal, siyasal ve ekonomik sorunlar her geçen gün artarak etkisini ağır bir biçimde göster­mektedir. Bu krizin en önemli sebebi kuşkusuz, “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi” adı altında uygulanan keyfi ve kural tanımaz yönetimdir.

Hepimizin ortak sorumluluğu, uzlaşarak ve birlik içinde bu krizi aşmak, derin sorunlarımızı demokratik siyasetin alanını güçlendirerek, çoğulculuk ve katılımcılık temelinde çözebilmektir.

Bu inanç ve kararlılıkla, demokratik hukuk devletini hakim kılmak amacıyla Güçlendirilmiş Parla­menter Sistem Mutabakat Metni üzerinde demokrasinin temel ilkeleri olan istişare ve uzlaşmayı esas alan yoğun bir çalışma gerçekleştirdik

Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem Mutabakat Metnini hazırlayan partiler olarak bizler, etkin ve katılımcı bir yasama, istikrarlı, şeffaf ve hesap verebilir bir yürütme, bağımsız ve tarafsız bir yargı ile kuvvetler ayrılığının tesis edildiği güçlü, özgürlükçü, demokratik, adil bir sistem inşa etme kararlılığı içindeyiz.

Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem ile geçmişe dönmeyi değil, Türkiye Cumhuriyeti’nin köklü devlet ve Cumhuriyet tecrübesinin demokrasi ile taçlandırıldığı yeni bir sisteme geçmeyi hedefliyoruz.

Biliyoruz ki Türkiye’nin istişare ve uzlaşı ile çözülemeyecek hiçbir sorunu yoktur. Önemli olan, tüm farklılıklarımızla beraber “biz” düşüncesini, temel hak ve özgürlüklerin Avrupa Konseyi ve Avrupa Birliği normları çerçevesinde güvence altına alındığı, bireylerin eşit ve özgür vatandaş olarak düşüncelerini özgürce ifade edebildiği ve inandığı gibi yaşayabildiği demokratik bir Tür­kiye’yi inşa etmektir.

Öte yandan hedefimiz; kamu yönetiminde şeffaflık, eşitlik, tarafsızlık ve liyakatin sağlanması, yolsuzlukla etkin mücadele edilmesi, Siyasi Etik Kanunu ile siyasi makamların millete hizmetten başka bir amacının olmamasının güvence altına alınmasıdır. Evrensel hukuk değerleriyle çatışan AKP iktidarının yarattığı Hukuksuzluk karşısında, güçlendirilmiş parlamenter sistem ile tam bağımsız bir Yargı kurmayı ve kutsal savunma makamını güçlendirmeyi vaat ediyoruz.

Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem ile “Yarının Türkiyesi”ni inşa etmek için milletimizin talepleri doğrultusunda önemli bir adım attık. Ülkemize adalet, barış, refah ve huzur getirmesi inancıyla bu sistemi hayata geçirmeyi taahhüt ediyoruz.

Bizler yarın iktidarı devralacak, ülke yönetimine gelecek olan kadrolar olarak her zamankinden daha çok çalışacak, ülkemizin ve milletimizin menfaatleri doğrultusunda hareket edeceğiz.

Bu duygu, düşüncelerimiz ve azmimizle çalışmalarımızı her zamankinden daha gayretli bir şekilde sürdürmeyi amaçlıyor, iktidar yolundaki bu çalışmalarımızda siz değerli üyelerimizin desteğine her zamankinden daha fazla ihtiyacımız olduğunu bir kez daha hatırlatıyor, önümüzdeki genel seçimlerin ülkemiz ve partimiz için olan önemini bir kez daha yinelemek istiyorum.

Seçimlere örgütümüzü olabildiğince diri ve hazır sokabilmek için elimizden gelen gayreti göstereceğimizin sözünü örgütümüz adına sizlere veriyorken, bunu sağlayacak en önemli etkenlerden birinin parti içi demokrasinin olmazsa olmazı önseçim olduğunun altını çizerek vurgulamak istiyorum. Cumhuriyet Halk Partisine ve Sinop ‘a önseçim yakışır diyorum.

Ve sözlerimi yüksek sesle ÇOCUKLAR AĞLAMASIN, SİVİLLER ÖLMESİN, SAVAŞA HAYIR diye haykırarak bitirmek istiyorum.

Hepinize katılımınız için sonsuz teşekkürlerimi ve saygılarımı sunuyorum.

Av. İnan Savaş Yüksel
CHP SİNOP İL BAŞKANI

Facebook'ta Paylaş

Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

30102


Tasarım:DtGaNi